Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τί παίρνουν οι επαγγελματίες δρομείς; 5 συμπληρώματα αποκατάστασης μετά από κάθε αγώνα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

1 Νοεμβρίου 2016

Μετά από κάθε αγώνα τρεξίματος ο βασικός σου στόχος είναι η σωστή αποκατάσταση του σώματός σου. Εφοδίασε τον οργανισμό σου με τα 5 συμπληρώματα αποκατάστασης, τις σωστές βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά για να τρέχεις χωρίς προβλήματα σε κάθε αγώνα.


1) Ηλεκτρολύτες

Οι ηλεκτρολύτες είναι στοιχεία που βρίσκονται στο σώµα καθώς και σε υγρά του, γι’ αυτό η διατήρηση της ισορροπίας τους στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική. Κατά τη διάρκεια του αγώνα το σώμα αποβάλλει μεγάλη ποσότητα νερού, κυρίως μέσω του ιδρώτα, που εμπεριέχει τους ηλεκτρολύτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεσαι αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών είτε μέσω κάποιων ενεργειακών ποτών είτε μέσω των κατάλληλων τροφών. Δοκίμασε το ΠΑΚΕΤΟ Hydrolytes Ηλεκτρολύτες για Ενυδάτωση Οργανισμού με ΔΩΡΟ Μαγνήσιο της POWER HEALTH. Αποτελεί έναν ενισχυμένο συνδυασμό ηλεκτρολυτών που σε ενυδατώνει με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο αναπληρώνοντας τους ηλεκτρολύτες που έχασες. Εξισορροπεί με φυσικό τρόπο τα υγρά του σώματος, χαρίζει ευεξία και ενέργεια στον οργανισμό σου.

2) Πρωτεΐνες και υδατάνθρακες

Μετά τον αγώνα ο στόχος των δρομέων είναι η αποκατάσταση του μυϊκού γλυκογόνου καταναλώνοντας επαρκή ποσότητα υδατανθράκων σε συνδυασμό με πρωτεΐνη. Μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης (10 γραμμάρια) συμβάλλει στην αποκατάσταση και την επανασύνθεση των μυϊκών πρωτεϊνών. Επαρκής ποσότητα υδατανθράκων (1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ώρα) διεγείρει την πρόσληψη αμινοξέων από τους μύες και είναι απαραίτητη για τη γρήγορη αναπλήρωση του γλυκογόνου. Το Energy 2 Ενεργειακό Συμπλήρωμα Αποκατάστασης της ANDERSON είναι ένα συμπλήρωμα για τη σωστή αποκατάσταση του οργανισμού μετά την διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων. Αποτελείται από σάκχαρα φρούτων (φρουκτόζη), Γλυκόζη, Βιταμίνη C, Μαγνήσιο, Κάλιο. Περιέχει υδατάνθρακες που προωθούν την ταχεία αποκατάσταση της γλυκόζης, του μαγνησίου και του χλωριούχο καλίου και ευνοεί την ταχύτερη ανάκαμψη.

3) Πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σου προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και τα απαραίτητα αμινοξέα για την αποκατάσταση των μυών. Η καλύτερη στιγμή για να το χρησιμοποιήσεις είναι αμέσως μετά το τρέξιμο, όταν το σώμα σου χρειάζεται πρωτεΐνη για την αποκατάσταση των μυών. Η Whey Protein + Magnesium Πρωτεΐνη με Γεύση Σοκολάτα της LAMBERTS αποτελεί ένα από τα υψηλότερης ποιότητας και καθαρότητας σκευάσματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Χωρίς ασπαρτάμη, υψηλής ποιότητας και καθαρότητας πρωτεΐνη ορού γάλακτος, με υπέροχη γεύση και προσθήκη Μαγνησίου, σου παρέχει ένα εξαιρετικό προφίλ αμινοξέων, μεταξύ των οποίων 6 gr/δόση από τα των Αμινοξέα Διακλαδιζόμενης Αλύσου (BCAA`S).  Τα 3 Αμινοξέα Διακλαδιζόμενης Αλύσου (BCAA`S=λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη) αποτελούν το βασικό δομικό συστατικό για τον σχηματισμό του 1/3 του συνόλου της μυϊκής πρωτεΐνης του οργανισμού. Εκτός  του σημαντικού δομικού τους ρόλου αποτελούν την κύρια πηγή κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των μυών, καθώς καταβολίζονται αποκλειστικά στον μυϊκό ιστό. Επίσης, σου παρέχει ένα σημαντικό επίπεδο Μαγνησίου, καθώς εκτός του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει το Μαγνήσιο στην παραγωγή ενέργειας και στην υγεία των μυών, η υποκλινική ανεπάρκεια του εκδηλώνεται με μυϊκό άλγος μετά το πέρας της προπόνησης, ενώ η συμπληρωματική χορήγηση Μαγνησίου σχετίζεται με μείωση της αδυναμίας και της κόπωσης που ακολουθούν ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

4) Γλουταμίνη

Η παρατεταμένη άσκηση στρεσάρει τον οργανισμό και καταστρέφει τα αποθέματα γλουταμίνης στο σώμα σου. Όσο περισσότερο βρίσκεται σε κατάσταση στρες ο οργανισμός σου, όπως όσοι τρέχουν μαραθώνιο, τόσο πιο γρήγορα εξαντλείς την γλουταμίνη σου. Όταν τρέχεις το σώμα σου καίει γλυκόζη και γλυκογόνο για ενέργεια. Αυτή η διαδικασία παράγει γαλακτικό οξύ και αμμωνία, μια τοξική ουσία που η ίδια η γλουταμίνη την απομακρύνει. Μετά από μια έντονη προπόνηση, ο μυς μπορεί να δαπανήσει εξαιτίας του πρωτεϊνικού καταβολισμού, μέχρι 40% της αποθηκευμένης γλουταμίνης. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το σώμα σου χρησιμοποιεί γλουταμίνη για να τροφοδοτήσει πρώτα τα συστήματα του εγκεφάλου και άλλα σημεία του σώματος και όσα τελικά απομείνουν, στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των μυών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου. Αυτός είναι και ο λόγος που ένα συμπλήρωμα γλουταμίνης μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις υγιής και μετά τον αγώνα τρεξίματος. Η Glutammene Powder Γλουταμίνη της ANDERSON συμμετέχει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και περιέχει 100% L-Γλουταμίνη. Η L-Γλουταμίνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά αμινοξέα για τον οργανισμό μας και συμμετέχει σε ορισμένες μεταβολικές λειτουργίες όπως είναι η ελευθέρωση ΑΤΡ στο μυϊκό ιστό αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ιδανικό και για πριν και μετά την προπόνηση.

5) Βιταμίνη C

H βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να περιορίσει τη ζημιά που προκαλεί το οξειδωτικό στρες. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία επούλωσης με την κατασκευή νέων πρωτεϊνών για το δέρμα, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τα αιμοφόρα αγγεία ενώ βοηθά στην υγεία των χόνδρων και των οστών. Εκτός αυτού προστατεύει το σώμα από το οξειδωτικό στρες και τη βλάβη των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια στο σώμα μας, που μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά και παράγονται από την άσκηση υψηλής έντασης (όπως το τρέξιμο), τα χημικά προϊόντα, τη ρύπανση κλπ. Η Ester-C Plus 1000mg Vitamin C της SOLGAR είναι μια πρωτοποριακή μη όξινη μορφή βιταμίνης C με ενσωματωμένα: σύμπλεγμα κιτρικών βιοφλαβονοειδών, acerola, καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς, ρουτίνη και τους φυσικά ευρισκομένους μεταβολίτες της βιταμίνης C: L-θρεονικό, L-λυξονικό και L-ξυλονικό οξύ. Απορροφάται 4 φορές περισσότερο, ενεργοποιείται 2 φορές γρηγορότερα και παραμένει στην κυκλοφορία 2 φορές περισσότερο σε σχέση με την κανονική βιταμίνη C. Προάγει τη δημιουργία του κολλαγόνου και την ορθή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, ενισχύοντας την υγεία του δέρματος και των ούλων, παρέχει προστασία στα κύτταρα απέναντι στο οξειδωτικό στρες και συμβάλλει στη μείωση της κούρασης.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #CareSpot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .