Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα 5 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τα προφυλακτικά

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

26 Ιουλίου 2017

H αγαπημένη μας μέθοδος αντισύλληψης και ασφαλούς σεξ είναι το προφυλακτικό. Και αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τα προφυλακτικά προκειμένου να αποτρέψεις τόσο μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη όσο και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.


1) Τα προφυλακτικά είναι αποτελεσματικά μόνο αν τα χρησιμοποιείς σωστά

Τα καλά νέα; Τα προφυλακτικά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά (98% αποτελεσματικά τα ανδρικά προφυλακτικά, 95% τα γυναικεία προφυλακτικά) αν τα χρησιμοποιείς σωστά. Τα κακά νέα; Οι περισσότεροι δεν τα χρησιμοποιούν σωστά γι΄αυτό και κατά μέσο όρο 20 στις 100 γυναίκες που βασίζονται στα προφυλακτικά ως μέθοδο προστασίας από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μένουν έγκυες σε ένα χρόνο. Τα προφυλακτικά μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά όταν:

  • Δεν κρατάς την σπερματοδόχο κατάληξη από την άκρη πριν το τοποθετήσεις, για να μη μείνει καθόλου αέρας.
  • Τα ξετυλίγεις πριν τα τοποθετήσεις.
  • Τα χρησιμοποιείς με λιπαντικό με βάση το λάδι(λιποδιαλυτά) όπως ζελέ, λάδι, κρέμες, παιδικό λάδι, βαζελίνη, λοσιόν κ.λπ. Τα λιποδιαλυτά λιπαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο σπασίματος του προφυλακτικού.
  • Ανοίγεις το περιτύλιγμα με κάτι αιχμηρό.
  • Χρησιμοποιείς δύο προφυλακτικά ταυτόχρονα.
  • Έχει λήξει η ημερομηνία τους.
  • Έχουν εκτεθεί σε ακραίες θερμοκρασίες.

2) Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές

Τα προφυλακτικά σίγουρα δεν είναι ένα μέγεθος και δεν ταιριάζουν σε όλους. Υπάρχουν διαφορετικές μάρκες, διαφορετικά μεγέθη, διαφορετικά στυλ, διαφορετικά υλικά και διαφορετικοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσεις. Είναι σημαντικό να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να αγοράσεις ένα προφυλακτικό που είναι άνετο για εσένα αλλά και τη σύντροφό σου. Μερικά πράγματα που αξίζει να γνωρίζεις:

  • Προφυλακτικά χωρίς λατέξ: Τα περισσότερα αντρικά προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από λατέξ - και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι αλλεργικοί σε αυτό. Αν εσύ ή η σύντροφός σου έχετε αλλεργία στο λατέξ, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που προστατεύουν από τα ΣΜΝ όπως το Real Feel της DUREX για φυσική αίσθηση με το δέρμα. Κατασκευάζονται από τεχνολογικά προηγμένο υλικό χωρίς λάτεξ που προσφέρει πιο φυσική αίσθηση κατά την επαφή με το δέρμα.
  • Με λιπαντικό: Η χρήση λιπαντικών στα προφυλακτικά με βάση το νερό ή τη σιλικόνη κάνει τα προφυλακτικά πιο ανθεκτικά και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να σπάσουν ενώ αυξάνουν την ευχαρίστηση. Για επιπλέον ευχαρίστηση δοκίμασε το Play Real Feel Gel της DUREX. Είναι βασισμένο σε σιλικόνη πού δεν στεγνώνει εύκολα και είναι αποτελεσματικό ακόμη και σε μικρή ποσότητα.
  • Τα σχεδόν αόρατα: Πρόκειται για πολύ λεπτά προφυλακτικά με λεία, ανθεκτικά τοιχώματα για καλύτερη αίσθηση και απόλυτη προφύλαξη όπως το Invisible Extra Thin της DUREX. Είναι τα λεπτότερα προφυλακτικά που έχει παρουσιάσει η Durex, διαφανή και κατασκευασμένα από φυσικό ελαστικό latex.
  • Μη φοβάσαι να δοκιμάζεις διαφορετικά είδη προφυλακτικών μέχρι να βρεις ένα προφυλακτικό (και ίσως ένα λιπαντικό με βάση το νερό) που να σου ταιριάζει.

3) Τα προφυλακτικά είναι καλή μέθοδος αντισύλληψης

Πολλές γυναίκες σταματούν να χρησιμοποιούν το προφυλακτικό όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν μια πιο αποτελεσματική μέθοδο αντισύλληψης (π.χ. αντισυλληπτικά, διάφραγμα κ.λπ.), αλλά, στην πραγματικότητα, τα προφυλακτικά μαζί με μια άλλη μέθοδο αντισύλληψης είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνεις όσο το δυνατόν ασφαλής. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε μονογαμική σχέση, το προφυλακτικό μπορεί να σε προφυλάξει από τα ΣΜΝ όπως χλαμύδια, κονδυλώματα, κολπική μυκητίαση κ.ά.

4) Τα προφυλακτικά δεν είναι μόνο για το κολπικό σεξ

Εάν χρησιμοποιείς προφυλακτικά για την προστασία των ΣΜΝ, μην τα χρησιμοποιείς μόνον κατά το κολπικό σεξ. Τα ΣΜΝ μπορούν να μεταδοθούν και με το στοματικό σεξ, το πρωκτικό σεξ, ακόμη και από τα σεξουαλικά παιχνίδια. Για το πρωκτικό σεξ είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα προφυλακτικό με άφθονο λιπαντικό. Τα προφυλακτικά latex είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή για χρήση με παιχνίδια. Για το στοματικό σεξ, υπάρχουν πολλές επιλογές με αρωματισμένα προφυλακτικά όπως το Fruits Passion της DUO, με γεύσεις φράουλα, μπανάνα και tutti fruti.

5) Εξαρτάται από εσένα το καλό σεξ, όχι από τα προφυλακτικά

Σε αντίθεση με τον λαϊκό μύθο δεν είναι τα προφυλακτικά εκείνα που καταστρέφουν το σεξ. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν προφυλακτικό νιώθουν μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση από τα ζευγάρια που δεν χρησιμοποιούν. Αυτό που είναι πιο πιθανό να «καταστρέψει» το σεξ είναι η έλλειψη επικοινωνίας, η οποία μάλλον συνοδεύεται από έλλειψη πειραματισμού.

 



Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .