Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πώς να λυτρωθείς από τους πόνους περιόδου. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

1 Μαΐου 2017

Το μαρτύριο της δυσμηνόρροιας ξεκίνησε και πάλι; Αν δεν βρίσκεις ανακούφιση με ένα απλό παυσίπονο από τους έντονους πόνους της περιόδου αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να λυτρωθείς κυριολεκτικά από αυτούς.


1) Πάρε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου της περιόδου. Χαλαρώνει τους μυς, ακόμα και της μήτρας που συσπώνται ενώ μειώνει και άλλα συνοδά συμπτώματα όπως τον πονοκέφαλο, τον πόνο στην πλάτη, το πήξιμο, την κατακράτηση υγρών, την ευαισθησία στο στήθος ακόμα και τις εναλλαγές στη διάθεση. Το μαγνήσιο βρίσκεται σε προϊόντα ολικής άλεσης, στα αμύγδαλα, στα φιστίκια, στο σπανάκι, στις μπανάνες. Ρώτησε το γιατρό σου ποια είναι η καλύτερη δόση πρόσληψης μαγνησίου για εσένα.

2) Δοκίμασε ιχθυέλαια και βιταμίνη Β1

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου και βιταμίνης Β1 σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2014 έδειξε ότι μπορεί να μειώσουν τον πόνο της περιόδου. Στη μελέτη όσοι έλαβαν είτε ιχθυέλαιο είτε Β1 είτε και τα δύο μαζί είχαν σημαντικά λιγότερο πόνο σε σχέση με την ομάδα που πήρε placebo.

3) Βρες μία πολυβιταμίνη

Η έλλειψη σε βιταμίνες C και Β6, σίδηρο και ψευδάργυρο, μπορούν να επιδεινώσουν τους πόνους της περιόδου. Δοκίμασε μία πολυβιταμίνη που να περιέχει τις εν λόγω βιταμίνες για να προλάβεις και να μειώσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα.

4) Κάνε μασάζ με αιθέρια έλαια

Χρησιμοποιώντας ορισμένα αρωματικά αιθέρια έλαια για να κάνεις μασάζ στην περιοχή μπορεί επίσης να ανακουφίσεις τους πόνους της περιόδου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Obstetrics and Gynecology Research. Λεβάντα, φασκόμηλο και μαντζουράνα χρησιμοποιήθηκαν σε μία αναλογία 2-1-1 και με βάση τις εκθέσεις των γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διάρκεια του πόνου μειώθηκε μετά από το μασάζ με τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια. Κάνε μασάζ στην κοιλιά με κυκλικές κινήσεις από δεξιά προς τα αριστερά μέχρι να απορροφηθεί το αιθέριο έλαιο.

5) Αύξησε τις ενδορφίνες σου

Οι ενδορφίνες έχουν αναλγητική δράση ενώ μπορούν να ενισχύσουν την καλή σου διάθεση. Γι’ αυτό ασκήσου. Μπορεί η άσκηση να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις ενώ πονάς όμως θα ενισχύσει την παραγωγή των ενδορφίνων και θα μειώσεις τον πόνο της περιόδου. Έρευνα έδειξε ότι τόσο η αερόβια άσκηση όσο και οι διατάσεις καταπραΰνουν τον πόνο της περιόδου.

6) Βελτίωσε τη διατροφή σου

Η μείωση του λίπους και η αύξηση των λαχανικών μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τον πόνο. Οι πόνοι συμβαίνουν επειδή απελευθερώνονται ουσίες που ονομάζονται προσταγλανδίνες. Μια δίαιτα με λίγα λιπαρά μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα και τη δράση των προσταγλανδινών. Επίλεγε ακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, για τα γαλακτοκομικά διάλεγε όσα έχουν χαμηλά λιπαρά και προσπάθησε να παίρνεις το 25 - 35% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων σου από πιο υγιεινά λίπη που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα κ.λπ, τους ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και τα φυτικά έλαια.

7) Πιες ένα αφέψημα

Ορισμένα βότανα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου της περιόδου. Το μελισσόχορτο, το χαμομήλι, το θυμάρι, η κανέλα και το τζίντζερ μπορούν να μετριάσουν τη ένταση στη μήτρα και τους σπασμούς.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .