Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πώς θα αποκτήσεις τη γράμμωση που ονειρεύεσαι;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Μαΐου 2017

Αναρωτιέσαι πώς θα αποκτήσεις τη γράμμωση που ονειρεύεσαι; Η απάντηση είναι απλή. Αφενός με υπομονή και αφετέρου με αυτές τις 5 πολύ σημαντικές συμβουλές που οφείλεις ν 'ακολουθήσεις ευλαβικά. Φύγαμε;


1) Με τη μείωση λίπους

Όλοι έχουμε κοιλιακούς. Δυστυχώς, κάποιοι από εμάς πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να τους αναδείξουμε. Κάνοντας 1.000 sit-ups την ημέρα δεν πρόκειται οι κοιλιακοί σου μαγικά να αποκτήσουν γράμμωση. Μόνον αν πέσουν τα επίπεδα λίπους χαμηλά θα εμφανιστούν οι κοιλιακοί σου. Ο κανόνας της γράμμωσης είναι ο εξής: για να αποκτήσεις τη γράμμωση που ονειρεύεσαι πρέπει πρώτα να μειώσεις το λίπος. Ένας άντρας για να δει τους κοιλιακούς του πρέπει να έχει περίπου 12% σωματικό λίπος ενώ μια γυναίκα 14%. Απέφυγε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ανθυγιεινά λιπαρά και με υψηλή περιεκτικότητα σε απλούς υδατάνθρακες επειδή αυξάνουν το σωματικό λίπος.

2) Με περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερους υδατάνθρακες

Η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα εάν έχεις βάλει στόχο να αποκτήσεις τη γράμμωση που ονειρεύεσαι και είναι απαραίτητη για το χτίσιμο της άλιπης μυϊκής μάζας. Έτσι λοιπόν χρειάζεται να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα επειδή αυτό βοηθά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού με έναν απίστευτα γρήγορο ρυθμό. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες για τη συχνότητα των γευμάτων το να καταναλώνεις μικρότερα γεύματα πιο συχνά θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την υπερφαγία και θα περιορίσει την πείνα σου. Κατανάλωνε τους υδατάνθρακες, κυρίως μέχρι το μεσημέρι, για να έχεις ενέργεια όλη την ημέρα και βάλε την πρωτεΐνη πρώτη στο τραπέζι επειδή αυξάνει τους μυς.

3) Με βάρη και αερόβια

Ένας συνδυασμός προπόνησης με βάρη και αερόβια άσκηση θα βοηθήσει στην καύση λίπους. Αν δεν καεί το λίπος γράμμωση δεν θα δεις! Η προπόνηση με βάρη ενισχύσει την καύση θερμίδων μετά την προπόνηση και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η αερόβια καίει θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

4) Με κατανάλωση πολύ νερού

Αν είσαι ενυδατωμένος ο ρυθμός καύσης λίπους θα είναι στα καλύτερά του. Για να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου πίνε τουλάχιστον 8 - 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Όσο λιγότερο νερό πίνεις, τόσο πιο αργό μεταβολισμό θα έχεις.

5) Με συμπληρώματα διατροφής

Το προτέρημα των συμπληρωμάτων διατροφής, και κυρίως της πρωτεΐνης, είναι ότι σου εξοικονομούν χρόνο και συμβάλλουν στην άμεση απορρόφηση από τον οργανισμό. Με ένα scoop έχεις πάρει την απαραίτητη πρωτεΐνη για αποκατάσταση, που είναι απαραίτητη μετά την προπόνηση, χωρίς να χρειάζεται να μαγειρεύεις. Όμως ποια συμπληρώματα μπορούν να σε βοηθήσουν για να αποκτήσεις την γράμμωση που ονειρεύεσαι;


Αυτά που συμβάλλουν στην καύση λίπους όπως το CLA Burn 1000 της ANDERSON Συζευμένο Λινολαϊκό Οξύ - Καύσεις - Λιποδιάλυση που τονώνει την άλιπη μάζα και μειώνει τη λιπαρή, ευνοεί τη χρήση των λιπών με ενεργειακό σκοπό και επιτρέπει μια οικονομία του γλυκογόνου ενώ βοηθά τον οργανισμό να διατηρήσει την άλιπη μάζα με έξοδα της αποθήκης του λίπους. Το CLA 1000mg της LAMBERTS περιέχει Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ Φυσικής προέλευσης, (παράγεται από το φυτό safflower), καθώς με αυτήν τη μορφή έχει διεξαχθεί η πλειοψηφία των κλινικών μελετών, ενώ και κατά τη διαδικασία παρασκευής υπόκειται σε μια ειδική επεξεργασία διασφάλισης των βιολογικά ενεργών συστατικών του. Συμβάλλει στην τροποποίηση του τρόπου με τον οποίο ο οργανισμός αποθηκεύει το λίπος. Το Tonalin CLA 1300mg της SOLGAR βοηθάει στη καύση του λίπους, στον έλεγχο του βάρους, στη γράμμωση των μυών και στη καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ενώ παράλληλα δρα θετικά στην διατήρηση του μυϊκού ιστού.  Επίσης και η πρωτεΐνη μπορεί να σε βοηθήσει στη γράμμωση όπως το 100% Whey Protein Professional Pro της ANDERSON. Χωρίς λίπη και πρόσθετους υδατάνθρακες προσφέρει αμινοξέα για μυϊκή ανάπτυξη και λαμβάνεται πριν και μετά την προπόνηση.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .