Shape
carespot.gr
carespot.gr

SOS: Τα απαραίτητα του φορητού φαρμακείου που θα πάρεις στις διακοπές

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

21 Μαΐου 2021

Η πανδημία και τα lockdown σε έκλεισαν στο σπίτι για σημαντικό χρονικό διάστημα και τώρα που καλοκαίριασε δεν βλέπεις την ώρα να πάρεις τη βαλίτσα και να τρέξεις σε μια παραλία. Ωστόσο πριν μπεις στο αυτοκίνητο βεβαιώσου ότι έχεις μαζί όλα τα απαραίτητα. Και δεν είναι απαραίτητα μόνο τα μαγιό και οι παντόφλες. Υπερ-απαραίτητο, ακόμα πιο πολύ σε εποχή πανδημίας, είναι και το βαλιτσάκι με τον σταυρό. Δηλαδή το φορητό φαρμακείο που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πάρεις μαζί σου για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τυχόν δυσάρεστο απρόοπτο και να μη χρειάζεται να ψάχνεις, χιλιόμετρα μακριά, ανοιχτό φαρμακείο. Τι πρέπει να έχει μέσα το δικό σου φορητό medical kit για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες; Πάρε μολύβι και χαρτί και τρέξε στο φαρμακείο. 


-Χειρουργικές μάσκες

-Αντισηπτικά

-Γάντια μιας χρήσης

-Αντηλιακό προσώπου & σώματος 

-Ενυδατική / καταπραϋντική κρέμα για εγκαύματα

-Εντομοαπωθητικό

-Τζελ ή στικ για τσιμπήματα

-Αντι-ισταμινικά

-Βαμβάκι

-Οξυζενέ

-Ιώδιο

-Αμμωνία

-Αποστειρωμένες γάζες

-Επιδέσμους

-Αυτοκόλλητα ράμματα / επιθέματα

-Παυσίπονα / αντιπυρετικά

-Φάρμακα για ναυτία / διάρροια

-Οφθαλμικές σταγόνες

-Θερμόμετρο

-Αντιβιωτικό

-Αντιβακτηριακές & αντιμυκητιακές αλοιφές

-Αντιαλλεργικά

-Αποστειρωμένη σύριγγα / δοσομετρικό

-Ψαλίδι / τσιμπιδάκι

-Ηλεκτρολύτες

-Κορτιζονούχος αλοιφή ή κρέμα.



Extra tip: Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο αφού καλό είναι να μεταφέρονται σε τσάντα με παγοκύστες. Με το που φτάσετε στον προορισμό βάλτε τα άμεσα στο ψυγείο και όταν είστε στην παραλία να τα διατηρείτε στη σκιά. Γενικότερα όλα τα είδη φαρμάκων χρειάζονται προσοχή και να μην εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, με τίποτα πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου. 

Extra care1: Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης. Κυκλώστε τις ώστε να τις βλέπετε εύκολα ή κολλήστε αυτοκόλλητα πάνω στα κουτιά των φαρμάκων με γραμμένη την ημερομηνία λήξης με μαρκαδόρο. Χρησιμοποιώ πρώτα τα φάρμακα με κοντινή ημερομηνία λήξης γιατί ύστερα θα πρέπει να πεταχτούν.

Extra care2: Καλό θα είναι να έχουμε διπλά τα πολύ σημαντικά και απαραίτητα φάρμακα για να μην ξεμείνουμε όταν παραστεί μεγάλη ανάγκη και τα ψάχνουμε με κλειστά φαρμακεία ή σε εξοχή. 



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .