Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα μυστικά για να σταματήσει ο ιδρώτας στη μασχάλη

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Απριλίου 2021

Βαρέθηκες να βλέπεις μια τεράστια υγρή στάμπα στη μασχάλη σου κάθε φορά που σηκώνεις τα χέρια; Κουράστηκες να είσαι σφιγμένη / ος με τον κοινωνικό σου περίγυρο έχοντας διαρκώς την αμφιβολία του αν εκπέμπεις δυσάρεστες οσμές; Η υπερβολική εφίδρωση δεν είναι μόνο δικό σου πρόβλημα, απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους και επιδεινώνεται όταν βελτιώνεται ο καιρός και λιγοστεύουν τα ρούχα. Μην απελπίζεσαι, υπάρχουν λύσεις. Εμείς σου δίνουμε τη λίστα μικρών αλλά σημαντικών πραγμάτων που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου προκειμένου να περιορίσεις σημαντικά την ενοχλητική εφίδρωση στις μασχάλες σου. 


1) Χρησιμοποίησε αντι-ιδρωτικά σπρέι - stick - roll on: Διάλεξε προσεκτικά το προϊόν (δες εδώ) που βάζεις στη μασχάλη σου. Μην προτιμάς απλό αποσμητικό. Επέλεξε κάποιο με αντι-ιδρωτική δράση. Προφανώς δεν θα εξαφανίσει εντελώς τον ιδρώτα, θα τον περιορίσει σίγουρα. Επίσης, είναι σημαντικό να ακολουθείς κι άλλα tips. Βάλε αντι-ιδρωτικό μόνο σε απολύτως στεγνή μασχάλη και προτίμησε να κάνεις χρήση τη νύχτα. Αφού κάνεις μπάνιο και στεγνώσεις απολύτως βάλε προϊόν στη μασχάλη και πέσε για ύπνο. Θα έχει το χρόνο να δράσει τη νύχτα. 

2) Μην ντύνεσαι αμέσως μετά το μπάνιο: Έκανες μόλις ζεστό μπάνιο και σπεύδεις να ντυθείς; Λάθος. Δώσε χρόνο στο σώμα σου να στεγνώσει καλά και να επανέλθει στη σωστή θερμοκρασία. 

3) Ξύρισε τις μασχάλες: Η τρίχα έχει την τάση να συγκρατεί την υγρασία και τον ιδρώτα. Αν λοιπόν ιδρώνεις πολύ στη μασχάλη, ξύρισέ τες κι αυτό δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άντρες. Και το αντι-ιδρωτικό θα έρχεται καλύτερα σε επαφή με το δέρμα και με ένα σκούπισμα θα στεγνώνουν. 

4) Πρόσεξε τι τρως: Υπάρχουν φαγητά που επιδεινώνουν την τάση του σώματος να ιδρώνει. Τα καυτερά (σκόρδα, κρεμμύδια) ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία και (δυστυχώς...) το παγωτό, η μπύρα και ο καφές. Δεν βοηθούν καθόλου στο πρόβλημά σου φαγητά με λιπαρά και ειδικά επεξεργασμένα. Αντιθέτως συνίσταται να πίνεις πολύ νερό, φαγητά με αρκετό κάλσιο, ελαιόλαδο, μπανάνες, λαχανικά, πράσινο τσάι, γλυκοπατάτες, αμύγδαλα. 

5) Μείνε ενυδατωμένη / ος: Το αναφέραμε και νωρίτερα, το υπογραμμίζουμε ξανά. Πιες άφθονο νερό για να παραμένει στα σωστά επίπεδα θερμοκρασίας το σώμα. 

6) Ντύσου κατάλληλα: Μην φοράς στενά / κολλητά ρούχα που δεν επιτρέπουν στο δέρμα σου να αναπνέει. Προτίμησε παντελόνια και μπλούζες με χαλαρή γραμμή και δροσερά υφάσματα που αφήνουν το σώμα να παίρνει ανάσα. 

7) Κόψε / περιόρισε το κάπνισμα: Ναι, κάνει κακό ΚΑΙ σ' αυτόν τον τομέα. Η νικοτίνη, όπως και η καφεΐνη, έχει την τάση να αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και να σε οδηγεί στο να ιδρώνεις. 


Extra info1: Ο οργανισμός ιδρώνει επειδή το νευρικό σύστημα ενεργοποιεί τους συγκεκριμένους αδένες όταν αισθάνεται ότι έχει αυξηθεί πολύ η θερμοκρασία στο σώμα. Η εφίδρωση, που συχνά οφείλεται και σε έντονο στρες, επαναφέρει τον... θερμοστάτη στα φυσιολογικά επίπεδα. 

Extra info2: Ιδρώνουν υπερβολικά και άνθρωποι με συγκεκριμένα ιατρικά ζητήματα όπως π.χ. διαβήτη, διαταραχή του θυρεοειδούς. Επίσης ιδρώνουν υπερβολικά γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη. 



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .