Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πώς να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι σαν επαγγελματίας, χωρίς ερεθισμούς!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

12 Μαΐου 2017

Αν έχεις αποφασίσει να κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι αυτές οι συμβουλές από τη Νίκη Δρόσου, πτυχιούχο αισθητικό και κοσμετολόγο του ΤΕΙ Αισθητικής Αθηνών με μεταπτυχιακό B.T.HND Αισθητικής στην Αγγλία, θα σε προστατέψουν από τον πόνο και τους ερεθισμούς.


Πριν την αποτρίχωση: Κάνε ντους με χλιαρό νερό

Μετά άπλωσε μια πλούσια ενυδατική και θρεπτική κρέμα σώματος ή ένα ξηρό λάδι σώματος που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα. Διαφορετικά όταν τελειώσεις με το ξύρισμα, κλείσε το ζεστό νερό και κάνε ένα δροσερό ντους για να σφίξουν και κλείσουν οι πόροι.

Κάνε απολέπιση

Εάν θέλεις να έχεις τέλειο δέρμα μετά την αποτρίχωση, χωρίς σπυράκια, το προηγούμενο βράδυ πριν την αποτρίχωση κάνε απολέπιση με ένα scrub για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να μην οδηγήσουν τους θύλακες των τριχών προς τα μέσα. Δοκίμασε το NIP+FAB Yoga Blend Body Scrub που απολεπίζει απαλά και θρέφει την επιδερμίδα, χαρίζοντας της λάμψη. Βοηθάει το δέρμα να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα. 

Ρίξε λίγη πούδρα

Προτού κάνεις αποτρίχωση με κάποια ταινία κεριού ρίξε λίγη βρεφική πούδρα στο δέρμα σου για να απορροφήσει την υγρασία και να έχεις έτσι καλύτερο αποτέλεσμα όπως η Baby Powder της Johnson's & Johnson's. Προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, απορροφώντας κάθε ίχνος περιττής υγρασίας.

Διάβαζε τις οδηγίες

Εάν χρησιμοποιήσεις κρέμα αποτρίχωσης διάβαζε και ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες στη συσκευασία. Μην αφήνεις για οποιονδήποτε λόγο την κρέμα αποτρίχωσης στην επιδερμίδα σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλιώς μπορεί να καταλήξεις με κάποιο σοβαρό έγκαυμα ή ερεθισμό.

Για σωστή αποτρίχωση στο μπικίνι ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων

Επένδυσε σε ένα καλό ψαλιδάκι νυχιών για να τις κουρέψεις ή σε μία ξυριστική μηχανή για να τις τριμάρεις, αλλά μην τις κόβεις πάρα πολύ αν πρόκειται να κάνεις αποτρίχωση με κερί.

Μετά την αποτρίχωση βάλε αλόη

Η αλόη καταπραΰνει την επιδερμίδα μετά από την αποτρίχωση ενώ μειώνει  φλεγμονές και ήπια εγκαύματα. Δοκίμασε την Organic Aloe Vera Gel 99.9% της Optima. Το βιολογικό ζελέ προορίζεται για τοπική χρήση και ενυδατώνει, φρεσκάρει και δροσίζει την επιδερμίδα. Κατάλληλο και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.

Το μυστικό για να μειώσεις τον πόνο

Περιόρισε την κατανάλωση καφεΐνης την ημέρα που θα κάνεις αποτρίχωση με κερί ή με κάποια συσκευή αποτρίχωσης. Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα, το οποίο αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο.

Ποια μέθοδος αποτρίχωσης αντιστοιχεί στις περιοχές του σώματος;

Για όλο το σώμα: Κερί και χαλάουα

Αν αντέχεις τον πόνο το κερί αποτριχώνει όλο το σώμα και διάφορα ιδιαίτερα σημεία. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ του ζεστού και του κρύου κεριού. Το ζεστό κερί δεν συνιστάται όταν υπάρχουν προβλήματα κακής κυκλοφορίας στα πόδια (κιρσοί, ευρυαγγείες, φλεβίτιδα). Η χαλάουα αν δεν γίνει σωστά μπορεί να προκαλέσει μελανιές. Δοκίμασε τις Natural Inspirations Αποτριχωτικές Ταινίες Ποδιών & Σώματος Κρύου Κεριού της Veet, με συστατικά 90% φυσικής προέλευσης που χαρίζουν απαλότητα που διαρκεί για μέχρι 28 ημέρες.

Για τα πόδια: Ξυραφάκι

Εάν θέλεις να κάνεις μία γρήγορη αποτρίχωση το ξυραφάκι είναι ενδεδειγμένο απλώς μετά οι τρίχες βγαίνουν πιο σκληρές και άγιες. Προσοχή: Το συχνό ξύρισμα με το ξυράφι μπορεί να προκαλέσει ψευδοθυλακίτιδα, μια φλεγμονώδη κατάσταση του δέρματος, που προκύπτει από το γύρισμα της τρίχας προς τα μέσα μετά το ξύρισμα ή από την εισχώρηση στο θύλακα τριχών που έχουν κοπεί κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Τα Blue II Plus Sensitive Skin της GILLETTE με διπλή λεπίδα και λιπαντική ταινία σου προσφέρουν άνετο ξύρισμα και γλιστρούν εύκολα πάνω στην επιδερμίδα.

Μουστάκι ή μασχάλες: Κρέμα αποτρίχωσης

Η κρέμα αποτρίχωσης είναι ιδανική για μικρές περιοχές αρκεί να μην την αφήνεις περισσότερο από όσο πρέπει. Δεν ενδείκνυται η χρήση τους σε δέρμα ξηρό με ακμή, μώλωπες ή καμένο από τον ήλιο. Δοκίμασε τη Natural Inspirations Αποτριχωτική Κρέμα Ποδιών & Σώματος της VEET. Δρα κοντά στη ρίζα, ακόμη και σε κοντές τρίχες, προσφέροντάς σου μεταξένια απαλότητα για έως και μία εβδομάδα.

Για τα πόδια ή τις μασχάλες: Συσκευή αποτρίχωσης

Ιδανική για μεγάλες επιφάνειες. Χρησιμοποίησε τη μηχανή μετά το μπάνιο, όταν οι πόροι θα είναι ανοιχτοί και επομένως ο πόνος θα μειωθεί αισθητά. Δοκίμασε τη Venus Snap της GILLETTE. Είναι μια μικρή σε μέγεθος φορητή ξυριστική μηχανή για να χωράει εύκολα στην τσάντα χειρός ή ακόμα και στην τσάντα γυμναστηρίου ή ταξιδίου. Διαθέτει 5 λεπίδες και λιπαντική κορδέλα που ενεργοποιείται με το νερό για να προσφέρει βαθύ και άνετο ξύρισμα 'on the go'!

Για όλο το σώμα: Ξυριστική μηχανή

Εάν είσαι άντρας θα σε βοηθήσει να τριμάρεις γρήγορα και χωρίς κοψίματα τις τρίχες.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .