Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τρίχες στο αυτί, είναι επικίνδυνες ή όχι και πως φεύγουν

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

10 Μαρτίου 2022

Ανήκεις σ' εκείνους που έχουν πολλές τρίχες στο αυτί; Αν ναι, αναρωτιέσαι αν πρέπει να τις βγάλεις αφού τις θεωρείς αντιαισθητικές; Αλήθεια, γιατί κάποιοι έχουν περισσότερες τρίχες στο αυτί από άλλους; Είναι βέβαιο, ειδικά αν είσαι άντρας και μεγαλύτερης ηλικίας πια (δίχως να αποκλείονται οι νεότεροι), πως κάνεις αυτές τις ερωτήσεις είτε στον εαυτό σου είτε σε άλλους. Και ενδεχομένως να μην έχεις πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις. Γιατί έχεις έναν μίνι... θάμνο στο αυτί; Κάνεις κάτι και μεγαλώνει πιο πολύ απ' όσο σε άλλους; Θα υπάρξει πρόβλημα στο αυτί αν αφαιρέσεις τις τρίχες; Ας προσπαθήσουμε να σου δώσουμε τις απαντήσεις.


1) Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τρίχες στο αυτί; Ναι, είναι φυσιολογικό. Όλοι οι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, έχουν τρίχες στο αυτί αφού γεννιούνται (χνούδι) μ' αυτές. Απλά σε μερικούς ανθρώπους μεγαλώνουν και σκουραίνουν περισσότερο και γίνονται πιο ορατές. Τα μόνα σημεία του σώματος στα οποία δεν υπάρχουν τρίχες όταν ερχόμαστε στον κόσμο είναι οι παλάμες των χεριών, τα χείλη και οι πατούσες. 

2) Γιατί τα αυτιά έχουν τρίχες; Οι τρίχες εκτός αλλά και κυρίως εντός των αυτιών είναι περισσότερες, πιο χοντρές και εμφανείς στους άντρες και ειδικά όσο γερνούν καθώς όπως εκτιμούν οι γιατροί έχει να κάνει με την τεστοστερόνη. Η τρίχα λειτουργεί ως ασπίδα του αυτιού αποτρέποντας βακτήρια και βρωμιά να εισχωρήσει. 

3) Τι μπορεί να αυξήσει την τριχοφυΐα στο αυτί; Προφανώς το πόσες τρίχες υπάρχουν σε ένα σώμα και ειδικά στο αυτί οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες. Ωστόσο μπορεί να επηρεαστεί η τριχοφυΐα και από άλλους. Π.χ. από φάρμακα που μπορεί να λαμβάνει κάποιος για κάποια πάθηση, δυσλειτουργία του μεταβολικού ή ενδοκρινικού συστήματος. Κακή διατροφή, αφύσικη αύξηση ωοθηκών ή επινεφριδίων ή δερματικές μολύνσεις. Η γενετική υπετρίχωση συνήθως συμβαίνει / παρουσιάζεται μαζί με άλλες καταστάσεις όπως επιληψία, δυσλεξία ή σωματικές δυσπλασίες. 

4) Τι μπορεί να προκαλέσει υπερβολική τριχοφυΐα μέσα στο αυτί; Συνήθως δεν κινδυνεύει κάποιος από τις πολλές τρίχες στο αυτί αφού, όπως προαναφέρθηκε, λειτουργούν ως ασπίδα για βρωμιά. Ωστόσο αν είναι πάρα πολλές οι τρίχες που ουσιαστικά κάνουν δυσδιάκριτο το εσωτερικό του αυτιού είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ωτίτιδα ή μολύνσεις καθώς τα βακτήρια θα παγιδευτούν στις τρίχες και με πιθανή υγρασία θα πολλαπλασιαστούν. 

5) Πως να απαλλαγώ από τις τρίχες στο αυτί; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Προσεκτικό ξύρισμα / τριμάρισμα. Αφαίρεση με τσιμπιδάκι. Με κερί / ταινίες αποτρίχωσης. Με κρέμες αποτρίχωσης. Με λέιζερ. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .