Shape
carespot.gr
carespot.gr

Σκασμένα χέρια το χειμώνα: Τα μυστικά για να... αλλάξεις εποχή

2 Φεβρουαρίου 2021

Έπεσε η θερμοκρασία και τα χέρια σου υποφέρουν; Μην προβληματίζεσαι. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να επαναφέρεις και τη μαλακή υφή και την καλύτερη όψη τους διορθώνοντας τα αντιαισθητικά και επίπονα «σκασίματα» και τις κοκκινίλες. Υπάρχει μια σειρά από εξαιρετικές ενυδατικές αλλά και σαπούνια που αν τα συνδυάσεις με την παρακάτω απλή καθημερινή ρουτίνα τα χέρια σου θα είναι στα καλύτερά τους ακόμα και τις πιο κρύες και γεμάτες μποφόρ μέρες του χειμώνα.


-Ενυδάτωσε, ενυδάτωσε και... ενυδάτωσε: Οι κορυφαίοι δερματολόγοι συμφωνούν. Η ενυδάτωση χεριών πρέπει να αποτελεί καθημερινή και επαναλαμβανόμενη ρουτίνα περιποίησης του εαυτού μας και ειδικά τις πιο κρύες και ξηρές μέρες του χρόνου. Να έχεις πάντα την ενυδατική μαζί σου. Στην τσάντα, στο γραφείο, στο κομοδίνο, στο νιπτήρα ακόμα και στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν στιγμές που τα χέρια σου θα... φωνάξουν «θέλουμε ενυδάτωση» και οφείλεις να την προσφέρεις.

-Αντηλιακή προστασία: Αν νομίζεις ότι η προστασία από τον ήλιο αφορά μόνο το πρόσωπο και αποτελεί διαδικασία για τους ζεστούς μήνες του χρόνου, γελιέσαι. Οφείλεις να προστατεύεις κάθε χιλιοστό του μεγαλύτερου οργάνου του σώματός σου που είναι το δέρμα σου. Κάνε χρήση αντηλιακού στα χέρια σου λοιπόν και τον χειμώνα, ακόμα και μέρες με συννεφιά. Αν το αντηλιακό που επιλέξεις έχει και ενυδατική δράση, τόσο το καλύτερο.

-Διάλεξε το κατάλληλο σαπούνι: Όταν διαλέγεις σαπούνι να παίρνεις από το ράφι το κατάλληλο για σένα, όχι απαραίτητα το πιο φθηνό. Και κατάλληλο σαπούνι είναι εκείνο που έχει και ενυδατικές ιδιότητες, πέρα από τις καθαριστικές. Υπάρχουν ουκ ολίγα εξαιρετικά προϊόντα που θα μαλακώσουν τα χέρια σου και θα τα κρατήσουν καθαρά. Επίσης είναι σημαντικό να θυμάσαι να αποφεύγεις το καυτό νερό όταν πλένεις τα χέρια σου, να προτιμάς το χλιαρό.

-Απέφευγε τα στεγνωτήρια: Αν πλένεις τα χέρια σου σε δημόσια τουαλέτα, να προτιμάς ένα ελαφρύ σκούπισμα με χαρτί ή πανί και όχι τις μηχανές του ζεστού αέρα. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό, γρήγορο και κάπως απολαυστικό το φύσημα στα χέρια με ζεστό αέρα, αλλά... Αλλά αυτός ο αέρας τα ξηραίνει.

-Κάνε απολέπιση: Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι η απολέπιση χεριών θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα τα κάνει να ξηραθούν πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα βοηθάει και μάλιστα πολύ ειδικά όταν κάνεις απολέπιση πριν τα χέρια φτάσουν σε οριακό σημείο. Πέρα από το σωστό πλύσιμο, η απολέπιση βοηθάει στο να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να απορροφάται πιο γρήγορα και πιο βαθιά η ενυδατική.

-Φροντίδα και τη νύχτα: Τέλος, επένδυσε στις ώρες που εσύ κοιμάσαι και μπορείς να κάνεις την... τύχη σου να δουλεύει. Χρησιμοποίησε μια κρέμα ενυδάτωσης νύχτας για τα χέρια σου η οποία θα ενυδατώσει και μαλακώσει τα χέρια σου όσο εσύ ξεκουράζεσαι. Τα αποτελέσματα το πρωΐ θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

-Μην παραμελείς τα νύχια: Φρόντισε να περιποιείσαι τα νύχια, είναι το ίδιο ευαίσθητα με το υπόλοιπο χέρι και έχουν ανάγκη φροντίδα. Πέρα από το βάψιμο, είναι σημαντικό να βάζεις λάδια θρέψης και ενυδάτωσης. Επίσης μην αφήνεις παρανυχίδες.


*Extra tip1: Μην το παρακάνεις με το αντισηπτικό. Ναι, υπάρχουν αρκετοί ιοί και βακτήρια εκεί έξω από τα οποία πρέπει να προστατευθείς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις... μπάνιο όλη μέρα με το αντισηπτικό ή το οινόπνευμα. Χρειάζεται μέτρο σε όλα, άρα και σε αυτό. Όσο πιο πολύ απολυμαίνεις τα χέρια σου τόσο πιο κοντά στην ξηρότητα τα οδηγείς.

*Extra tip2: Καλό θα κάνει στα χέρια σου αν τα... ντύσεις με γάντια. Θα περιορίσει την έκθεσή τους στον κρύο αέρα που οδηγεί σε ξηρότητα και «σκασίματα». Υπάρχουν άπειρα και κομψά γάντια από τα οποία μπορείς να διαλέξεις κάτι που ταιριάζει στο στυλ και τον χαρακτήρα σου.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .