Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πως να ρίξεις την πίεση άμεσα;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

22 Μαΐου 2018

Εάν έχεις υπέρταση ή οι τιμές στην πίεση είναι τσιμπημένες, το να κόψεις το αλάτι είναι μία καλή αρχή. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις και να ρίξεις την πίεση άμεσα, και χωρίς να το καταλάβεις.


1) Ασκήσου

Η άσκηση βοηθά την καρδιά να χρησιμοποιεί οξυγόνο πιο αποτελεσματικά, έτσι δεν λειτουργεί τόσο σκληρά για να αντλεί αίμα. Κάνε αεροβική προπόνηση, τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά, για να ρίξεις την πίεση.

2) Πιες ένα τσάι

Το τσάι συμβάλλει στη διαστολή των αγγείων, επιτρέποντας στο αίμα να κυκλοφορεί καλύτερα στο σώμα. Αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και συνδέεται με τη βελτιωμένη καρδιαγγειακή λειτουργία.

3) Επέλεξε τροφές με κάλιο

Η ελάχιστη ποσότητα καλίου που χρειάζεται ένας άνθρωπος καθημερινά είναι πάνω από 2.000 mg. Υπολογίζεται όμως ότι χρειάζεται 4.000-5.000 mg ημερησίως, για να έχει προστασία από την υπέρταση. Οι πηγές τροφών πλούσιων σε κάλιο είναι οι γλυκοπατάτες, οι ντομάτες, ο χυμός πορτοκαλιού, οι πατάτες, οι μπανάνες, τα φασόλια, ο αρακάς, τα αποξηραμένα φρούτα όπως τα δαμάσκηνα και οι σταφίδες.

4) Βάζε σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, η οποία δρα στο ενδοθήλιο του αγγείου, εξομαλύνοντας τη λειτουργία του. Βέβαια, χρειάζεται να καταναλώνει κανείς τουλάχιστον 6 με 8 σκελίδες σκόρδου καθημερινά, ώστε να υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα γι΄αυτό το συμπλήρωμα διατροφής με σκόρδο είναι ιδανικό.

Δοκίμασε το προϊόν Garlic oil της Solgar με αγνό, αραφινάριστο σκορδέλαιο συμπυκνωμένης μορφής ισοδύναμο με 500mg φρέσκου σκόρδου. Χρήσιμο βοήθημα για τη μείωση των λιπιδίων στο αίμα, τη μείωση της υψηλής πίεσης, την αναστολή του σχηματισμού της αθηρωματικής πλάκας και τη μείωση της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων.

5) Δοκίμασε μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβανόλες που κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία πιο ελαστικά και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Επίλεγε μαύρη σοκολάτα που περιέχει τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο.

6) Πάρε ένα συμπλήρωμα

Σε μια επισκόπηση 12 μελετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συνένζυμο Q10 μειώνει την αρτηριακή πίεση. Το αντιοξειδωτικό, που απαιτείται για την παραγωγή ενέργειας, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Εκτός από το συνένζυμο Q10 μπορούν να βοηθήσουν και τα Ω-3 λιπαρά οξέα, που βοηθούν στη μείωση της διαστολικής πίεσης, το μαγνήσιο καθώς και το ασβέστιο. Δοκίμασε το Omega 3 6 9 Υγεία Εγκεφάλου & Καρδιαγγειακού Συστήματος της HEALTH AID.

Η Health Aid δημιούργησε ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε λιπαρά οξέα και έλαια ελιάς, μποράγκου, ιχθυέλαια τα οποία είναι κατάλληλα για την ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου και την ανάπτυξη και υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος!

7) Με μέτρο το αλκοόλ

Σύμφωνα με έρευνες, όσο λιγότερο πίνεις, τόσο χαμηλότερη θα είναι η αρτηριακή σου πίεση. Μια μελέτη που έγινε στο νοσοκομείο Brigham και στο νοσοκομείο της Βοστώνης, διαπίστωσε ότι η ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση περισσότερο από το να μην πίνεις καθόλου.

8) Πιες ντεκαφεϊνέ

Έρευνα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ αυξάνει την αρτηριακή πίεση κατά 4 mmHg και η επίδραση αυτή κρατά μέχρι την ώρα του ύπνου. Η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση συσφίγγοντας τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνοντας το στρες. Όταν έχεις στρες, η καρδιά αρχίζει να αντλεί πολύ περισσότερο αίμα, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση. Και η καφεΐνη το εντείνει αυτό.

9) Βάλε μουσική 

Οι κατάλληλες μελωδίες μπορούν να ρίξουν την πίεση, σύμφωνα με ερευνητές. Ποια είναι η κατάλληλη μουσική; Η μουσική του Βέρντι, η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν και οι άριες από την όπερα του Πουτσίνι είναι από κομμάτια που ταιριάζουν απόλυτα με τον ρυθμό ελέγχου του καρδιαγγειακού συστήματος.

10) Ανάπνευσε αργά και βαθιά

Η αργή και βαθιά αναπνοή μειώνει τις ορμόνες του στρες, οι οποίες αυξάνουν τη ρενίνη, ένα ένζυμο των νεφρών που αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Δοκίμασε 5 λεπτά το πρωί και τη νύχτα να κάνεις βαθιές, διαφραγματικές αναπνοές για να ρίξεις την πίεση. Εισέπνευσε βαθιά. Έκπνευσε και απελευθέρωσε όλη την ένταση.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .