Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ψαλίδα στα μαλλιά; 7 συμβουλές για υγιείς και όμορφες τρίχες

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

15 Απριλίου 2021

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να προβληματίσουν μια γυναίκα με τα μαλλιά της. Ένας από τους πιο κοινούς και διαδεδομένους προβληματισμούς είναι οι άκρες διχάλα, ή πιο απλά η λεγόμενη «ψαλίδα». Ακόμα και τα μαλλιά που είναι γερά μπορούν ν' αποκτήσουν αυτό που στο εξωτερικό λέγεται: split ends. Η ψαλίδα κάνει τα μαλλιά αντιαισθητικά και φέρνει σε αμηχανία κάθε γυναίκα που αναγκάζεται να τα κρύβει είτε μαζεύοντάς τα ψηλά με λάστιχο είτε φορώντας καπέλα και φουλάρια. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί άλλο αυτό. Έχουμε όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που θες να κάνεις και αφορούν την υγεία του τριχωτού του κεφαλιού σου. Και οι ερωτήσεις είναι απλές. Γιατί αποκτούν ψαλίδα τα μαλλιά σου και πως θα αποκαταστήσεις την υγεία και την όψη τους; Ιδού 7 tips για υγιή και δίχως ψαλίδα μαλλιά. 


1) Να είσαι ευγενική με τα μαλλιά μετά το λούσιμο: Τα υγρά μαλλιά είναι πιο ευάλωτα σε ζημιές γι' αυτό είναι σημαντικό να τα προσέχεις πιο πολύ μετά τη χρήση σαμπουάν και conditioner. Είναι καλό να αποφεύγεται το δυνατό τρίψιμο των μαλλιών (για να στεγνώσουν) με πετσέτα μετά το λούσιμο. Αν το κάνουμε συχνά αυτό μάλιστα οδηγεί σε σπάσιμο της τρίχας ή «ψαλίδα». Συνίσταται να τα τυλίγεις με μια πετσέτα και να τα αφήνεις να στεγνώσουν σιγά σιγά. 

2) Ξεμπέρδεψε τα μαλλιά σου: Είτε βρεγμένα, μετά το λούσιμο, είτε στεγνά, τα μαλλιά έχουν την τάση να μπερδεύονται. Είναι καλό να τα ξεμπερδεύεις βουρτσίζοντάς τα απαλά. Μάλιστα, οι ειδικοί συστήνουν το ξεμπέρδεμα να γίνεται με μια χτένα με πολύ αραιά «δόντια». Ύστερα μπορείς να τα βουρτσίσεις κανονικά και να κάνεις το styling που επιθυμείς. 

3) Ενυδάτωσε & δυνάμωσε την τρίχα: Ζωτικής σημασίας για την υγεία των μαλλιών είναι να παραμένουν ενυδατωμένα. Οι περισσότερες γυναίκες παραμελούν να «ποτίζουν» τα μαλλιά τους με τα κατάλληλα προϊόντα κι αυτό είναι κακό. Εκτός του ότι οδηγεί σε ψαλίδα, εν τέλει προκαλεί και τριχόπτωση αφού τα μαλλιά είναι αδύναμα. Το ιδανικό είναι να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα χρήση μάσκας στα μαλλιά αλλά και ειδικού λαδιού ή conditioner. Πολύ καλά αποτελέσματα θα έχεις αν πάρεις και βιταμίνες ειδικά για τα μαλλιά. 

4) Μείωσε τη θερμότητα: Η καθημερινή χρησιμοποίηση συσκευών που ζεσταίνουν τα μαλλιά σου (π.χ. σεσουάρ ή ψαλίδι) δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αυτή η χρήση πρέπει να γίνεται με μέτρο και όχι κάθε μέρα. Επίσης, ρύθμισε τις θερμοκρασίες τους σε πιο μέτριες, δεν είναι ανάγκη να καίνε, γίνεται και με λιγότερη θερμοκρασία η δουλειά που θες.

5) Μην το παρακάνεις με το βούρτσισμα: Είναι μύθος και μάλιστα από τους κακούς για την υγεία των μαλλιών σου ότι έχουν ανάγκη 100 «περάσματα» με τη βούρτσα κάθε μέρα. Όσο περισσότερο τα βουρτσίζεις τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να τους κάνεις ζημιά. Βούρτσισέ τα ελάχιστα, τόσο όσο για να πάρουν τη μορφή του χτενίσματος που θες. Επίσης μην τα πιέζεις πολύ με τη βούρτσα για να φύγουν οι κόμποι, φέρσου ευγενικά μαζί τους. 

6) Μαξιλαροθήκη από μετάξι: Κι όμως, το ύφασμα της μαξιλαροθήκης στην οποία τα μαλλιά σου περνούν τις βραδινές (ή και μεσημεριανές, εξαρτάται από το πρόγραμμα του καθενός) ώρες, παίζει το ρόλο του στην υγεία τους. Καλό θα είναι να προτιμάς μεταξένια μαξιλαροθήκη που επιτρέπουν στα μαλλιά σου να γλιστράνε και να μην μπερδεύονται ή κολλάνε πάνω σ' αυτή. 

7) Μεγαλύτερο κενό μεταξύ περιποίησης: Το να περιποιείσαι τα μαλλιά κάνει καλό. Το να τα παρα-περιποιείσαι, κάνει κακό. Μην το παρακάνεις με τα διάφορα προϊόντα, ακόμα κι αυτά που χρειάζονται τα μαλλιά σου. Δώσε κάποιες μέρες χρόνο στα μαλλιά να απορροφήσουν το προϊόν περιποίησης που χρησιμοποίησες έως ότου προσφέρεις κι άλλη δόση. Εννοείται πως είναι κακό να τα βάφεις πολύ συχνά. Επίσης, απέφευγε να χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα διάφορα προϊόντα περιποίησης. Ένα κάθε φορά. 


Extra tip1: Μπορεί να σου αρέσουν τα μακριά μαλλιά και να λυπάσαι να τα κόψεις, όμως είναι καλό να ξέρεις πως το κούρεμα (έστω και το λίγο) βοηθάει τις τρίχες σου να είναι υγιείς, άρα δεν θα εμφανίζουν και ψαλίδα. Καλό λοιπόν είναι να μην αμελείς τακτικές επισκέψεις στον κομμωτή σου.

Extra tip2: Ο ήλιος βλάπτει και εσένα αλλά και τα μαλλιά σου που είναι περισσότερο εκτεθειμένα. Καλό θα είναι να περιορίζεις την έκθεσή σου σε αυτόν και αν δεν γίνεται αλλιώς, προσπάθησε με κάποιο τρόπο (μαντήλι) να προφυλάξεις τα μαλλιά από τις βλαβερές ακτίνες. 

Extra tip3: Το καθημερινό λούσιμο ΔΕΝ κάνει καλό. Δεν αφορά μόνο την εμφάνιση ψαλίδας αυτό αλλά τη γενικότερη υγεία τους. Μην το παρακάνεις με το λούσιμο. 



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .