Shape
carespot.gr
carespot.gr

Self tan: Πώς θα αποκτήσεις φυσικό μπρούτζινο χρώμα χωρίς να γίνεις… πορτοκαλί!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

14 Ιουνίου 2017

Τα προϊόντα self tan έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, με τις κρέμες και τα σπρέι να χαρίζουν τέλεια όψη, δίχως να λερώνουν τα ρούχα ούτε να κάνουν το δέρμα σου σαγρέ. Ακολούθησε αυτά τα 10 βήματα για να πετύχεις ένα φυσικό μπρούτζινο χρώμα, χωρίς να εκτεθείς στον ήλιο και χωρίς να γίνεις… πορτοκαλί.


1) Κάνε πρώτα όλα τ΄ άλλα

Αν πρέπει να κάνεις αποτρίχωση με κερί, να κάνεις μανικιούρ ή να ξυρίσεις τα πόδια σου, κάνε τα πριν ξεκινήσεις το αυτομαύρισμα. Όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν να “σβήσουν” το self tan. Αν έχεις χρησιμοποιήσει ήδη self tan αλλά χρειάζεται να ξυρίσεις τις γάμπες σου, άπλωσε λίγο conditioner μαλλιών στην επιδερμίδα σου για να προστατέψεις το μαύρισμα.

2) Ξεκίνα με απολέπιση

Όταν το self tan απλώνεται σε ξηρό δέρμα αφήνει μπαλώματα και σκούρα σημάδια που φαίνονται εντελώς αφύσικα. Αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου με ένα χοντρό scrub, εστιάζοντας σε σκληρά σημεία όπως τα γόνατα, τους αγκώνες, τους αστραγάλους και τα πέλματα. Για το πρόσωπό σου χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό με γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ και μια βούρτσα για το δέρμα για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και να απαλλαγείς από το θαμπό δέρμα. Απέφυγε προϊόντα που περιέχουν έλαια επειδή αφήνουν υπολείμματα που προκαλούν ραβδώσεις κατά το self tanning.

3) Επίλεξε τη σωστή σύνθεση

Τα προϊόντα σε μους υφή είναι οι πιο εύκολα στο τρίψιμο, ενώ όσα είναι σε σπρέι  είναι εξαιρετικά για δύσκολες περιοχές. Ο κανόνας; Επίλεξε ένα αυτομαυριστικό στον τόνο του δέρματός σου, όχι κάποιο που να δίνει ένα αποτέλεσμα 3- 4 τόνους πιο σκούρους. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία 3 – 4 φορές. Αν είσαι ανοιχτόχρωμη, έχεις ξηρή ή και ευαίσθητη επιδερμίδα απόφυγε τα σπρέι και επίλεξε κρέμα ή γαλάκτωμα, εμπλουτισμένα με ερυθρουλόζη που προσφέρει φυσικό μαύρισμα. Αν είσαι μελαχρινή μπορείς να δοκιμάσεις τα πάντα. Αν είσαι αρχάρια προτίμησε self tan σε μορφή gel ή spray που απλώνονται ευκολότερα.

4) Άπλωσε το self tan σε καθαρή επιδερμίδα

Μετά από το ντους, ταμπονάρισε προσεκτικά το δέρμα σου με την πετσέτα και περίμενε δέκα λεπτά έως ότου στεγνώσει εντελώς.

5) Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου

Καλό είναι να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου προτού απλώσεις το self tan για να “στρώσει” σωστά το προϊόν. Άπλωσε μια ελαφριά ενυδατική λοσιόν γύρω από τα ρουθούνια, τα γόνατα, τους αγκώνες και τους αστραγάλους (καθώς και οποιεσδήποτε άλλες “στεγνές” περιοχές) για να αποτρέψεις να αποκτήσεις πορτοκαλί απόχρωση ή πιο σκούρα.

6) Για το σώμα ξεκίνα από κάτω

Με καθαρά χέρια (ή γάντια), άπλωσε το προϊόν με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού τη φορά. Ξεκίνα από τους αστραγάλους και δούλεψε μέχρι τους ώμους.

7) Άπλωσέ το σωστά στο πρόσωπο

Επίλεξε μια εξειδικευμένη σύνθεση για το πρόσωπο, βάλε μια μικρή ποσότητα στο μέτωπό σου, στα μήλα, στη μύτη και το πηγούνι και άπλωσέ την με τα δάχτυλα, όπως ακριβώς θα έκανες με μια κρέμα ημέρας, με κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Να είσαι πολύ προσεκτική γύρω από τη μύτη και πάνω από το άνω χείλος, αυτές οι περιοχές παίρνουν περισσότερο χρώμα επειδή είναι πιο ξηρές περιοχές. Χρησιμοποιώντας με ό,τι έχει απομείνει στα δάχτυλά σου ολοκλήρωσε στη γραμμή των μαλλιών και στο σημείο της γνάθου. Πλύνε τα χέρια σου αμέσως πολύ καλά.

8) Άφησέ το να στεγνώσει

Δώσε στο self tan επιπλέον χρόνο για να στεγνώσει. Εάν οι οδηγίες αναφέρουν πέντε λεπτά, περίμενε δέκα. Στη συνέχεια βούρτσισε το σώμα σου με μια βρεφική πούδρα. Απορροφά την υγρασία και αποτρέπει το αυτομαυριστικό να μεταφερθεί στα ρούχα σου. Απόφυγε να κάνεις ντους, να κολυμπήσεις ή να ιδρώσεις πολύ για 6 έως 8 ώρες.

9) Διόρθωσε τα λάθη

Λάθη γίνονται αλλά μπορούν να διορθωθούν. Εάν εμφανιστούν ραβδώσεις ή λεκέδες τρίψε μισό λεμόνι στην περιοχή για δύο λεπτά πριν το τρίψεις με μια υγρή πετσέτα.

10) Διατήρησέ το

Δεν υπάρχει εγγύηση για το πόσο θα διαρκέσει το χάλκινό σου χρώμα, αλλά μπορείς να λάβεις τα μέτρα σου για να το παρατείνεις. Φρόντισε να πλένεσαι με ένα απαλό καθαριστικό και ενυδάτωνε καθημερινά το δέρμα σου. Απόφυγε τη χρήση ρετινόλης καθώς και τις θεραπείες για την ακμή, γιατί μπορεί να “σπάσουν” το χρώμα στο πρόσωπό σου. Όταν είσαι έτοιμη να ανανεώσεις το χρώμα ξεκίνα με απολέπιση και ακολούθησε ξανά την ίδια διαδικασία.

Μην ξεχνάς:

Το χάλκινο χρώμα που σου προσφέρει ένα self tan δεν σε προστατεύει από τις ακτίνες UV, επομένως μην ξεγελαστείς και βγεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακό

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .