Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα 5 πιο στοχευμένα συστατικά που εξολοθρεύουν την κυτταρίτιδα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Μαρτίου 2017

Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες επειδή τα οιστρογόνα δημιουργούν λίπος αλλά και ένα μικρό ποσοστό αντρών λόγω της τεστοστερόνης που καίει το λίπος. Η κληρονομικότητα και οι ορμόνες είναι βασικές αιτίες εμφάνισης αλλά και το στρες, η κακή διατροφή, οι στερητικές δίαιτες και η έλλειψη άσκησης ευνοούν την εμφάνισή της. Επειδή όλα τα προϊόντα δεν είναι ίδια αναζήτησε τα 5 πιο στοχευμένα συστατικά που εξολοθρεύουν την κυτταρίτιδα και προσφέρουν ένα λείο δέρμα χωρίς την ανάγλυφη υφή και την αντιαισθητική όψη φλοιού του πορτοκαλιού. Οι βασικοί στόχοι των συστατικών αυτών είναι η λιπόλυση, η βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, η αποτοξίνωση και αποσυμφόρηση και η σύσφιξη της επιδερμίδας.


Τα τρία στάδια της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι εναπόθεση λίπους κάτω από το δέρμα, που συνήθως εμφανίζονται στους μηρούς, τους γλουτούς και τα πόδια και έχει τρία στάδια:

Πρώτο στάδιο: Όταν τσιμπάς το δέρμα σου εμφανίζεται καπιτονέ όψη.

Δεύτερο στάδιο: Όταν στέκεσαι όρθια η κυτταρίτιδα είναι ορατή στους μηρούς.

Τρίτο στάδιο: Το δέρμα είναι σκληρό στην υφή, πονά στην πίεση και η κυτταρίτιδα είναι ορατή ακόμα κι όταν είσαι ξαπλωμένη.

Στο πρώτο και το δεύτερο στάδιο με τα στοχευμένα συστατικά και θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας η όψη του φλοιού του πορτοκαλιού αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και εξαφανίζεται ενώ στο τρίτο στάδιο αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα δύσκολα.


Τα 5 στοχευμένα συστατικά

1) Η καφεΐνη: στοχεύει κατευθείαν στο λίπος

Η καφεΐνη έχει λιπολυτική δράση επειδή μπλοκάρει τους υποδοχείς που δίνουν την εντολή να παραχθεί λίπος στον οργανισμό. Για τον λόγο αυτό αποτελεί και το πιο στοχευμένο συστατικό των περισσότερων προϊόντων κατά της κυτταρίτιδας. Ο BODY SLIM Cure Minceur Express της LIERAC ενισχυμένος με καφεΐνη, έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα μετά από 7 ημέρες. Περιέχει μία σημαντική καινοτομία που βασίζεται στην ανακάλυψη του ενζύμου desnutrine στην πηγή της απομάκρυνσης του λίπους και συνδυάζει το ενεργό σύμπλοκο καφεΐνης και τζίντζερ, που μειώνει ταχύτατα την όψη της επίμονης κυτταρίτιδας, αδυνατίζει ορατά τη σιλουέτα και λειαίνει άμεσα την επιδερμίδα.

2) Τα φυτικά εκχυλίσματα: στοχεύουν στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας

Ο ρούσκος, το γκίνγκο μπιλόμπα και πολλά άλλα φυτά και βότανα με τη μορφή εκχυλισμάτων ή αιθέριων ελαίων βρίσκονται στη σύνθεση πολλών προϊόντων κατά της κυτταρίτιδας. Τα στοχευμένα αυτά συστατικά βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Το Activ' Massage Minceur της ELANCYL είναι μία μοναδική μέθοδος μασάζ για αδυνάτισμα, ειδικά σχεδιασμένη για να λειαίνει ορατά την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Περιέχει γάντι εφαρμογής και κρέμα αδυνατίσματος που βελτιώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και κάνει την επιδερμίδα απαλή, μεταξένια και λεία.

3) Ο βασιλικός πολτός: στοχεύει στην αναγέννηση των κυττάρων

Ο βασιλικός πολτός υπάρχει σε πολλά προϊόντα που προορίζονται για το αδυνάτισμα και τη μείωση της κυτταρίτιδας και αυτό γιατί είναι γεμάτος από θρεπτικά συστατικά και αμινοξέα, τα οποία φημίζονται για τις αναγεννητικές ιδιότητες των κυττάρων, ενώ αποτοξινώνουν το συνδετικό ιστό και βελτιώνουν τη λεμφική παροχέτευση. Μάλιστα η Kate Hudson και η Madonna χρησιμοποιούν προϊόντα που στη σύνθεσή τους περιέχουν βασιλικό πολτό για να εξολοθρεύσουν την κυτταρίτιδα. Η Organic Royal Jelly Cellulite Cream της DR.ORGANIC παρασκευάζεται από πιστοποιημένο βιολογικό βασιλικό πολτό, αναμεμειγμένο με θαλάσσιο κρίνο Hydrofiltrat Marine Lotus, καφεΐνη, αλόη βέρα, βούτυρο Καριτέ, βούτυρο Κακάο, κόκκινο τριφύλλι, ρείκι, μέλι, πρόπολη κ.ά. Η σύνθεσή της βελτιώνει τη κυκλοφορία, αυξάνει τη θρέψη και την παροχή οξυγόνου στους ιστούς. Αποκαθιστά φυσικά τη λιπολυτική ικανότητα των λιποκυττάρων, βοηθά στην απομάκρυνση των αντιαισθητικών καμπυλών, λειαίνει τη σιλουέτα και βοηθά στη μείωση του επιπρόσθετου όγκου των γλουτών και των μηρών.

4) Η σημύδα: στοχεύει στην κατακράτηση

Η σημύδα είναι το βότανο που εξολοθρεύει την κυτταρίτιδα! Αυτό το  φυλλοβόλο δέντρο που ευδοκιμεί σε περιοχές της Ελλάδας δίνει από τη φύλλα της το εξαιρετικό σε διουρητικές, αποτοξινωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες έλαιο. Δρα φυσικά και αποτελεσματικά κατά της κυτταρίτιδας, καθώς λειαίνει ενώ ταυτόχρονα συσφίγγει την επιδερμίδα και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών βοηθώντας στην απέκκριση των τοξίνων από το σώμα. Το Λάδι Σημύδας κατά της Κυτταρίτιδας της WELEDA προλαμβάνει εντυπωσιακά τη δημιουργία της κυτταρίτιδας όπου υπάρχει προδιάθεση, ενώ βελτιώνει ουσιαστικά την υφή του δέρματος στα σημεία που έχει ήδη εκδηλωθεί. Επιτυγχάνεται λείανση και σύσφιξη της επιδερμίδας σε λίγες μόνο εβδομάδες.

5) Το Ροζ πιπέρι: στοχεύει στην αποσυμφόρηση

Το ροζ πιπέρι αυξάνει τη μικροκυκλοφορία και τη λιπόλυση του οργανισμού και συμβάλλει στη σύσφιγξη της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα τονώνει τη μικροκυκλοφορία κι έχει ισχυρές αποσυμφορητικές ιδιότητες. Η συσφιγκτική κρέμα σώματος Rose Pepper της APIVITA συνδυάζει τα συστατικά εκείνα που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, όπως είναι το τριαντάφυλλο, το ροζ πιπέρι, ο πράσινος καφές αλλά και πολλά αιθέρια έλαια. Χάρη στα εξαιρετικά συστατικά που περιέχει θα τονώσει τη μικροκυκλοφορία ενώ ταυτόχρονα θα συσφίξει και θα βελτιώσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα να γίνουν παρελθόν!

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .