Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πρόπολη το δώρο ομορφιάς και υγείας της μέλισσας

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

3 Δεκεμβρίου 2021

Αναρωτιέσαι συχνά τι είναι η πρόπολη και γιατί τη συναντάς όλο και πιο συχνά σε προϊόντα ομορφιάς και υγείας; Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να αναρωτιέσαι γιατί έχουμε τις απαντήσεις που θες και θα σε κάνουν να αναζητάς κι εσύ όλο και περισσότερο προϊόντα που περιέχουν πρόπολη. Γνωρίζεις φυσικά ότι οι μέλισσες παράγουν μέλι και βασιλικό πολτό. Αυτό που προφανώς δεν γνωρίζεις είναι ότι παράγουν και την πρόπολη.

Τι είναι η πρόπολη; Αποτελεί μια χημική ένωση που δημιουργείται από χυμούς στους κορμούς κωνοφόρων δέντρων την οποία παίρνουν οι μέλισσες και αναμειγνύουν με την κηρήθρα. Μ' αυτό το καφε-πράσινο κολλώδες υλικό φτιάχνουν τις κυψέλες τους. Αυτή είναι η πρόπολη η οποία δεν αποτελεί φρέσκια ανθρώπινη ανακάλυψη. Οι Αρχαίοι Έλληνες τη χρησιμοποιούσαν χιλιάδες χρόνια πριν για να θεραπεύσουν αποστήματα. Αντιθέτως οι Αιγύπτιοι τη χρησιμοποιούσαν για να βαλσαμώσουν τις μούμιες ενώ οι Ασύριοι την έβαζαν σε πληγές για να καταπολεμήσουν φλεγμονές και να επισπεύσουν την επούλωση

Δεν είναι ίδια κάθε πρόπολη, όπως δεν είναι ίδιο κάθε μέλι. Εξαρτάται από τα δέντρα και τα λουλούδια με τα οποία έρχονται σε επαφή οι μέλισσες. Οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 300 διαφορετικές συνθέσεις πρόπολης! Η πλειοψηφία τους είναι διάφοροι τύποι πολυφαινόλης η οποία, ως γνωστόν, είναι αντιοξειδωτική και καταπολεμάει ασθένειες και ζημιές στο σώμα. Οι πολυφαινόλες της προπόλης είναι τα φλαβονοειδή που περιέχονται σε τροφές όπως τα φρούτα, το πράσινο τσάι, τα λαχανικά και το κόκκινο κρασί.

Η πρόπολη λοιπόν έχει αντιβακτηριακές, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις! Μελέτη έδειξε ότι μειώθηκε ο χρόνος επούλωσης από έγκαυμα αφού αναπτύχθηκαν πιο γρήγορα τα κύτταρα. Πολύ σπουδαία «δουλειά» έκανε το εκχύλισμα πρόπολης και σε σημάδια / ερεθισμούς σε έρπη γεννητικών οργάνων. Λοιπόν, τι λες; Πείστηκες ότι αξίζει να δοκιμάσεις κι εσύ τα συγκεκριμένα προϊόντα;

Extra info: Δεν έχει υπάρξει καμία απόδειξη που να δημιουργεί ανησυχία για τη χρήση της πρόπολης. Μόνο τα άτομα που έχουν τυχόν αλλεργία στο μέλι και τις μέλισσες θα έπρεπε να την αποφεύγουν. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ