Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα 8 tips για υγιή και λαμπερά μαλλιά και τον χειμώνα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

14 Ιανουαρίου 2022

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή. Και είναι δύσκολη και για τα μαλλιά σου. Είναι σίγουρο ότι παρατηρείς συχνά πως τις πιο κρύες και γεμάτες αέρα μέρες του χρόνου τα μαλλιά σου θαμπώνουν, «σπάνε», βγάζουν πιτυρίδα ενώ αυξάνεται και η τριχόπτωση. Γι' αυτό λοιπόν οφείλεις να κάνεις κάτι γι' αυτό, να τους παρέχεις προστασία. Όπως θα διαβάσεις και πιο κάτω στη σχετική λίστα με τα tips που θα δυναμώσουν τα μαλλιά και θα τα κάνουν υγιή και λαμπερά, είναι απαραίτητο να φροντίζεις να τα... ταΐζεις και να τα... ποτίζεις με όλα όσα έχουν ανάγκη. Γιατί η υγεία της τρίχας, όπως και η υγεία του σώματος γενικότερα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ιδού λοιπόν.


1) Προσοχή στο σαμπουάν. Η επιλογή του σαμπουάν είναι κομβική. Δεν είναι όλα τα είδη σαμπουάν για κάθε είδους τρίχας. Κάθε μαλλί έχει και διαφορετικές ανάγκες. Δώσε βάση στο είδος της τρίχας σου και τις ανάγκες που έχει και πάρε το ανάλογο σαμπουάν. Επίσης προτίμησε σαμπουάν από φαρμακείο ώστε να εξασφαλίσεις ότι είναι φτιαγμένο από όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά συστατικά. Είναι λίγο πιο ακριβά αλλά η ποιότητα κοστίζει. 

2) Βάλε conditioner. Μην αμελείς την περιποίηση που προσφέρει το συγκεκριμένο προϊόν. Τη χρειάζονται τα μαλλιά σου και ειδικά τον χειμώνα ίσως πιο πολύ από ποτέ. Προτίμησε παχύρευστο conditioner που περιέχει φυσικά έλαια για βαθιά ενυδάτωση. 

3) Ενυδάτωσε το κρανίο με λάδι. Τον χειμώνα ξηραίνεται και το κρανίο, όχι μόνο τα μαλλιά λόγω έλλειψης ενυδάτωσης. Συχνά αυτό οδηγεί σε ξηροδερμία και πιτυρίδα αλλά και σπάσιμο των μαλλιών. Ένα κατάλληλο λάδι είναι ό,τι πρέπει ειδικά αν απλωθεί και με ένα ελαφρύ ολιγόλεπτο μασάζ αφού θα βοηθήσει και την κυκλοφορία του αίματος στο κρανίο που δυναμώνει το μαλλί και προκαλεί και δημιουργία νέας τρίχας. 

4) Χρησιμοποίησε μάσκα. Δεν πρέπει να λείπει και μια μάσκα από τη χειμερινή περιποίηση των μαλλιών σου. Βοηθάει στην ενυδάτωση και αναδόμηση των τριχών ενώ δίνει και λάμψη και μαλακώνει τα μαλλιά που γίνονται θαμπά και σπάνε. Προτιμήστε προϊόν με φυσικά εκχυλίσματα. 

5) Πετσέτα με μικροΐνες. Αλλάξτε την πετσέτα με την οποία σκουπίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Αφήστε στην άκρη αυτή με το βαμβάκι και στεγνώστε το μαλλί με πετσέτα που έχει δημιουργηθεί από μικροΐνες. Είναι πιο μαλακές και έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας. Μειώνουν επίσης το φριζάρισμα και δεν σκληραίνουν την τρίχα. 

6) Πρόσεχε τη διατροφή. Η υγεία των μαλλιών αρχίζει από τα μέσα προς τα έξω, δηλαδή από τη ρίζα. Για να είναι δυνατή η ρίζα πρέπει να τρέφεστε σωστά και υγιεινά και να πίνετε άφθονο νερό και φυσικούς χυμούς. Αναφορικά με τη διατροφή, βοηθούν τα υγιεινά λιπαρά που βρίσκονται σε ξηρούς καρπούς όπως οι κολοκυθόσποροι, τα κάσιους και τα αμύγδαλα. 

7) Απέφευγε το καυτό νερό. Μπορεί τον χειμώνα που κάνει κρύο ένα καυτό μπάνιο να αρέσει σε πολλούς, ωστόσο δε σημαίνει ότι είναι και ό,τι καλύτερο. Ούτε το δέρμα το χρειάζεται (αφυδατώνεται και ζαρώνει) ούτε το μαλλί. Λουστείτε με χλιαρό και όχι καυτό νερό που κάνει ζημιά στην τρίχα. 

8) Πάρε συμπληρώματα. Επειδή στο σύγχρονο τρόπο ζωής είναι δύσκολο να τρώει κανείς υγιεινά και να παίρνει όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός γενικώς και τα μαλλιά ειδικώς, η λήψη των απαραίτητων μέσω συμπληρωμάτων αποτελεί τη σίγουρη λύση. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .