Shape
carespot.gr
carespot.gr

Υαλουρονικό Οξύ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Απριλίου 2022

Υαλουρονικό οξύ. Αλήθεια, πόση σιγουριά έχετε πως γνωρίζετε όλα όσα χρειάζονται γι'αυτό; Σε κάποιους η λέξη «οξύ» λειτουργεί αποτρεπτικά, τρομάζει λίγο. Όμως δεν είναι κάτι τοξικό που δεν θα πρέπει με τίποτα να πλησιάσει το δέρμα σας. Κάθε άλλο... Είναι κάτι ισχυρό αλλά με πολύ πολύ θετικό τρόπο για σας και την επιδερμίδα σας. Λοιπόν, τι λέτε; Να βοηθήσουμε να μάθετε όλα όσα πρέπει για το υαλουρονικό οξύ που εν τέλει αποτελεί έναν σύμμαχο και φίλο του δέρματος; 


Τι είναι το υαλουρονικό οξύ


Είναι μια ενυδατική ουσία / τζελ την οποία παράγει από μόνο του το δέρμα κάθε ανθρώπου. Υπάρχει στην επιδερμίδα μας. Στα μάτια, στους συνδετικούς ιστούς και σε πολλά άλλα σημεία του σώματος. Αυτή η (ολίγον) κολλώδης ουσία παράγεται από το σώμα και η βασική της λειτουργία είναι να διατηρεί το νερό στο δέρμα και τους ιστούς ενυδατωμένους. Λέγεται ότι το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να διατηρεί πάνω από 1.000 φορές το βάρος του σε νερό στα κύτταρα του δέρματος! Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς γιατί χρειάζεται το υαλουρονικό οξύ μέσω ενός προϊόντος που θα αγοράσει εφόσον αυτό παράγεται φυσικά από την επιδερμίδα. Αυτό κρίνεται επιβεβλημένο για δύο λόγους. Πρώτον επειδή το 1/3 της ουαλουρονικού οξέως που παράγει το δέρμα χάνεται καθημερινά. Επίσης, όσο γερνάμε τόσο μειώνεται η φυσική παραγωγή υαλουρονικού από την επιδερμίδα. Τότε λοιπόν είναι που χρειάζεται να δίνουμε εμείς υαλουρονικό οξύ στο δέρμα μας μέσω των προϊόντων. 


Τι κάνει το υαλουρονικό οξύ - γιατί είναι καλό για το δέρμα


1) Βελτιώνει την όψη και την υγεία της επιδερμίδας. Αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα που σημαίνει ότι καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης που προκαλούνται όταν υπάρχει σημαντική αφυδάτωση στην επιδερμίδα. 

2) Μειώνει την ένταση των ρυτίδων και των γραμμών κάνοντάς τες λιγότερο ορατές. Χρησιμοποιώντας υαλουρονικό η επιδερμίδα δεν χρειάζεται να «μάχεται» για να παραμένει ενυδατωμένη και μπορεί ανενόχλητη να αυξήσει την παραγωγή κυττάρων. Το υαλουρονικό οξύ δεν θα αντικαταστήσει την ελαστίνη αλλά θα τεντώσει το δέρμα και θα κάνει πιο όμορφες και λιγότερο έντονες τις γραμμές εφόσον υπάρχουν. 

3) Λειαίνει την επιδερμίδα ακόμα και όταν υπάρχει ακμή ή σημάδια ακμής. Όχι, δεν θα τα... εξαφανίσει τελείως αλλά το υαλουρονικό θα βοηθήσει να γίνουν λιγότερο ορατά. 

4) Εμποδίζει την εμφάνιση σημαδιών ηλικίας και υπερμελάγχρωσης. Λόγω του ότι το υαλουρονικό οξύ βοηθάει και στην αύξηση παραγωγής κυττάρων, μειώνει τα μικρά σημάδια ηλικίας στο δέρμα ή υπερμελάγχρωσης. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να συνδυαστεί το υαλουρονικό με ορούς ή boosters με βιταμίνη C. 

5) Ευνοεί την καθαρότητα του δέρματος. Όταν το δέρμα προσπαθεί να καλύψει τα κενά στην ενυδάτωση από μόνο του, αντισταθμίζει την έλλειψη με την παραγωγή ελαίου / λιπαρότητας. Όπως είναι φυσικό η επιδερμίδα με λιπαρότητα δεν είναι ελκυστική. Ακριβώς πάνω σ' αυτό το θέμα υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση. Θεωρείται ότι η λιπαρή επιδερμίδα δεν έχει πρόβλημα αφυδάτωσης και δεν έχει ανάγκη ενυδάτωσης. Ωστόσο πιθανότατα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο σε μια λιπαρή επιδερμίδα, θέλει ενυδάτωση. Το υαλουρονικό οξύ λοιπόν δίνει αυτή την ώθηση ενυδάτωσης που έχει ανάγκη η επιδερμίδα. 

6) Περιορίζει το πρήξιμο σε περίπτωση τραυματισμού. 


Πως χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ


Τα καλά νέα είναι ότι το υαλουρονικό οξύ υπάρχει σε διάφορες μορφές και είναι πανεύκολο να βρεθεί και να χρησιμοποιηθεί. Υπάρχει σε καθαριστικά (cleansers), ορούς (serums), λοσιόν (lotions), κρέμες (creams) ακόμα και μάσκες (masks). Συνεπώς είναι παιχνιδάκι να γίνει μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ορό υαλουρονικού σε ξηρό δέρμα είναι σημαντικό μετά να γίνει χρήση και ενυδατικής κρέμας. Αυτό θα βοηθήσει να «παγιδευτεί» η υγρασία στο δέρμα. Στις ΗΠΑ ο FDA έχει εγκρίνει ενέσεις υαλουρονικού οξέως για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως ο καταρράκτης ή η οστεοαρθρίτιδα. Επίσης οι ενέσεις λειτουργούν και ως «γέμισμα» σε ρυτίδες. 


Υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση του;


Το υαλουρονικό είναι ασφαλές όταν λαμβάνεται σωστά είτε από το στόμα είτε γίνεται χρήση του πάνω στο δέρμα. Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις αλλά είναι μάλλον σπάνιες. Επίσης συστήνεται σε εγκύους γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν, όχι επειδή έχει επιβεβαιωθεί κάτι αρνητικό αλλά επειδή δεν έχει υπάρξει αρκετή έρευνα. Τέλος, καλό θα είναι να αποφεύγουν το υαλουρονικό οξύ άνθρωποι που έχουν «άγριο» δέρμα ή συνδετικούς ιστούς, δηλαδή μια κατάσταση που αποκαλείται σκληροδερμία. Κι αυτό γιατί ενδέχεται να κάνει τις φουσκάλες χειρότερες. 


Carespot


Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις σειρές προϊόντων Carespot.

Η φαρμακευτική ομοιοπαθητική, η αντηλιακή, η σειρές σώματος, προσώπου, μαλλιών, ακόμα και σειρά αρωμάτων για άνδρες και γυναίκες. 

Είναι προϊόντα που επιμελήθηκαν προσωπικά και με πολλή αγάπη και φυσικά με τη γνώση και την εμπειρία τους οι φαρμακοποιοί μας, Κωνσταντίνος και Παναγιώτης.

Αφιέρωσαν πολλές ώρες στο δικό μας εργαστήριο αλλά και σε συνεργασία με εργαστήρια Φαρμακευτικής όπου εμπνεύστηκαν και κατέληξαν στις φόρμουλες των προϊόντων για την ποιότητα των οποίων εγγυόμαστε απόλυτα.

Το μυστικό είναι ότι πρόκειται για μικρές παραγωγές καλλυντικών προϊόντων με ελεγχόμενες πρώτες ύλες από εμάς, για να έχετε εσείς το ομορφότερο αποτέλεσμα! λοιπόν, τι περιμένετε;


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άμεσα Διαθέσιμο
€ 21.30
€ 14.91