Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τριχόπτωση: 4 τρόποι κορυφής για να την αντιμετωπίσεις!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Μαΐου 2016

Όλοι μας χάνουμε φυσιολογικά 50-100 τρίχες από τα μαλλιά μας κάθε μέρα. Όταν, όμως, η απώλεια τριχών είναι διπλάσια για περισσότερο από δύο μήνες, χρειάζεται να απευθυνθείς σε έναν δερματολόγο και να αναζητήσεις την αιτία του προβλήματος. Η τριχόπτωση είναι κυρίως θέμα φύλου αφού εμφανίζεται περισσότερο στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες και σε αρκετές περιπτώσεις είναι κληρονομική, όταν δεν είναι απλώς εποχιακή. Μάθε με ποιους τρόπους μπορείς να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση και να σώσεις τα μαλλιά σου.


1) Θρέψου σωστά

Η διατροφική έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Η τρίχα αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, ενώ η ρίζα της από αμινοξέα. Φρόντισε να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια και τυριά) και τροφές που συμμετέχουν στη σύνθεση των αμινοξέων (γιαούρτι, δημητριακά ολικής άλεσης, κόκκινο κρέας, ξηρούς καρπούς και αυγά). Επίσης η τρίχα χρειάζεται σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β2, Β5, Β6, Β8, ΡΡ) που συμβάλλουν στη σύνθεση των αμινοξέων από τα οποία αποτελούνται το στέλεχος και ο θύλακας της τρίχας. Επιπλέον:

•             Βιταμίνη Α:  Η έλλειψή της ενδέχεται να προκαλέσει τριχόπτωση.

•             Βιταμίνη E: έχει αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζει δηλαδή τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών και καθυστερεί έτσι τη γήρανση των μαλλιών.

•             Βιταμίνη C:  έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι χρήσιμη για τη σύνθεση του κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που αποτελεί τη βάση του ιστού του θύλακα από τον οποίο αναπαράγεται και αναπλάθεται η τρίχα.

•             Ωμέγα-3 λιπαρά: ωφελούν και τα μαλλιά εκτός από την καρδιά σου επειδή έχουν την ικανότητα να ενυδατώνουν το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής από μέσα προς τα έξω. Η έλλειψή τους συμβάλλει σε ξηρότητα, πιτυρίδα και τριχόπτωση.

•             Κατεχίνες: αυτές οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται συνήθως στο πράσινο τσάι και τα σταφύλια ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής.

•             L –κυστείνη: Αυτό το αμινοξύ συμβάλλει στην αποτροπή της απώλειας μαλλιών και της περιορισμένης ανάπτυξης της τρίχας.

•             Αργινίνη: Αποτελεί ένα από τα 20 απαραίτητα αμινοξέα που δομούν την τρίχα και διευκολύνουν την ανάπτυξη του βολβού.

Εάν δεν κάνεις καλή και ισορροπημένη διατροφή φρόντισε να παίρνεις κάποια συμπληρώματα διατροφής που να περιέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά και θα θρέψουν την τρίχα εκ των έσω.

2) Ακολούθησε συγκεκριμένη αγωγή από το φαρμακείο

Στα φαρμακεία θα βρεις ειδικές συνθέσεις σε σαμπουάν, καθώς και αγωγή φροντίδας με αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, σε λοσιόν ή αμπούλες που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τα συμπτώματα της τριχόπτωσης. Τα προϊόντα αυτά με τα ενεργά συστατικά που περιέχονται στη φορμουλά τους ενισχύουν τη ρίζα και δυναμώνουν το στέλεχος της τρίχας, προλαμβάνουν ή αναστέλλουν την τριχόπτωση προσφέροντας αντιοξειδωτική προστασία, διεγείρουν τον βολβό της τρίχας και διευκολύνουν την θρέψη και την αιμάτωσή του. Έτσι η ζωή της τρίχας διαρκεί περισσότερο τα μαλλιά σου γίνονται πιο δυνατά και πιο πυκνά.

3) Κάνε μασάζ

Όταν λούζεσαι κάνε μασάζ στην τρίχα της ρίζας των μαλλιών σου. Τονώνεις έτσι την κυκλοφορία του αίματος τροφοδοτώντας τον θύλακα της τρίχας με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και διεγείρεις την ζωτικότητα του βολβού της τρίχας.

4) Μείωσε το άγχος

Αυτό, δυστυχώς, συντελεί στη λέπτυνση των μαλλιών. Ο χρόνος ζωής μίας τρίχας είναι 5 χρόνια αλλά σε περιόδους έντονου στρες το διάστημα αυτό μειώνεται στα 2 χρόνια. Μάθε να διαχειρίζεσαι το άγχος με κάποιον ψυχολόγο.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .