Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πώς θα επιλέξω τον σωστό αποστειρωτή για το μωρό μου;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

13 Νοεμβρίου 2017

Έγινες ήδη ή πρόκειται να γίνεις σύντομα μαμά και αναρωτιέσαι αν έχεις πάρει όλα όσα χρειάζονται για τα νέα καθήκοντα; Στη λίστα σου επιβάλλεται να υπάρχει αποστειρωτής. Μάθε τι χρειάζεται να ξέρεις για να επιλέξεις τον κατάλληλο για τη φροντίδα του μωρού σου.


Γιατί χρειάζεται να κάνεις αποστείρωση

Τα μωρά έχουν ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι τα μικροσκοπικά σωματάκια τους δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τα μικρόβια τόσο εύκολα όσο μπορούν οι ενήλικες. Μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει μια μικρή δυσφορία στον ενήλικα μπορεί να είναι σοβαρή για ένα νεογέννητο. Οι συστάσεις είναι να αποστειρώνονται όλος ο εξοπλισμός διατροφής για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του μωρού. Μετά από 6 μήνες, ο εξοπλισμός σίτισης δεν χρειάζεται να αποστειρωθεί εάν καθαριστεί σύντομα μετά τη χρήση και στεγνώσει στον αέρα.

Τι πρέπει να αποστειρώνεται

Όλα τα σκεύη της παρασκευής του γάλακτος πρέπει να αποστειρώνονται μέχρι τους 6 μήνες όπως μπιμπερό, θήλαστρο κ.λπ. Πρέπει πρώτα να τα πλένεις  αυτά καλά, έπειτα από κάθε τάισμα, και προτού στεγνώσουν τα υπολείμματα γάλακτος, και στη συνέχεια, αφού ξεπλυθούν καλά να αποστειρώνονται. Οι ηλεκτρικοί αποστειρωτές αποτελούν την πιο διαδεδομένη λύση για ασφαλή αποστείρωση.

Τα 7 σημεία που πρέπει να προσέξεις προτού αγοράσεις έναν αποστειρωτή

Τα νεογέννητα δεν διαθέτουν αρκετά αντισώματα, ώστε να μπορούν να προστατευτούν από τα μικρόβια (παθογόνα βακτηρίδια) και σημαντική προϋπόθεση είναι τα μπιμπερό και οι θηλές να είναι απαλλαγμένα από παθογόνα βακτηρίδια. Ακόμα και τα πιο ελάχιστα υπολείμματα τροφίμων στις θηλές και στα μπιμπερό μπορούν να οδηγήσουν εύκολα σε μια επικίνδυνη δημιουργία βακτηριδίων. Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις προτού αγοράσεις έναν αποστειρωτή για το μωρό σου.

1) Να λειτουργεί με θερμό ατμό

Ένας αποστειρωτής που χρησιμοποιεί θερμό ατμό αποστειρώνει το μπιμπερό και τα εξαρτήματά τους, τα αντικείμενα οδοντοφυΐας, τις πιπίλες και τα εξαρτήματα θηλάστρων χωρίς καθόλου χρήση χημικών. Φέρνει το νερό σε θερμοκρασία βρασμού και σκοτώνει όλα τα μικρόβια σε θερμοκρασία άνω των 90°C αποστειρώνοντας αξιόπιστα τα μπιμπερό και τα εξαρτήματά τους. Η εταιρία Nuk έφτιαξε τον Αποστειρωτήρα Ατμού 6 Θέσεων Vapo Rapid για ένα καλύτερο καθαρισμό. Αποστειρώνει σωστά και γρήγορα τις συσκευές σίτισης του παιδιού σου με θερμό ατμό μέσα σε 8 λεπτά. Είναι κατάλληλος για την αποστείρωση έως  6 μπουκαλιών FIRST CHOICE της NUK και των εξαρτημάτων τους, καθώς και όλων των μπιμπερό που διατίθενται στο εμπόριο.

2) Να μπορεί να διατηρεί αποστειρωμένα τα μπιμπερό για 24 ώρες

Εάν ταΐζεις το μωρό με μπουκάλι θα χρειαστείς 4 - 6 μπουκάλια μπιμπερό. Πιθανότατα δεν θα έχεις τον χρόνο να αποστειρώνεις προτού ταΐσεις το μωρό που πεινάει. Έτσι κατά την αγορά σου ψάξε για έναν αποστειρωτή που να παραμένουν αποστειρωμένα τα πράγματα μέσα στον αποστειρωτή για 24 ώρες (εφόσον το καπάκι παραμείνει κλειστό.) Ο SterilNatural Ψηφιακός Αποστειρωτής Ατμού 3σε1 της CHICCO μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 3 διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τα αντικείμενα που πρόκειται να αποστειρωθούν. Στην πλήρη διαμόρφωση, στην compact, όταν έχεις λίγα πράγματα, εξοικονομεί 25% σε χρόνο και ενέργεια και στη διαμόρφωση για μικροκύματα, που χάρη στο μικρό μέγεθος χωράει στους περισσότερους φούρνους μικροκυμάτων. Αποστειρώνει γρήγορα, σε μόλις 5 λεπτά, είναι λεπτός και πιάνει πολύ λίγο χώρο στην κουζίνα.

3) Να είναι συμβατός με τα περισσότερα μπιμπερό και θήλαστρα

Καλό είναι να λάβεις υπόψη σου κατά την αγορά να είναι συμβατός με διάφορες μάρκες μπιμπερό, θηλάστρων και αξεσουάρ της αγοράς. Ο Αποστειρωτής Ατμού Ηλεκτρικός 9 Θέσεων της MAM έχει χωρητικότητα μέχρι 9 κλασικά μπιμπερό ή μέχρι 7 με πλατύ στόμιο. Περιέχει πλέγμα για τοποθέτηση μικρών εξαρτημάτων προς αποστείρωση και λαβή για κράτημα των αποστειρωμένων ειδών.

4) Να έχει τουλάχιστον 6 θέσεις

Θα χρειαστεί να έχει 6 θέσεις για 6 μπιμπερό ή και άλλα αξεσουάρ διατροφής. Ο Ηλεκτρικός Αποστειρωτής Ατμού της Dr. BROWNS είναι εργονομικά σχεδιασμένος αποστειρωτής ατμού 6 θέσεων και έχει τη δυνατότητα να αποστειρώσει 6 μπιμπερό μέσα σε 12 μόλις λεπτά, μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο και την κατανάλωση ρεύματος. Κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας πλαστικό, χωρίς Bisphenol-A, και είναι εξοπλισμένος με ειδικό δίσκο πολλαπλών θέσεων, για την αποστείρωση όλων των βρεφικών εξαρτημάτων.

5) Να μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων

Είναι ο ιδανικότερος τρόπος να αποστειρώσεις μπιμπερό, θηλές και άλλα βρεφικά προϊόντα στα μικροκύματα με κρύο νερό. Ο Αποστειρωτής Ατμού για Φούρνο Μικροκυμάτων + 1 Μπιμπερό Anti-Colic 160ml της MAM αποστειρώνει μέχρι και έξι μπιμπερό σε πέντε λεπτά ενώ τα προϊόντα παραμένουν αποστειρωμένα για 24 ώρες αν αποθηκευτούν στον κλειστό αποστειρωτή. Χωρά στους περισσότερους φούρνους μικροκυμάτων. Διαθέτει λειτουργία στραγγίσματος ενώ περιέχει λαβίδα θηλών για την υγιεινή συναρμολόγηση των προϊόντων που αποστειρώνεις.

6) Να μην χρειάζεται να περιμένεις πολλή ώρα για την αποστείρωση

H Philips Avent σχεδίασε τον Ηλεκτρικό Αποστειρωτή Ατμού 3 σε1 (SCF284/02) έτσι ώστε να μη χρειάζεται να περιμένεις πολύ ώρα και να μπορείς ταυτόχρονα να αποστειρώνεις αρκετά μπιμπερό. Ο κύκλος αποστείρωσης διαρκεί μόλις 6 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, ο αποστειρωτής απενεργοποιείται αυτόματα, προσφέροντάς σου ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια. Επίσης έχει ευρύχωρο σχεδιασμό, αφού χωράει μέχρι έξι μπιμπερό Classic και Natural 330 ml/11 oz της Philips Avent για ταυτόχρονη αποστείρωση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μπιμπερό με κανονικό και πλατύ στόμιο. Χωράει επίσης και άλλα βρεφικά προϊόντα, όπως θήλαστρα και αξεσουάρ

7) Προσοχή: όταν μιλάμε για αποστείρωση μην επιλέξεις θερμαντήρα

Εάν χρειάζεσαι αποστειρωτή θα χρειαστεί να επιλέξεις ένα αποστειρωτή κι όχι έναν θερμαντήρα μπιμπερό. Ο θερμαντήρας μπιμπερό χρησιμοποιεί μια τεχνολογία ήπιας θέρμανσης, η οποία μετακινεί το γάλα μέσα στο σκεύος και το ζεσταίνει με ομοιόμορφο τρόπο αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποστειρώνει το μπουκάλι.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .