Shape
carespot.gr
carespot.gr

Το αντηλιακό δεν σε προστατεύει μόνον από τον ήλιο!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

21 Μαΐου 2018

Εάν πιστεύεις ότι το αντηλιακό είναι μόνον για το καλοκαίρι και για τη θάλασσα κάνεις λάθος. Το αντηλιακό δεν σε προστατεύει μόνον από τον ήλιο αλλά και από την πρόωρη γήρανση, τη φωτογήρανση, την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τον καρκίνο του δέρματος.


Το μαύρο στα χρόνια της αθωότητας

Το μαύρισμα ήταν κάτι που έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε κόστος μέχρι το 1923, όπου η Coco Chanel επέστρεψε από τις διακοπές της στη Ριβιέρα με μπρούντζινο δέρμα. Το μαύρισμα ξαφνικά έγινε κομψό και ήταν της μόδας. Μέχρι το 1927 εμφανίστηκε το πρώτο μαυρισμένο μοντέλο στη βρετανική Vogue και το χρυσαφένιο χρώμα θεωρήθηκε ελκυστικό στον δυτικό πολιτισμό από τότε.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι το μαύρισμα εξαφανίζει προσωρινά τις ατέλειες της επιδερμίδας και καμουφλάρει αιμοφόρα αγγεία και καφέ κηλίδες. Με την πάροδο του χρόνου όμως η βλάβη από τον ήλιο έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αυξάνοντας την εμφανή ηλικία του δέρματος με ξηρότητα, δέρμα που τραβάει, ρυτίδες και κηλίδες.


Από τι άλλο σε προστατεύει το αντηλιακό;

Το αντηλιακό είναι σαν την οδοντόκρεμα. Εάν δεν το χρησιμοποιείς συχνά, ή το χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο, δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. Αφήνεις τον εαυτό σου εκτεθειμένο στην πρόωρη γήρανση (ρυτίδες, χαλάρωση και κηλίδες) ή χειρότερα, στον καρκίνο του δέρματος. Αν και κανένα αντηλιακό δεν είναι 100% αποτελεσματικό στην παρεμπόδιση της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), πολλά ηλιακά εγκαύματα προκαλούνται από λάθος ή σπάνια εφαρμογή. Ένα αντηλιακό, εκτός από τον ήλιο, σε προστατεύει:

1) Από την πρόωρη γήρανση και τη φωτογήρανση

Το δέρμα σου δεν θα είναι νεανικό για πάντα. Οι ερευνητές ισχυρίζονται και ισχύει, ότι το δέρμα αρχίζει χρονολογικά να γερνάει γύρω στην ηλικία των 55 ετών, αλλά η καθημερινή χρήση ενός αντηλιακού καθυστερεί τη φωτογήρανση, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα σου θα φαίνεται νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αντηλιακό καθημερινά έχουν σημαντικά νεότερο δέρμα. Η Hyaluronic Silk Touch Suncreen της Froika είναι μια μοναδική κρέμα προσώπου που συνδυάζει λευκαντική, αντιρυτιδική και αντηλιακή δράση ταυτόχρονα! Με εξαιρετική υφή, η αδιάβροχη αντηλιακή κρέμα έχει εξαιρετικά συστατικά που προσφέρουν στην επιδερμίδα του προσώπου ισχυρή προστασία, βαθιά ενυδάτωση και αποτελεσματική μείωση των ρυτίδων!

2) Από την ξηρότητα

Το ξηρό δέρμα μπορεί να ωφεληθεί από αντηλιακά που περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες. Δημοφιλείς ενυδατικοί παράγοντες είναι η λανολίνη, έλαια και σιλικόνες όπως η διμεθικόνη. Στις αντηλιακές ενυδατικές κρέμες, gel ή λοσιόν αναζήτησε αυτά τα συστατικά στην ετικέτα. H Crème SPF30 Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου για Ξηρή Επιδερμίδα της AVENE προσφέρει ευρεία προστασία UVB-UVA, είναι φωτοσταθερό και χωρίς paraben, ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα στον ήλιο.

3) Από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Στην αγορά θα βρεις αντηλιακά με φυσικό ενεργό άνθρακα, ο οποίος λειτουργεί σαν μαγνήτης παγιδεύοντας και απορροφώντας 200 φορές καλύτερα από οποιοδήποτε συστατικό καθαρισμού τους περιβαλλοντικούς ρύπους, τα μικροσωματίδια, τις τοξίνες που συσσωρεύονται όλη την ημέρα στην επιδερμίδα. Επιπλέον σε προστατεύει και από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που δέχεσαι καθημερινά από τον υπολογιστή σου, το κινητό σου κ.λπ. Όλο και περισσότερα δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως το High Energy Visible Light (HEV ή μπλε φως) που εκπέμπουν οι οθόνες των κινητών, των τάμπλετ και των κομπιούτερ μπορεί να εισχωρήσει στο δέρμα, να το βλάψει και να επιταχύνει τη γήρανση. H νέα αντηλιακή κρέμα  Sun Screen της Frezyderm  με ειδική χρώση για σωστή εφαρμογή από προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία και ενισχύει την άμυνα του δέρματος στα επιβλαβή μήκη κύματος της ηλιακής ακτινοβολίας UVA/UVB/VIS/IR και τις ελεύθερες ρίζες που αυτά παράγουν. Χαρίζει εντατική ενυδάτωση και έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση με το σύμπλεγμα δραστικών που ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης και προστατεύει από τη ρύπανση (βαρέα μέταλλα, σωματίδια PM 2.5)

4) Από την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος

Η υπερβολική και χωρίς αντηλιακή προστασία έκθεση στον ήλιο, δεν προκαλεί μόνο επιφανειακά σημάδια όπως ρυτίδες και πανάδες, αλλά και τον πολύ σοβαρότερο κίνδυνο του μελανώματος, της πιο σοβαρής μορφής δερματικού καρκίνου. Εκτός από το να φοράς συνεχώς αντηλιακό, να το ανανεώνεις πολύ συχνά, χρειάζεται να παρατηρείς τους σπίλους στο σώμα σου και, αν δεις αλλαγή στο χρώμα, στο σχήμα ή στο μέγεθός τους, να απευθυνθείς σε δερματολόγο. Τέλος, όταν διαλέγεις αντηλιακό προσέχεις στη σύνθεσή του να περιέχει αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνες C, E και βήτα-καροτίνη, ουσίες που εξουδετερώνουν τη δράση των ελευθέρων ριζών. Η Sunscreen Cream Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF30 της GARDEN OF PANTHENOLS περιέχει υαλουρονικό οξύ, argan oil & πανθενόλη. Ο συνδυασμός των αντηλιακών φίλτρων και αντιοξειδωτικών συστατικών που περιέχει προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από την UVA & UVB ηλιακή ακτινοβολία καθώς και προστασία από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών. Το Photoderm Leb SPF30 Υποαλλεργικό Αντηλιακό Spray για Ευαίσθητες Επιδερμίδες της BIODERMA ρυθμίζει βιολογικά την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα χάρη στον ιδανικό δείκτη αναλογίας 1 ( SPF30/UVA30). Η εφαρμογή των αντιοξειδωτικών σε συνδυασμό με ένα σύμπλεγμα αποτελεσματικών φίλτρων μειώνει σημαντικά την εμφάνιση και τη σοβαρότητα των PLE. Δεν μπλοκάρει όλες τις ακτίνες UVB και έτσι επιτρέπει στο δέρμα να προσαρμοστεί προοδευτικά στον ήλιο. Προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA, που προκαλούν PLE.

Να θυμάσαι

Όλοι οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακολουθούν τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία ενός αντηλιακού για την επανεφαρμογή του ενώ πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν αντηλιακά της περασμένης σεζόν ή κάποια που είναι πολύ κοντά στην ημερομηνία λήξης τους!

Χρησιμοποιώντας σωστά το αντηλιακό και καθημερινά, όχι μόνο θα αποτρέψεις το έγκαυμα στην επιδερμίδα σου, αλλά θα μειώσεις και τα αντιγηραντικά προϊόντα ομορφιάς, αφού το αντηλιακό είναι το βασικό εργαλείο αντιγήρανσης.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .