Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πως να επανορθώσεις τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά: 5 συμβουλές από τον ειδικό!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

22 Ιανουαρίου 2017

Άτονα, φριζαρισμένα, ταλαιπωρημένα μαλλιά; Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την κακή φροντίδα των μαλλιών μας. “Τα μαλλιά είναι τόσο ευαίσθητα που πρέπει να αντιμετωπίζονται περισσότερο σαν μια μεταξωτή μπλούζα” λέει ο hair colorist Δημήτρης Σκούρας, υπεύθυνος του κομμωτηρίου mod’s hair. Δες πως να επανορθώσεις τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά με αυτές τις 5 συμβουλές που δίνει ο ειδικός!


Τι μπορεί να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου;

• Τοξικές χημικές ουσίες που προέρχονται από περμανάντ και χρωστικές βαφών.

• Το υπερβολικό χτένισμα και το βούρτσισμα και η πολύ συχνή χρήση σεσουάρ και ψαλιδιού ή πρέσας.

• Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ο αέρας και το νερό της πισίνας.

• Κακές συνήθειες όπως στερητικές δίαιτες της μόδας, κάπνισμα, μειωμένη κατανάλωση νερού.

 

Εάν και τα δικά σου μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα αυτές οι 5 συμβουλές που δίνει ο ειδικός θα σε βοηθήσουν.

1) Λούσου με φυτικά σαμπουάν

Το πρώτο βήμα για να αναζωογονήσεις τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά είναι να κάνεις μία καλή αποτοξίνωση στα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας φυτικά σαμπουάν που δεν περιέχουν ουσίες που τα επιβαρύνουν όπως αλλεργιογόνα parabens, σιλικόνες, συνθετικά χρώματα, προπυλενογλυκόλη και συστατικά ζωικής προέλευσης, λέει ο Δημήτρης Σκούρας. Δοκίμασε το Organic Tea Tree Shampoo της DR.ORGANIC. Είναι ένα απαλό αλλά και έντονα καθαριστικό και επανορθωτικό σαμπουάν, εμπλουτισμένο με Βιολογικό έλαιο Τεϊόδεντρου και Αλόη Βέρα. Καθαρίζει απαλά τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας τα άμεσα αναζωογονημένα, ανάλαφρα και ενυδατωμένα. Το DERCOS Nutri της VICHY, είναι σαμπουάν για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ιδανικό για άνδρες και γυναίκες. Προσφέρει θρέψη και επανόρθωση με μία μόνο κίνηση. Το Σαμπουάν για Βαμμένα Μαλλιά της GREENCARE προσφέρει  προστασία και λάμψη, περιέχει ηλίανθο, πρωτεΐνες σιταριού, προβιταμίνη B5, σύμπλεγμα φωσφολιπιδίων και άρωμα γλυκόριζας, θρέφει και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής, προστατεύοντας από τους ερεθισμούς που προκαλεί η βαφή. Το Σαμπουάν για Θρέψη & Αναδόμηση της KLORANE είναι ιδανικό για τα ξηρά, ταλαιπωρημένα και εύθραυστα μαλλιά, το σαμπουάν με Χουρμά της ερήμου προσφέρει στην καρδιά της ίνας της τρίχας τα απαραίτητα στοιχεία που θα της δώσουν ανθεκτικότητα και θρέψη. Τέλος, το Propoline Σαμπουάν για Μαλλιά με Λιπαρές Ρίζες & Ξηρές Άκρες της APIVITA είναι ιδανικό για να εξισορροπήσει τη λιπαρότητα των μαλλιών και παράλληλα να διατηρήσει τη φυσική υγρασία των μαλλιών και να αφήσει το τριχωτό της κεφαλής όμορφο και υγιές. Το σαμπουάν Propoline με 85 % φυσική σύνθεση περιποιείται σε βάθος τις άκρες και τις προστατεύει από τη ψαλίδα!

2) Κάνε μια θεραπεία ενυδάτωσης

Μετά το λούσιμο χάρισε στα μαλλιά σου μία βαθιά ενυδάτωση για 10-15 λεπτά. Αυτό πρέπει να το κάνεις κάθε 7 με 10 ημέρες με τη χρήση ενυδατικών προϊόντων όπως κάποιας μάσκας για τα μαλλιά ή με leave in προϊόντα. Δοκίμασε το DERCOS Μάσκα Θρέψης & Επανόρθωσης της VICHY. Θρέφει και επανορθώνει τα ξηρά, ταλαιπωρημένα και αδύναμα μαλλιά κάνοντάς τα πιο όμορφα και υγιή. Περιέχει κοκτέιλ από 5 αμινοξέα, φυσικών συστατικών της κερατίνης, που διαχέονται στην καρδιά της τρίχας αναδομούν την κερατίνη και γεμίζουν τα κενά στη δομή της τρίχας με νέο ζωτικό υλικό. Παράλληλα, 3 φυτικά έλαια επιλεγμένα για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε Ωμέγα 3, 6 και 9 και τις θρεπτικές τους ιδιότητες ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής, θρέφουν, ενισχύουν και μαλακώνουν τα ξηρά και αδύναμα μαλλιά. Ξεκούρασε το τριχωτό της κεφαλής σου με τη μοναδική Μάσκα Θρέψης & Ενυδάτωσης με Αμύγδαλο & Λινάρι της KORRES. Τα εξαιρετικά εκχυλίσματα από αμύγδαλο και λινάρι σε συνδυασμό με το βούτυρο Karite θα βοηθήσουν ώστε τα μαλλιά σου να αποφύγουν την επίμονη ψαλίδα και το σπάσιμο, καθώς θα αυξήσουν την ελαστικότητά τους και θα συγκρατήσουν την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας, αποφεύγοντας την αφυδάτωση. Τα συστατικά της μάσκας είναι κατάλληλα επιλεγμένα για να ελέγχουν τον στατικό ηλεκτρισμό και το φριζάρισμα των μαλλιών σας και θα ενυδατώσουν σε βάθος την τρίχα από τη ρίζα έως και την ταλαιπωρημένη άκρη της. Η Tol Velvet Total Repair Hair Mask είναι μία εξειδικευμένη μάσκα με νέα βιομιμητική τεχνολογία για θρέψη και επανόρθωση των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών. Από την ρίζα έως τις άκρες ανιχνεύει τα πιο κατεστραμμένα σημεία της τρίχας. Μιμείται τα δομικά στοιχεία της και την επανορθώνει. Παράλληλα, είναι εμπλουτισμένη με φυσικά συστατικά και βιταμίνες που ενισχύουν την ανάπτυξη. Η 3 Minute Reconstructor της AUSSIE προσφέρει μια ανάσα δροσιάς στα ξηρά, ταλαιπωρημένα, διψασμένα μαλλιά. Μεταμορφώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου σε μια απαλή, λαμπερή, εξημερωμένη απόλαυση. Τα χαλαρωτικά εκχυλίσματα αυστραλέζικης μέντας λειαίνουν την τρίχα, βοηθούν στη θεραπεία κατά της ψαλίδας και ηρεμούν τις αγριεμένες άκρες (και συμπεριφορές).

3) Ενυδάτωνε τα μαλλιά σου

Χρησιμοποίησε leave-in conditioner ή ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν, ή και τα δύο. Εάν έχεις ξηρά ή σγουρά μαλλιά με χοντρή τρίχα, αυτό το βήμα είναι απαραίτητο. Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά επίλεξε προϊόντα που προσθέτουν όγκο. Δοκίμασε το «Το Γάλα» Hair Conditioner της SOSTAR. Είναι conditioner μαλλιών εντατικής θρέψης με έλαιο argan, σταφυλιού, jojoba, crambe abyssinica, πρωτεΐνες σιταριού και βιολογικό γάλα γαϊδούρας. Χάρη στην πολύ πλούσια σύνθεση του τα μαλλιά αποκτούν όγκο, ελαστικότητα και ενυδατώνονται βαθιά ενώ γίνονται λαμπερά και ευκολοχτένιστα. Η Organic Moroccan Argan Oil Conditioner της Dr. Organic με Βιολογικό έλαιο Αργκάν σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα βιοενεργά συστατικά που περιέχει, αποτελεί μια εξαιρετικά πλούσια πηγή βιταμινών, αντιοξειδωτικών και απαραίτητων λιπαρών οξέων. Ενυδατώνει και αναζωογονεί τα μαλλιά, δρώντας βαθιά στο τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας τα μαλλιά λεία, λαμπερά και γεμάτα ζωντάνια.

4) “Σφράγισε” την τρίχα

Άπλωνε ένα ξηρό λάδι για να κλειδώνεις την υγρασία στην τρίχα. Το λάδι διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον χαρίζει λάμψη και απαλότητα. Προσοχή όμως! Το ξηρό λάδι μην το απλώνεις στις ρίζες αλλά στις άκρες των μαλλιών σου. Το Divine Oil Ξηρό Λάδι Ενυδάτωσης της CAUDALIE ενυδατώνει, θρέφει και ενισχύει χάρη στην μοναδική του σύνθεση από εξαιρετικό μείγμα ελαίων (σταφύλι, ιβίσκος, σουσάμι και Argan) σε συνδυασμό με τις πατενταρισμένες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες της Caudalie. Είναι ιδανικό για τις άκρες των μαλλιών, για απαλότητα και λάμψη ενώ δεν περιέχει paraben. Το Huile Prodigieuse  Or Ιριδίζον Ξηρό λάδι της NUXE ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει τα μαλλιά, είναι πλούσιο σε φυτικά έλαια και βιταμίνη Ε και έχει υπέροχο, αισθησιακό άρωμα. Τέλος, το HUILE SENSORIELLE Aux 3 Fleurs Λάδι Ενυδάτωσης & Θρέψης της LIERAC έχει βελούδινη υφή και εξασφαλίζει μέγιστη προστασία της επιδερμίδας χάρη σε επίλεκτα φυτικά λάδια εξαιρετικής αναγέννησης που δρουν σε συνέργεια με 3 λευκά λουλούδια.

5) Φρόντισε να είσαι προσεκτική με το styling των μαλλιών σου

Φαντάσου να φοράς ένα αγαπημένο πουλόβερ κάθε μέρα το οποίο χρειάζεται πλύσιμο, στέγνωμα και σιδέρωμα αρκετές φορές. Σε λίγους μήνες θα έχει χάσει την απαλότητά του και το χρώμα του. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά όταν τα τραβάς, τα στεγνώνεις, τα βάφεις συνέχεια. Άλλαξε φροντίδα! Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορείς να ακολουθήσεις για να διατηρήσεις την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών σου όπως να τα καθαρίζεις προσεκτικά, να τα χτενίζεις με χτένα με αραιά δόντια που δεν σπάνε την τρίχα όπως η βούρτσα, να χρησιμοποιείς προϊόντα κατά της θερμότητας όταν τα στεγνώνεις με πιστολάκι ή κάνεις styling με πρέσα ή ψαλίδι, να μειώσεις την χρήση χημικών και να μη βάφεις τα μαλλιά σου περισσότερο από τρεις αποχρώσεις πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από το φυσικό σου χρώμα. 

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .