Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πότε πρέπει να απευθυνθείς στον φαρμακοποιό σου χωρίς να πας στο γιατρό;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

21 Απριλίου 2016

Υπάρχουν κάποιες επείγουσες καταστάσεις υγείας που χρειάζεσαι άμεση αντιμετώπιση ή ανακούφιση από αυτές. Σε ποιον πρέπει να απευθυνθείς εάν δεν προλαβαίνεις να πας στο γιατρό σου;


Ο φαρμακοποιός είναι το μόνο έμπιστο άτομο που μπορεί να σου δώσει αξιόπιστες συμβουλές και να σε βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις. Εξάλλου το σύγχρονο φαρμακείο μπορεί να σου προσφέρει έγκυρη επιστημονική συμβουλή και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όχι μόνο κλασικών φαρμάκων, σε έναν χώρο φροντίδας, υγείας, ευεξίας και ομορφιάς. Μάθε πότε πρέπει να απευθυνθείς στον φαρμακοποιό σου χωρίς να πας στο γιατρό.

Γιατί να απευθυνθείς στον φαρμακοποιό σου;


1 Επειδή είναι πιστοποιημένος σύμβουλος υγείας

Ο φαρμακοποιός δεν είναι ένας πωλητής φαρμάκων ή κάποιος επιχειρηματίας, αλλά ένας επιστήμονας υγείας που κατέχει πλήρεις γνώσεις φαρμακοθεραπείας, φαρμακευτικής χημείας, αλληλεπιδράσεων φαρμάκου και φαρμάκου με τροφές. Μπορείς να πάρεις τις πρώτες βοήθειες στο χώρο του φαρμακείου καθώς και τη συμβουλή που ο γιατρός δεν μπορεί να δώσει μερικές φορές.

2 Επειδή είναι άτομο εμπιστοσύνης

Ανέκαθεν το φαρμακείο ήταν ο χώρος και στο σημείο φροντίδας που μπορούσες να εμπιστευτείς για τις ειδικές ανάγκες της επιδερμίδας σου, της ομορφιάς σου ή της υγείας σου. Οι φίλοι μπορεί να σε συμβουλεύσουν αλλά στις περιπτώσεις υγείας καλό είναι να πάρεις τη γνώμη του ειδικού.

3 Επειδή θα σου δώσει αξιόπιστες συμβουλες ομορφιάς

Ο φαρμακοποιός έχει εξελιχθεί σε αξιόπιστο σύμβουλο ομορφιάς, αφού υπάρχει μεγάλη τάση των καλλυντικών στο φαρμακείο. Θα σου δώσει συμβουλές για την υγεία, την αισθητική και τη σωστή περιποίηση του δέρματός σου. Εάν έχεις εμφανίσει κάποια ήπια εξανθήματα, η επιδερμίδα σου σε «τραβάει» λόγω ανεπαρκούς ενυδάτωσης, υπάρχει πρόβλημα τριχόπτωσης ή μειωμένης libido, ή θέλεις να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση, ο φαρμακοποιός μπορεί να σου συστήσει τις στοχευμένες αγωγές, τις καλλυντικές συνθέσεις ή τα συμπληρώματα διατροφής που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις όποιο πρόβλημα κι αν έχεις. Μάλιστα, τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα ομορφιάς, τα οποία διαθέτει ένα φαρμακείο, επειδή είναι εξειδικευμένα προϊόντα υγείας χρειάζονται και επιστημονική συμβουλή την οποία δεν θα πάρεις από κάποιο κατάστημα καλλυντικών.

4 Επειδή θα σου προτείνει τα σωστά συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι σχεδιασμένα για να συμπληρώνουν την καθημερινή σου διατροφή και να προσφέρουν στον οργανισμό σου όλα τα θρεπτικά συστατικά για την ισορροπία του. Όμως κάποιες βιταμίνες, μέταλλα ή ιχνοστοιχεία μπορεί να αλληλοεπιδρούν με τυχόν φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεις. Ο φαρμακοποιός μπορεί να σε καθοδηγήσει και να σε συμβουλεύσει για το ποια συμπληρώματα διατροφής μπορούν να είναι αποτελεσματικά για σένα και ασφαλή.

5 Επειδή θα σε βοηθήσει να κάνεις κάποιο διαγνωστικό τεστ

Εάν χρειάζεται να κάνεις κάποιο διαγνωστικό τεστ που ελέγχει σημαντικές παραμέτρους υγείας όπως από το πιο απλό τεστ της εγκυμοσύνης ή ωορηξίας μέχρι τα πιο ιδιαίτερα για σάκχαρο ή χοληστερίνη ο φαρμακοποιός μπορεί να σου δείξει τον τρόπο και να σου εξηγήσει τις λεπτομέρειες που ίσως να μην κατανοείς. 

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .