Shape
carespot.gr
carespot.gr

Το ρόδι και τα σημαντικά οφέλη του στην υγεία

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

4 Ιανουαρίου 2022

Υπάρχει μια υπερτροφή της οποίας μια μερίδα μόλις 80γρ. περιέχει ελάχιστες (41) θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνη C και κάλιο. Και αυτή η υπερτροφή, πέρα από πολύ γευστική, είναι και εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία. Ξέρετε για τι «πράγμα» μιλάμε; Για το ρόδι. Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο blog για τη διατροφή αξία του υπέροχου και κόκκινου αυτού φρούτου. Αξίζει ωστόσο μια επανάληψη σ' αυτή τη χρονική συγκυρία καθώς το ρόδι είναι και αληθινό φάρμακο που βελτιώνει αρκετούς και πολύ σημαντικούς τομείς της υγείας ενός ανθρώπου ενώ περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες για εμφάνιση σοβαρών ασθενειών. Ας δούμε μαζί για τι ακριβώς μιλάμε.  


1. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι αντιοξειδωτικές χημικές ενώσεις που περιέχει προστατεύουν την υγεία των κυττάρων από απειλές όπως η χοληστερόλη. Σε έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι άνθρωποι που κατανάλωναν 150ml. χυμού από ρόδι καθημερινά για δύο εβδομάδες είδαν την αρτηριακή τους πίεση να πέφτει σημαντικά. Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά.

2. Βελτιώνει την υγεία των οστών. Μελέτες που αρχικά έγιναν σε ποντικούς επιβεβαίωσαν ότι η κατανάλωση ροδιού έκανε πιο ανθεκτικά τα οστά τους τα οποία χάνουν όγκο όσο περνούν τα χρόνια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον άνθρωπο. Όσο μεγαλώνει η πυκνότητα και ο όγκος των οστών μειώνεται με συνέπεια να γίνονται πιο εύθραυστα και ο άνθρωπος επιρρεπής σε κατάγματα.

3. Αυξάνει τις αθλητικές επιδόσεις. Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού βοηθάει τους μύες να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν μετά από μια σκληρή γυμναστική. Συνεπώς μειώνεται η αποθεραπεία που είναι απαραίτητη μεταξύ δύο προπονήσεων ή αγώνων. Ειδικά οι αθλητές δρόμων διαπίστωσαν άμεση βελτίωση απόδοσης. 

4. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ροδιού είναι τρεις φορές μεγαλύτερες από του κόκκινου κρασιού αλλά και του πράσινου τσαγιού! Λειτουργεί λοιπόν ως... ασπίδα αρκετών οργάνων και λειτουργιών του οργανισμού.  

5. Ενισχύει τη μνήμη. Ένας ακόμα τομέας που επηρεάζεται θετικά από το ρόδι και τον χυμό του είναι η γνωστική λειτουργία. Σε τεστ που έγιναν σε μεσήλικες αποδείχθηκε ότι ο χυμός ροδιού τονώνει τη μνήμη αλλά και τη λεκτική και οπτική μνήμη. 


Extra info: Κάποια πρώιμα πειράματα έδειξαν ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού από γυναίκες μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του μαστού ενώ στους άντρες τον καρκίνο του προστάτη και τη στυτική δυσλειτουργία.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .