Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα «πρέπει» και «απαγορεύεται» για τη φροντίδα του τατουάζ

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Απριλίου 2021

Έκανες μόλις το τατουάζ που ήθελες καιρό και θες να βγεις έξω... τρέχοντας για να το επιδείξεις με καμάρι σε φίλες/ους; Μη βιάζεσαι. Για να είναι όλα όπως πρέπει επιβάλλεται, πρώτα, να το φροντίσεις κατάλληλα πριν αρχίσεις να το επιδεικνύεις. Αν δεν κάνεις όσα προβλέπονται είναι βέβαιο ότι θα μολυνθεί το δέρμα σου και θα μπεις σε δυσάρεστους μπελάδες ενώ και το tattoo θα ξεθωριάσει πολύ γρήγορα και δεν θα σου αρέσει όσο στην αρχή. Ποιά είναι τα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνεις για το τέλειο αποτέλεσμα αλλά και προκειμένου να διατηρήσεις καθαρό, ενυδατωμένο και υγιές το δέρμα σου;  


1) Όταν τελειώσει ο tattoo artist τη δουλειά του στο δέρμα σου, θα τυλίξει το σημείο με μια ειδική μεμβράνη. Μην την αφαιρέσεις αμέσως. Βασικά ακολούθησε τις οδηγίες που θα σου πει. Το δέρμα σου εκείνη τη στιγμή είναι ουσιαστικά μια ανοιχτή πληγή, άρα πρέπει να μην εκτεθεί σε βακτήρια που θα προκαλέσουν μόλυνση. Υπάρχουν καλλιτέχνες των τατουάζ που συμβουλεύουν να κρατήσεις την μεμβράνη για 4-5 ώρες και άλλοι για τουλάχιστον 24. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα λέμε εμείς...

2) Όταν αφαιρέσεις την μεμβράνη που σου έχει βάλει ο tattoo artist (την οποία πετάς, δεν χρησιμοποιείς την ίδια ξανά) όταν ολοκλήρωσε τη δουλειά του, πλύνε απαλά το σημείο του τατουάζ με αντιμικροβιακό σαπούνι και νερό. Ύστερα σκούπισε πολύ ελαφρά (ταμποναριστά, με χτυπηματάκια δηλαδή και όχι σέρνοντας την πετσέτα) ώστε να μην ξύσεις το σημείο. 

3) Χρησιμοποίησε -αφού αφαιρέσεις την μεμβράνη και πλύνεις το σημείο- κρέμα ενυδάτωσης / ανάπλασης ή βαζελίνη δύο φορές τη μέρα στο σημείο του τατουάζ. 

4) Πλύνε απαλά την περιοχή του τατουάζ δύο φορές την ημέρα με αντιβακτηριακό σαπούνι και νερό και στέγνωσε ταμποναριστά πριν χρησιμοποιήσεις ξανά ενυδατική / αναπλαστική κρέμα ή βαζελίνη.

5) Αυτή η διαδικασία με τον απαλό και τακτικό καθαρισμό και την ενυδάτωση του σημείου με τις ειδικές κρέμες θα διαρκέσει 2-4 εβδομάδες. Ο tattoo artist θα σε συμβουλέψει σχετικά ενώ καλό είναι να υπάρξει επίσκεψη και σε δερματολόγο. 


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ...

  • Φοράς ρούχα που θα πιέζουν / στενεύουν το σημείο του τατουάζ για τουλάχιστον 20 μέρες. 
  • Πας για κολύμπι στη θάλασσα το ίδιο διάστημα, ο ήλιος και η θάλασσα κάνουν κακό τον πρώτο καιρό.
  • Εκτίθεσαι στον ήλιο καθημερινά δίχως αντηλιακό και ειδικά στο σημείο του τατουάζ. 
  • Κάνεις μπάνιο με καυτό νερό, προτίμησε το δροσερό ή (αν αντέχεις) το κρύο. 
  • Αφαιρείς μόνη/ος τα πετσάκια στο σημείο, άστα να πέσουν μόνα τους. 
  • Ξύνεις / τρίβεις το τατουάζ. 


Extra info: Αν αισθανθείς ότι κάτι δεν πάει καλά, π.χ. υπάρχει μόλυνση / πρήξιμο / κοκκινίλα στο σημείο, επισκέψου άμεσα δερματολόγο. 



 Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .