Shape
carespot.gr
carespot.gr

Σβήσε ραγάδες και ουλές με 3 τρόπους

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

21 Ιουλίου 2017

Τι είναι οι ραγάδες; Αντιμετωπίζονται κι αν ναι, πως; Ιδού μερικά μικρά μυστικά από τους ειδικούς προκειμένου να «σβήσεις» από το δέρμα σου αυτά τα αντιαισθητικά σημάδια του χρόνου και να επαναφέρεις το χαμόγελο την αυτοπεποίθησή σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο ή αδύνατο όσο πίστευες, δοκίμασέ το, τώρα!


Τι είναι οι ραγάδες;

Σύμφωνα με τη Αναστασία Τζούμα, δερματολόγο - αφροδισιολόγο “οι ραγάδες είναι μια μορφή ουλών που δημιουργούνται στην επιδερμίδα ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που ασκείται στο δέρμα. Είναι σαν αυλακωτές γραμμές που προκαλούνται από τη διαταραχή των ελαστικών ινών του χορίου. Έχουν το χρώμα του δέρματος ή εμφανίζουν μια πιο κόκκινη απόχρωση όταν είναι πιο πρόσφατες.” Συνήθως ραγάδες εμφανίζονται κατά την απότομη αύξηση του ύψους στην εφηβεία, από απότομη αύξηση βάρους, λόγω ορμονικών διαταραχών όπως οι παθήσεις του θυρεοειδούς, ο σακχαρώδης διαβήτης, η λήψη ορμονικής θεραπείας υποκατάστασης, λόγω λήψης κάποιων φαρμάκων π.χ. κορτιζόνη, λόγω εγκυμοσύνης καθώς και λόγω της γρήγορης αύξησης μυϊκής μάζας σε αθλητές. Οι ραγάδες στο δέρμα μπορεί να εμφανιστούν σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες που δεν έχουν περάσει από εγκυμοσύνη. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν στο στήθος, τους γοφούς, τους γλουτούς και τους μηρούς και το DNA παίζει μεγάλο ρόλο στην εμφάνισή τους.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ραγάδες;

Αν και δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο για να σβήσεις τις ραγάδες μια και καλή, μπορείς να μειώσεις την εμφάνισή τους με το χρόνο, την υπομονή και μερικά χρήσιμα προϊόντα. Πολλές ραγάδες βελτιώνονται και χωρίς θεραπεία παρά μόνον με κάποια φαρμακευτικά προϊόντα. Αλλά, δεδομένου ότι οι ραγάδες είναι ουσιαστικά μια ουλή από μέσα προς τα έξω, δεν εξαφανίζονται εντελώς.

Πώς θα μειώσεις τις ραγάδες

1ος τρόπος: Χρησιμοποίησε ρετινόλη

Μία κρέμα με ρετινόλη είναι μία από τις πιο ελπιδοφόρες σπιτικές θεραπείες.H ρετινόλη είναι το γνωστό παράγωγο της βιταμίνης Α, ενισχύει τον μεταβολισμό και τη μικροκυκλοφορία και αποκαθιστά τη δομή του χορίου και των συνδετικών ιστών που περιβάλλουν τα λιποκύτταρα. Η βιταμίνη Α, τα ρετινοειδή όπως η τρετινοΐνη (Retin-A, Renova, Avita) που εφαρμόζεις στο δέρμα σου μπορεί να βελτιώσουν την εμφάνιση ραγάδων, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Το Tretinoin μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του κολλαγόνου, κάνοντας την όψη των ραγάδων ομοιόμορφη με το δέρμα σου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τρετινοΐνη μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου. Και εάν είσαι έγκυος ή θηλάζεις, απευθύνσου στο γιατρό σου για να σου προτείνει άλλες θεραπευτικές επιλογές, επειδή τα ρετινοειδή μπορεί να επηρεάσουν το έμβρυο.

2ος τρόπος: Δοκίμασε το καστορέλαιο

Αν θέλεις να αποφύγεις τα ρετινοειδή, το καστορέλαιο είναι ένα καλό υποκατάστατο για τη μείωση των ραγάδων. Εφάρμοσε το λάδι στην περιοχή και κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί για να τυλίξεις το δέρμα σου και βάλε μία θερμοφόρα για τουλάχιστον 30 λεπτά για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

3ος τρόπος: Ρώτησε τον δερματολόγο σου  

Οι θεραπείες φωτός και λέιζερ είναι μια καλή επιλογή. Το Laser Fraxel Restore θεωρείται το πιο εξειδικευμένο μη επεμβατικό laser που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναδόμηση και ανάπλαση της επιδερμίδας. Για τη θεραπεία των κόκκινων ραγάδων οι επεμβάσεις που χρησιμοποιούν παλμικό φως είναι καλές. Δεν λειτουργεί εάν τα σημάδια είναι παλιά και δεν είναι πλέον κόκκινα αλλά μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία ουλών σε μία έως τρεις μηνιαίες συνεδρίες. Επιπλέον και η αυτόλογη μεσοθεραπεία έχει κάποια αποτελέσματα.

Πώς να προλάβεις τις ραγάδες

Κάποιες σπιτικές θεραπείες και συμβουλές μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις την εμφάνιση των ραγάδων.

1) Δώσε σημασία στην ενυδάτωση

Πρώτα απ 'όλα, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρείς το δέρμα σου όσο το δυνατόν πιο υγιές και ενυδατωμένο. Το δέρμα που είναι καλά ενυδατωμένο είναι το πρώτο βήμα για την αποτροπή των ραγάδων. Με τη θρέψη του δέρματος, μειώνεις την ερυθρότητα και τη φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσουν οι ραγάδες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να απλώνεις ένα λάδι σώματος το οποίο συμβάλει στη βελτίωση της όψης της ανομοιόμορφης χροιάς δέρματος. Προσφέρει εντατική ενυδάτωση και ελαστικότητα σε πρόσωπο και σώμα, με άμεσα αποτελέσματα.

2) Εφάρμοζε τοπικές θεραπείες

Ένας άλλος τρόπος μείωσης των ραγάδων είναι οι τοπικές θεραπείες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του αποκαθιστά το δέρμα και μειώνει τις ραγάδες.

3) Χρησιμοποίησε έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο

Εάν χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με μία κρέμα με βιταμίνη Ε βοηθούν στο να διατηρηθούν δυνατές και γερές οι ίνες κολλαγόνου.

4) Πίνε πολύ νερό

Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνεις ενυδατωμένος/η από μέσα προς τα έξω.

5) Κατανάλωνε αμύγδαλα

Η διατροφή προλαμβάνει τις ραγάδες, ενισχύοντας την επουλωτική ικανότητα του δέρματος. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες C και Ε, ψευδάργυρο και άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη θρέψη του δέρματος. Η αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς προστατεύει τις ίνες κολλαγόνου από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, γεγονός που προάγει την ελαστικότητα του δέρματος. Τα αμύγδαλα, οι ελιές, οι ηλιόσποροι, το σπανάκι, το αβοκάντο και οι κολοκύθες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι να είσαι ανοιχτός/ή­­­ στη θεραπεία των ραγάδων. Βρες αυτό που λειτουργεί καλύτερα για το σώμα σου και τον τρόπο ζωής σου.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .