Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τι είναι οι beegans και γιατί το Χόλιγουντ συμμετέχει στην προστασία της μέλισσας;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

12 Ιανουαρίου 2023

Χρόνο με το χρόνο οι μέλισσες γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς και ειδικά οι... θησαυροί τους, το μέλι, ο βασιλικός πολτός, η πρόπολη και η γύρη. Μάλιστα, τα συμπαθή αυτά έντομα έχουν δημιουργήσει και ολόκληρο «κίνημα». Τους beegans! Έχετε ακούσει γι' αυτό; Σύμφωνα με το λεξικό της αργκό ένας beegan είναι κάποιος που αποφεύγει να καταναλώνει όλα τα προϊόντα / τρόφιμα που προέρχονται από ζώα με εξαίρεση τα έντομα και κυρίως το μέλι που προέρχεται από τις μέλισσες (bee είναι η μέλισσα στα αγγλικά). Υπάρχουν μάλιστα και ειδικά σάιτ αφιερωμένα στους beegans ή και beekeepers όπως επίσης λέγονται όσοι φροντίζουν τις μέλισσες και απολαμβάνουν τους πολύτιμους καρπούς τους που αφορούν στην υγεία αλλά και την ομορφιά

Γιατί είναι τόσο δημοφιλή όσα παράγουν οι μέλισσες; Απλό είναι. Επειδή πρόκειται κυριολεκτικά για θησαυρούς. Ο βασιλικός πολτός για παράδειγμα είναι χαμηλός σε σάκχαρα ενώ ταυτόχρονα έχει πολλή πρωτεΐνη, περισσότερη από το μέλι. Η πρόπολη, μια μίξη αιθέριων ελαίων, ρητίνες και κερί. Τα προϊόντα λοιπόν, τρόφιμα ή ομορφιάς, που δημιουργούνται από τα παραπάνω συστατικά βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και το δέρμα να δείχνει φρέσκο και πιο νέο. 


Φρίμαν, Ντι Κάπριο, Γιοχάνσον και Ομπάμα στη μάχη προστασίας των μελισσών!

Ο πασίγνωστος ηθοποιός, σκηνοθέτης και φιλάνθρωπος του Χόλιγουντ, Μόργκαν Φρίμαν, έχει μετατρέψει το ράντσο 124 στρεμμάτων που διαθέτει σε καταφύγιο μελισσών για να βοηθήσει στην προστασία και την επιβίωση του συγκεκριμένου εντόμου. Σε συνέντευξή του είχει δηλώσει: «υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να αυξήσουμε ξανά τον πληθυσμό μελισσών στον πλανήτη. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει δυστυχώς ότι αυτές είναι το θεμέλιο ανάπτυξης του πλανήτη και της βλάστησής του». Ο Φρίμαν δεν είναι η μοναδική διασημότητα που φροντίζει για τις μέλισσες. Η Σκάρλετ Γιοχάνσον, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η Μισέλ Ομπάμα επίσης έχουν εκδηλώσει δημόσια ότι συμμετέχουν σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες για τη διάσωση της μέλισσας. 


Γιατί οι μέλισσες είναι τόσο σημαντικές

Υπολογίζεται ότι το 1/3 της τροφής που καταναλώνουμε κάθε μέρα βασίζεται στη γονιμοποίηση από τις μέλισσες. Οι μέλισσες ενεργούν ως δείκτες της κατάστασης του περιβάλλοντος. «Οι μέλισσες είναι ένα σημάδι του αν λειτουργεί καλά το οικοσύστημα», αναφέρει ο Γκραζιάνο ντα Σίλβα, γενικός διευθυντής Τροφίμων και Γεωργίας. Η παρουσία ή η απουσία και φυσικά η ποσότητα μελισσών μας λέει όταν συμβαίνει κάτι με το περιβάλλον και τι δράση χρειάζεται. Παρά τη σπουδαιότητά τους, οι μέλισσες αρχίζουν να εξαφανίζονται παγκοσμίως σε βαθμό που είναι πολύ ανησυχητικός εξαιτίας αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων, παρασίτων και διαφόρων ασθενειών. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άμεσα Διαθέσιμο
€ 20.91
€ 17.77