Shape
carespot.gr
carespot.gr

Σε πάτησαν στον… κάλο; Να πώς θα τους εξαφανίσεις με ασφάλεια

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Ιουνίου 2017

Το λάθος νούμερο στα παπούτσια ή τα φθαρμένα παπούτσια, η άθληση, κάποιες κατασκευαστικές παραμορφώσεις, όπως η σφυροδακτυλία, το λάθος περπάτημα μπορεί να δημιουργήσει αυτό το εξόγκωμα από νεκρά κύτταρα, τον κάλο ή τύλο, που αν τoν αφήσεις απεριποίητο, θα σου προκαλέσει πολύ πόνο. Όταν το δέρμα δέχεται αυξημένη πίεση και επαναλαμβανόμενη τριβή σκληραίνει σχηματίζοντας σκληρύνσεις και κάλους με σκληρό πυρήνα που φθάνουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας προκαλώντας πόνο και δυσφορία όταν περπατάς. Συνήθως οι κάλοι εμφανίζονται στο πάνω μέρος των δαχτύλων του ποδιού και στην εξωτερική πλευρά του μικρού δάχτυλου, στο πέλμα του ποδιού και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.


Για να θα τους εξαφανίσεις με ασφάλεια, οι δερματολόγοι δίνουν τις παρακάτω 7 συμβουλές:


1) Κάνε τους ένα ζεστό μπάνιο

Βύθισε τα πόδια σου σε ζεστό νερό ρίχνοντας GEHWOL Foot Bath Ποδόλουτρο που καθαρίζει βαθιά το δέρμα, μαλακώνει σκληρύνσεις και κάλους, φρεσκάρει τα κουρασμένα πόδια και καταπολεμά την κακοσμία. Άφησέ τα για 5 έως 10 λεπτά ή έως ότου το δέρμα μαλακώνει. Τρίψε τον κάλο με ελαφρόπετρα όπως η GREENCARE, που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και τις σκληρύνσεις αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό. Πρώτα βάλε την ελαφρόπετρα σε ζεστό νερό και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε την για να τρίψεις απαλά τον κάλο με κυκλικές ή πλευρικές κινήσεις και να αφαιρέσεις το νεκρό δέρμα. Προσοχή όμως: φρόντισε να μην τρίψεις πολύ το δέρμα γιατί μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και πιθανή μόλυνση.

2) Φρόντιζε να απολεπίζεις συχνά τα πόδια σου

Η απολέπιση απαλύνει τις σκληρές επιφάνειες των ποδιών και βοηθά στο να απορροφηθούν τα προϊόντα ενυδάτωσης προσφέροντας έτσι βαθιά ενυδάτωση. Το δέρμα αναπλάθεται και ενυδατώνεται σε βάθος και οι σκληρύνσεις απομακρύνονται. Η Frezyfeet Keractive της FREZYDERM έχει πλούσια ενυδατική, επουλωτική, μαλακτική και αναπλαστική δράση για να αντιμετωπίσεις τις σκασμένες φτέρνες και την έντονη ξηροδερμία του δέρματος. Ο συνδυασμός κερατολυτικών δραστικών συστατικών με μαλακτικά, ενυδατικά και αναπλαστικά ενεργά συστατικά (σαλικυλικό oξύ, cyclosystem complex, εκχύλισμα centella asiatica) εξασφαλίζει απομάκρυνση νεκρών κερατινοκυττάρων, περιποίηση κάλων και σκληρύνσεων.

3) Άπλωνε μια ενυδατική κρέμα στην περιοχή καθημερινά

Αναζήτησε μια ενυδατική κρέμα ή κρέμα με σαλικυλικό οξύ ή ουρία. Αυτά τα συστατικά μαλακώνουν τους σκληρούς κάλους. Δοκίμασε την EUBOS Urea 10% Foot CreamΑυξάνει σημαντικά την ικανότητα ενυδάτωσης, ενώ ταυτόχρονα λειαίνει τα ανώτερα στρώματα του δέρματος και ενισχύει την ανανέωσή του. Δρα κατά των κάλων και των σκασιμάτων και προλαμβάνει το σχηματισμό τους. Η αλλαντοΐνη, η αναζωογονητική μινθόλη, το γαλακτικό οξύ και ένας ειδικός συνδυασμός λιπιδίων από πολύτιμα έλαια και γλυκερόλη προσφέρουν βελούδινη υφή και ελαστικότητα στο δέρμα.

4) Χρησιμοποίησε ειδικά επιθέματα

Για να προστατεύσεις την περιοχή από περαιτέρω ερεθισμό τοποθέτησε στον κάλο ένα αυτοκόλλητο επίθεμα. Τα μαλακά επιθέματα προστατεύουν από την επώδυνη πίεση και ανακουφίζουν με τη μία από τον πόνο. Δοκίμασε τα PODIA Προστατευτικά Επιθέματα Πολυμερής Γέλης για Κάλους. Ανακουφίζουν από τον πόνο που προκαλούν οι κάλοι και οι σκληρύνσεις στα δάκτυλα των ποδιών, απορροφούν την πίεση και την τριβή, έχουν σταθερή εφαρμογή, προστατεύουν και ενυδατώνουν την επίμαχη περιοχή ενώ πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται.

5) Φρόντιζε να φοράς τα σωστά παπούτσια

Η πιο κοινή αιτία των κάλων και των σκληρύνσεων είναι ένα παπούτσι που δεν έχει το σωστό μέγεθος και το σχήμα για το πόδι σου. Το μυστικό είναι να αγοράζεις παπούτσια στο τέλος της ημέρας, όταν τα πόδια σου μπορεί να είναι ελαφρώς πρησμένα. Επιπλέον, ζήτησε από έναν υπάλληλο να μετρήσει το πόδι σου προκειμένου να επιλέξεις τα παπούτσια που θα ταιριάζουν τέλεια στα πόδια σου. Επίσης, απέφευγε να περπατάς ξυπόλυτος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

6) Κόβε τακτικά τα νύχια σου

Τα νύχια που δεν κόβονται συχνά αναγκάζουν τα δάχτυλα των ποδιών να κρατούν αντίσταση στο παπούτσι αυξάνοντας έτσι την τριβή.

7) Μην αφαιρείς τον κάλο μόνος σου

Αν το δέρμα είναι πολύ σκληρό, ο πόνος οδυνηρός, επίσης εάν έχεις διαβήτη μην αφαιρείς τον κάλο με ψαλίδι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Επισκέψου έναν ποδίατρο ή έναν δερματολόγο. Σε περίπτωση φλεγμονώδους κάλου, ένα soft laser είναι ιδανικό για αντισηπτικούς λόγους και ταχύτερη επούλωση του κάλου.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .