Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τί ενυδατώνει πραγματικά την επιδερμίδα σου; Μόλις 3 συστατικά!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

4 Μαΐου 2016

Ενυδατωμένη επιδερμίδα = νεανική επιδερμίδα.


Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την επιδερμίδα. Τη διατηρεί ελαστική, φρέσκια και υγιή. Με την πάροδο των χρόνων, η λειτουργία των κυττάρων επιβραδύνεται και αυτό οφείλεται στην απώλεια νερού. Μαζί με το οξυγόνο, το νερό, είναι η πιο σημαντική ουσία που χρειάζεσαι για να έχεις μία νεανική και ελαστική επιδερμίδα. Η σωστή ενυδάτωση «ξεδιψάει» αποτελεσματικά το δέρμα σου και προσφέρει απαλή και ελαστική επιδερμίδα ενώ προλαμβάνει τις ρυτίδες. Μάθε τί ενυδατώνει πραγματικά την επιδερμίδα σου και ποια 3 συστατικά να αναζητήσεις στην κρέμα φροντίδας σου για να έχεις πραγματική ενυδάτωση.


1 Υαλουρονικό οξύ ή Hyaluronic acid

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που τα μόριά του σχηματίζουν ένα υδάτινο τζελ, σαν στρώμα γεμάτο νερό, που διατηρεί τον όγκο και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Αυτό το φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας επειδή συγκρατεί νερό μέχρι και 1000 φορές τον όγκο του εξασφαλίζοντας έτσι μια πραγματικά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Επιπλέον, γεμίζει εκ των έσω τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

2 Ceramides

Τα ceramides είναι λιπίδια τα οποία βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στο εσωτερικό της εξωτερικής μεμβράνης πολλών κυττάρων. Αποτελούν το 50% του προστατευτικού φραγμού μαζί με 25% χοληστερόλη και 15% λιπαρά οξέα. Τα ceramides αποκαθιστούν την υγρασία του δέρματος και ενδυναμώνουν τους φυσικούς φραγμούς του, βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας κάνοντας την λεία και απαλή ενώ προσφέρουν πραγματική ενυδάτωση γι’ αυτό και είναι ιδανικά για ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα.

3 Πανθενόλη

Η πανθενόλη αποτελεί την αλκοολική μορφή του παντοθενικού οξέος ή αλλιώς της βιταμίνης Β5. Θεωρείται φυσικό, υγραντικό συστατικό το οποίο εξασφαλίζει πλούσια και άμεση ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου. Αναπληρώνει τις φυσικές απώλειες υγρασίας και γεμίζει εκ των έσω τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.


Κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα;

Αν και υπάρχει η εντύπωση ότι τα λιπαρά δέρματα δεν έχουν ανάγκη ενυδάτωσης ωστόσο είναι απαραίτητη! Η λιπαρή επιδερμίδα εκκρίνει μεγάλη ποσότητα σμήγματος χωρίς να εξασφαλίζει την ενυδάτωση, γι’ αυτό ακόμα και ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι ξηρό. Επίλεξε oil free κρέμες οι οποίες έχουν ανάλαφρη υφή και θα σου χαρίσουν πραγματική ενυδάτωση. Στις oil free συνθέσεις τα έλαια αντικαθίστανται από υδρόφιλα και μαλακτικά συστατικά που ενυδατώνουν την επιδερμίδα χωρίς όμως να φράζουν τους πόρους της. Οι oil free συνθέσεις συστήνονται, επίσης, και στα λιπαρά -με τάση για ακμή -δέρματα.


Τι άλλο πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις στην ενυδάτωση:

1 Πλένε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και καθαριστικά που δεν περιέχουν σαπούνι.

2 Aν αντιμετωπίζεις ξηρότητα επίλεξε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού.

3 Mην παραμελείς την ενυδατική σου κρέμα πρωί και βράδυ.

4 Κάνε τακτικά μία μάσκα ενυδάτωσης, 2 φορές την εβδομάδα.

5 Πίνε πολύ νερό καθημερινά.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .