Shape
carespot.gr
carespot.gr

«Σκασμένες» φτέρνες: Γιατί συμβαίνει και 5 «μαγικά» διόρθωσης

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

19 Απριλίου 2021

Ο καιρός βελτιώνεται και ανυπομονείς να βάλεις παντόφλες ή εκείνο το αγαπημένο ζευγάρι παπούτσια το οποίο εκθέτει τη φτέρνα σε κοινή θέα; Ή μήπως ανήκεις στο 20% των ανθρώπων που δεν αισθάνονται και τόσο άνετα να δείχνουν τα πόδια τους; Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό, 1 στους 5 ανθρώπους παγκοσμίως (κυρίως γυναίκες αλλά και άνδρες, ακόμα και παιδιά!) έχει «σκασμένες» φτέρνες. Μην απελπίζεσαι και μην κρύβεις τα πόδια σου. Υπάρχουν εύκολες και άμεσες λύσεις για να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα. Εξάλλου, υπάρχει και ένα ποσοστό ανθρώπων που το πρόβλημα δεν σταματάει στο αντιαισθητικό. Υπάρχουν περιπτώσεις «σκασμένης» φτέρνας που προκαλούν μέχρι και πόνο γι' αυτό και η αντιμετώπιση κρίνεται επιβεβλημένη. Τι μπορείς να κάνεις για να επαναφέρεις τα πόδια σου σε πιο υγιή κατάσταση;


1) Μαλακτικό βάλσαμο (balm) / αλοιφή / κηραλοιφή: Είναι ό,τι πιο δραστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Υπάρχει πλειάδα εξαιρετικών προϊόντων (εδώ) που θα ενυδατώσουν τάχιστα τη φτέρνα και θα βελτιώσουν άμεσα την όψη της. Πέρα από την ενυδάτωση κάποια προϊόντα προσφέρουν και ανάπλαση. Ιδανικό προϊόν η Αλοιφή Salve for Cracked Skin για Σκασίματα της Gewhol

2) Απολέπιση: Αν είναι πολύ προχωρημένο το «σκάσιμο» των ποδιών σας και της φτέρνας μια λίμα ή πέτρα ή ένα σκραμπ (εδώ) θα βοηθήσουν να φύγουν γρήγορα τα πιο σκληρά σημεία και ύστερα η κρέμα και το βάλσαμο να κάνουν την υπόλοιπη δουλειά. Μην κάνετε απολέπιση με στεγνά πόδια, ιδανικό είναι να τα βάλετε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για 15-20 λεπτά προκειμένου να μαλακώσουν και ύστερα η απολέπιση θα γίνει πιο εύκολα.

3) Προστατευτικό καλτσάκι: Στη... μάχη με τις «σκασμένες» φτέρνες αποτελεί ένα ακόμα προϊόν που βοηθάει. Προστατεύει το σημείο από το να ξηραθεί περισσότερο ενώ και το λεπτό επίθεμα σιλικόνης μειώνει την πίεση και την έξτρα ταλαιπωρία στη φτέρνα. 

4) Ποδόλουτρο: Πολύ καλή επιλογή για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί και η χρησιμοποίηση ειδικού προϊόντος για ποδόλουτρο. Για έντονες σκληρύνσεις και «σκασίματα» προμηθευτείτε προϊόν με φυσικά εκχυλίσματα και ουρία που θα μαλακώσει το πόδι, θα του δώσει φρεσκάδα και θα καταπολεμήσει και την κακοσμία. Εσείς απλά βάλτε τα πόδια σας σε λεκάνη με 3-4 λίτρα χλιαρό νερό και προσθέστε 1-2 κουταλιές σούπας από το ειδικό προϊόν. Πέρα από την άμεση ανακούφιση θα βελτιώσει εντυπωσιακά την όψη τους και την υφή τους. 

5) Μέλι - λάδι καρύδας: Απολύτως φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του «σκασίματος» της φτέρνας είναι το μέλι και το λάδι καρύδας. Μελέτη του 2012 έχει δείξει ότι το μέλι έχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθάει στην επούλωση πληγών και ενυδάτωσης του δέρματος. Το γάλα καρύδας, από την άλλη, συστήνεται για ξηρά δέρματα, εκζέματα και ψωρίαση και βοηθάει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. 


Extra tip1: Βάλτε κρέμα ή βάλσαμο στις φτέρνες το πρωΐ για να αυξήσετε την ελαστικότητα του δέρματος πριν αρχίσετε μια δύσκολη μέρα. 

Extra tip2: Ενυδατώστε με κρέμα ή βάλσαμο 2-3 φορές την ημέρα. 

Extra tip3: Για όσο κάνετε τη θεραπεία με τα προϊόντα, φορέστε παπούτσια που προστατεύουν και δεν εκθέτουν τα πόδια και ειδικά τις φτέρνες.


Extra info: Τι προκαλεί «σκάσιμο» στις φτέρνες; Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα άλλης δερματικής ασθένειας (π.χ. ψωρίαση ή έκζεμα) ή της ζωής του ανθρώπου. Συναντάμε την κατάσταση αυτή σε αθλητές, σε γυναίκες που φοράνε παπούτσια με έξω τις φτέρνες ή ανθρώπους με παραπανίσια κιλά ή είναι αναγκασμένοι να στέκονται αρκετές ώρες όρθιοι και σε σκληρά μάλιστα πατώματα. 



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .