Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα «πρέπει» και τα «απαγορεύεται» της αιδοιοκολπικής υγιεινής

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

11 Φεβρουαρίου 2021

Ποιά η σχέση με τον κόλπο και το αιδοίο σου; Αν δεν είναι και η πιο στενή, μάθε ότι επιβάλλεται να τη βελτιώσεις άμεσα αφού η αιδοιοκολπική υγιεινή είναι υπερ-απαραίτητη αφού αφορά άμεσα τη γενικότερη υγεία του οργανισμού σου και, παράλληλα, ένα σαφώς καλύτερο σεξ. Κι αν ο κόλπος σου έχει την ικανότητα να αυτοκαθαρίζεται με τα υγρά που εκκρίνει προκειμένου να διαφυλάξει το μίνι... οικοσύστημα στο οποίο υπάρχουν και βακτήρια τα οποία είναι ωφέλιμα, δεν ισχύει το ίδιο με το αιδοίο. Αυτό χρειάζεται καθημερινά τη βοήθειά σου για να παραμένει καθαρό και υγιές. Βεβαίως, η καθαριότητα στην ευαίσθητη περιοχή δεν είναι σαν την καθαριότητα στα υπόλοιπα μέρη του σώματός σου. Πρέπει να επιλέξεις τα συγκεκριμένα κατάλληλα προϊόντα που δεν θα διαταράξουν την ισορροπία του PH και θα περιορίσουν τον κίνδυνο για λοιμώξεις

Ιδού μερικά «απαγορεύεται» και «επιβάλλεται» για να διατηρείς τη σωστή αιδοιοκολπική υγιεινή.

  • Να διατηρείς πάντα στεγνό το εσώρουχό σου και να προτιμάς τα βαμβακερά.
  • Να αλλάζεις σερβιέτες (ή ταμπόν) κατά την εμμηνόρροια ανά 4-6 ή ακόμα και 3-4 ώρες αν η αιμορραγία σου είναι πιο έντονη.
  • Να καθαρίζεις το αιδοίο σου μετά από κάθε σεξουαλική επαφή, ακόμα και αν αυτή έχει γίνει με προφυλακτικό.
  • Απόφυγε κοινά σαπούνια για την ευαίσθητη περιοχή, προτίμησε τα εξειδικευμένα προϊόντα που δεν περιέχουν χημικά και αρώματα και δεν διαταράσσουν το PH.
  • Πες όχι στα γυναικεία αρωματικά προϊόντα υγιεινής όπως μαντηλάκια, σκραμπ ή deodorant αφού μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις. 
  • Πες ναι στο ασφαλές σεξ χρησιμοποιώντας προφυλακτικό κάθε φορά που θα εμποδίσει να μολυνθείς από χλαμύδια, έρπη, σύφιλη κτλ. 
  • Μη φοράς στενά ρούχα, είναι πιθανό να... σύρουν βακτήρια στην ευαίσθητη περιοχή.
  • Σκούπισε όπως αρμόζει την ευαίσθητη περιοχή, η σωστή κατεύθυνση είναι από το αιδοίο προς τον πρωκτό και όχι το αντίστροφο.
  • Αν ξυρίζεις την ευαίσθητη περιοχή κάντο με προσοχή για να μην τραυματιστείς, ωστόσο ακόμα και αν δεν την ξυρίζεις δεν είναι λάθος αφού έχουν υπάρξει και έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι τρίχες εκεί αποτελούν ενός είδος «ασπίδας».
  • Μην αγνοήσεις σημάδια μολύνσεων ελπίζοντας ότι «θα περάσει μόνο του» αφού συχνά είναι η αρχή για κάτι πολύ κακό που πρέπει να προλάβεις απευθυνόμενη το συντομότερο στον γυναικολόγο σου. 


Extra tip1: Το καλοκαίρι, όταν πας στη θάλασσα, να θυμάσαι ότι δεν πρέπει η ευαίσθητη περιοχή σου να έρχεται σε επαφή με την άμμο, την ξαπλώστρα ή την ψάθα δίχως να μεσολαβεί μια δική σου καθαρή πετσέτα.

Extra tip2: Εξίσου μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στην πισίνα ενώ καλό είναι να αποφεύγεται το γέμισμα της μπανιέρας και το μούλιασμα σε αυτή αφού ακαθαρσίες στο υπόλοιπο σώμα είναι πιθανό να «καθίσουν» στην ευαίσθητη περιοχή.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .