Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ξηροδερμία; 6 τρόποι να την καταπολεμήσεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Μαρτίου 2021

Το δέρμα σου είναι τόσο ξηρό που και σε ενοχλεί και φαίνεται άσχημο στους γύρω σου; Μια επίσκεψη στον δερματολόγο είναι χρήσιμη αφού θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν υπάρχει κάτι κληρονομικό ή θέμα υγείας πίσω απ' αυτό ή πρόκειται απλά για δικούς σου λάθους χειρισμούς που στεγνώνουν το δέρμα σου. Αν ισχύει το τελευταίο, τα νέα είναι ευχάριστα. Μπορείς άμεσα να βελτιώσεις την εικόνα του και την αίσθησή του. Υπάρχουν καταπληκτικά προϊόντα που θα δώσουν νεανική όψη στο δέρμα. Μπορείς να επιλέξεις από μια σειρά από κρέμες, γαλακτώματα, βούτυρα, λάδια και μους. Υπάρχουν επίσης και μερικά λάθη που κάνεις. Συνέχισε το διάβασμα, το δέρμα που επιθυμείς είναι μερικά βήματα μακριά σου. 


1) Ενυδάτωσε, ενυδάτωσε ΚΑΙ ενυδάτωσε: Οι ενυδατικές προσφέρουν μια ασπίδα στο δέρμα σου εμποδίζοντας το νερό να... δραπετεύσει. Βάλε ενυδατικό προϊόν (κρέμα, γαλάκτωμα, λάδι, βούτυρο, μους) 2-3 φορές την ημέρα και ειδικά μετά το μπάνιο. Εκτός της ενυδατικής κρέμας, αν το δέρμα σου είναι πάρα πολύ ξηρό, τότε θα βοηθήσει και μια λοσιόν ή ένα λάδι. 

2) Μπάνιο με σωστό νερό και σωστή ώρα: Μπορεί να σου αρέσει να κάνεις μπάνιο με καυτό νερό και να μένεις ώρα στη μπανιέρα για να... μουλιάσεις, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως είναι το σωστό. Την... πληρώνει το δέρμα σου και ύστερα αναρωτιέσαι γιατί η επιδερμίδα γίνεται ξηρή. Το καυτό νερό και το μπάνιο μεγάλης διάρκειας απομακρύνει από το δέρμα σου φυσικά έλαια. Περιόρισε στα 5-10 λεπτά το μπάνιο και ελάττωσε τη θερμοκρασία του νερού, να είναι απλά ζεστό, όχι καυτό. 

3) Προσοχή στο σαπούνι: Δεν είναι όλα τα σαπούνια για όλους τους τύπους δέρματος. Ούτε είναι όλα φιλικά με τη δική σου επιδερμίδα. Επέλεξε πιο απαλό σαπούνι με ενυδατική δράση.

4) Ενυδατική μετά το μπάνιο: Όταν τελειώσεις το μπάνιο σκουπίσου ελαφρά, δίχως δύναμη, και δίχως να απομακρύνεις όλο το νερό από το σώμα σου. Αμέσως μετά βάλε ενυδατική για να διατηρηθεί πιο πολύ η υγρασία στο σώμα σου. Εννοείται πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά την ενυδατική ώστε να είναι εκείνη που ταιριάζει στο δικό σου δέρμα. 

5) Χρησιμοποίησε υγραντήρα: Αν στην περιοχή που μένεις δεν υπάρχει υγρασία και το σπίτι σου έχει καλή στεγάνωση, είναι πιθανό ο αέρας στον χώρο σου να είναι ξηρός και να επιβαρύνει την επιδερμίδα σου. Η αγορά ενός υγραντήρα θα βοηθήσει ώστε τα επίπεδα υγρασίας να είναι κατάλληλα για σένα και την επιδερμίδα σου. 

6) Φιλικά υφάσματα: Σημαντικό επίσης είναι να προσέχεις με τι ρούχα ντύνεσαι. Υπάρχουν υφάσματα που ερεθίζουν το δέρμα ή δεν του επιτρέπουν να αναπνέει σωστά. Πρέπει λοιπόν να προτιμάς όσο το δυνατόν πιο φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι και το μετάξι. 


Extra tip: Αν το δέρμα σου είναι τόσο ξηρό που έχει κοκκινίλα ή αισθάνεσαι φαγούρα μπορείς να ανακουφίσεις πιο άμεσα το σύμπτωμα με μια δροσιστική κομπρέσα. 



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .