Shape
carespot.gr
carespot.gr

Σκασμένες φτέρνες: 5 απλές θεραπείες για το σπίτι!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Ιουλίου 2017

Η αφυδάτωση και η ξηρότητα σε συνδυασμό με την πίεση στο δέρμα από τα στενά παπούτσια και το βάδισμα δημιουργούν ξηροδερμία, με συμπτώματα όπως σκασίματα και ρωγμές στις φτέρνες. Όταν το δέρμα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα επίπεδα υγρασίας του γίνεται εύθραυστο δημιουργώντας μεγαλύτερα σκασίματα. Το πρόβλημα χειροτερεύει καθώς γερνάμε ενώ το δέρμα γίνεται ξηρό και τραχύ επειδή διαθέτει λιγότερους ιδρωτοποιούς αδένες. Έτσι τα σκασίματα και οι ρωγμές χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου, καθώς γίνονται βαθύτερα ενώ μπορούν εύκολα να μολυνθούν από βακτηρίδια, μύκητες, κονδυλώματα ή ιούς. Επιπλέον, είναι ακόμα πιο επικίνδυνο εάν έχεις διαβήτη ή κυκλοφορικά προβλήματα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις αυτήν την κατάσταση είναι η εβδομαδιαία περιποίηση των ποδιών σου.


1) Κάνε τακτικά απολέπιση

Μετά από ντους ή ποδόλουτρο, όταν το δέρμα δηλαδή θα είναι καθαρό και μαλακωμένο, χρησιμοποίησε μία ελαφρόπετρα όπως η Sponge for Hard Skin της GEHWOL, οργανική ελαφρόπετρα διπλής όψεως που μαλακώνει και τα πιο σκληρά σημεία, γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται επαγγελματική τεχνική, μία λίμα όπως η Λίμα Αφαίρεσης Σκληρού Δέρματος της SCHOLL ή ένα ηλεκτρικό εργαλείο όπως το Velvet Soft Diamond Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών της SCHOLL και τρίψε τες απαλά, προς μία μόνο κατεύθυνση. Ο στόχος σου είναι η γρήγορη απομάκρυνση του σκληρού δέρματος και των νεκρών κυττάρων που βρίσκονται στην επιφάνεια. Προσοχή! Το βίαιο τρίψιμο μπορεί να “σπάσει” ακόμη περισσότερο το δέρμα. Αν και προσωρινά θα τα νιώσεις απαλά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα επουλώσεις τα σκασίματα στις φτέρνες, γι’ αυτό φρόντιζε να κάνεις απολέπιση στις φτέρνες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με απαλές κινήσεις.

2) Ενυδάτωνε την περιοχή

Το καλύτερο όπλο για τη θεραπεία ξηρών και σκασμένων φτερνών είναι η χρήση μιας κατάλληλης κρέμας. Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ποδιών και όχι μια κρέμα σώματος, η οποία δεν έχει τόσο πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες. Ψάξε για μια κρέμα με 10% ουρία για να τους χαρίσεις την ενυδάτωση που χρειάζονται όπως η Urea 10% Foot Cream της EUBOS, για εντατική φροντίδα για το ξηρό, σκληρό και σκασμένο δέρμα των ποδιών, τις πληγές από πίεση και τις ρωγμές. Η ουρία δεσμεύει την υγρασία στη στιβάδα της επιδερμίδας και περιορίζει τη συσσώρευση ξηρών, νεκρών κυττάρων, αυξάνει σημαντικά την ικανότητα ενυδάτωσης, ενώ ταυτόχρονα λειαίνει τα ανώτερα στρώματα του δέρματος και ενισχύει την ανανέωσή του. Επίλεξε επίσης μια φόρμουλα με γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ, τα οποία είναι απολεπιστικά συστατικά. Κάνε μασάζ με την κρέμα ποδιών όπως την Frezyfeet Revital της FREZYDERM, η οποία έχει πλούσια ενυδατική, επουλωτική και αναπλαστική δράση για να αντιμετωπίσεις τις σκασμένες φτέρνες και την έντονη ξηροδερμία των ποδιών, δύο φορές την ημέρα, είτε μετά την απολέπιση είτε κάποια άλλη στιγμή.

3) Βάλε κάλτσα

Ενίσχυσε τη θεραπευτική δύναμη της κρέμας ποδιών “κλείνοντας” τα πόδια σου για μια νύχτα σε ειδικές κάλτσες. Δοκίμασε το Καλτσάκι Προστατευτικό Πτέρνας  της JOHN’S. Είναι καλτσάκι με λεπτό επίθεμα σιλικόνης στην πτέρνα, στο εσωτερικό μέρος. Ανακουφίζει από τον πόνο και προστατεύει από σκασίματα της πτέρνας. Ή απλά τύλιξε τις φτέρνες σου με μια πλαστική διαφάνεια και κοιμήσου με αυτή.

4) Διάλεγε τα κατάλληλα παπούτσια

Φορώντας τα κατάλληλα παπούτσια όχι σαγιονάρες ή ίσια πέδιλα, θα προστατεύσεις τις φτέρνες σου από το σκάσιμο. Αν πρέπει να φορέσεις σαγιονάρες, επίλεξε ένα ζευγάρι με παχύτερη σόλα, που να προσφέρει απορρόφηση κραδασμών και να υποστηρίζει την καμάρα.

5) Ακολούθησε μία ισορροπημένη διατροφή

Φρόντιζε να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, και εμπλούτισε το διαιτολόγιό σου με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο οι οποίες ενισχύουν την υγεία του δέρματός σου.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .