Shape
carespot.gr
carespot.gr

Που οφείλονται τα μονίμως κρύα πόδια και τι να κάνεις για να τα ζεστάνεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

12 Ιανουαρίου 2022

Έχεις μόνιμα κρύα πόδια και ειδικά το χειμώνα γίνεται ανυπόφορη η κατάσταση αφού δυσκολεύεσαι ακόμα και να κοιμηθείς; Υπάρχει λύση. Αρκεί, βεβαίως, πριν από τη λύση να φροντίσεις ώστε να εντοπίσεις τον ή τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Βλέπεις, δεν προκαλείται μόνο από το προφανές, δηλαδή το κρύο. Τα κρύα πόδια ακόμα και σε μέρες που δεν υπάρχει σημαντική πτώση θερμοκρασίας (ή ακόμα και όταν είσαι στο κρεβάτι με κάλτσες και κάτω από τα σκεπάσματα) σημαίνουν κάτι. Ο οργανισμός σου θέλει να σου... πει κάτι. Κι αυτό το κάτι δηλαδή ενδέχεται να είναι μια ιατρική κατάσταση. Τι είναι πιθανό να προκαλεί τα μόνιμα παγωμένα πόδια;


ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΔΙΑΒΗΤΗ

  • Περιφερική νευροπάθεια
  • Περιφερική αρτηριακή νόσος

ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ: Ο θυρεοειδής υπολειτουργεί.

ΑΣΘΕΝΕΙΑ RAYNAUD'S: Είναι μια ασθένεια που κάνει το σώμα να υπερ-αντιδρά στο κρύο. 

ΑΝΑΙΜΙΑ: Είναι η ασθένεια κατά την οποία το άτομο δεν έχει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια. 

ΑΣΘΕΝΕΙΑ BUERGER'S: Είναι σπάνια ασθένεια που σχετίζεται με το κάπνισμα.  

ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ: Αν τα επίπεδα της χοληστερόλης είναι υψηλά είναι πιθανό να επηρεάζεται και η κυκλοφορία του αίματος. 

ΣΤΡΕΣ: Ο οργανισμός ενός ανθρώπου που έχει υπερβολικό στρες σπρώχνει το αίμα προς τον κορμό και μακριά από τα άκρα. 


Τι πρέπει να κάνεις αν έχεις κρύα πόδια; Ας αρχίσουμε από τις πρακτικές συμβουλές. Το πρώτο και αυτονόητο βήμα είναι να μη μένεις σε ακινησία και να φοράς ζεστές κάλτσες (κατά προτίμηση ειδικές για την περίσταση) και παντόφλες αν είσαι σπίτι. Επίσης φρόντισε, ακόμα και όταν κάθεσαι, να τεντώνεις και να κινείς (κυκλικά) τα πόδια ώστε να κυκλοφορεί το αίμα και να μένουν πιο ζεστά. Από εκεί και έπειτα, περιόρισε ή κόψε το κάπνισμα αφού η νικοτίνη εμποδίζει το αίμα να φτάσει εύκολα στα άκρα σου, χέρια και πόδια δηλαδή. Μείωσε τη χοληστερόλη σου με σωστή διατροφή και φάρμακα. Περιόρισε τα επίπεδα του στρες. Πάρε σίδηρο, βιταμίνη Β12, Ω3- λιπαρά και φυλλικό οξύ αφού βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Όταν λέμε σωστή διατροφή εννοούμε τρόφιμα που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία αίματος. Π.χ. να τρως ξηρούς καρπούς, σκόρδο, μπαχαρικά, αβοκάντο ενώ και το κόκκινο κρασί βοηθάει.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .