Shape
carespot.gr
carespot.gr

4+3 tips για υπέροχα χέρια φθινόπωρο και χειμώνα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

24 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά το overdose ήλιου, υγρασίας, αντηλιακού και αλμυρού νερού της θάλασσας τα χέρια σου περνούν στην εποχή όπου δέχονται... επίθεση από τον κρύο φθινοπωρινό αέρα. Λογικό λοιπόν είναι να παρατηρείς ήδη κάποιες αλλαγές στην υφή της επιδερμίδας σου. Τα χέρια σου έχουν αρχίσει να είναι κάπως άγρια, το δέρμα ζαρωμένο ενώ σε μερικά σημεία αρχίζει να «σκάει». Φανταζόμαστε ότι σκοπεύεις να κάνεις κάτι γι' αυτό και να μην αφήσεις τα χέρια σου (ούτε τα νύχια σου) στο... έλεος του φθινοπώρου και του χειμώνα. Τι μπορείς να κάνεις για ν' αποκτήσουν άμεσα την υφή που είχαν το καλοκαίρι; Σημείωνε. 


  • Μην το παρακάνεις με το πλύσιμο: Εντάξει, είμαστε σε εποχές πανδημίας covid-19 και επιβάλλεται να πλενόμαστε συχνά για την αποφυγή μολύνσεων αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να φτάνουμε και στην άλλη άκρη. Μην το παρακάνεις με το πλύσιμο των χεριών. Αν πλένεις διαρκώς τα χέρια σου με το που αγγίζεις κάτι θα απομακρύνεις κάθε φυσικό έλαιο της επιδερμίδας και θα ξηραθεί ακόμα περισσότερο. Επίσης διάλεξε προσεκτικά το σαπούνι χεριών. Πρέπει να είναι κάποιο πιο ήπιο και όχι... επιθετικό. Σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία, απέφευγε το καυτό νερό. Καλό θα είναι και να απλώνεις ενυδατική κρέμα μετά το πλύσιμο. 
  • Απολέπιση: Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι απαραίτητη μόνο για τα υπόλοιπα σημεία του σώματος αλλά και για τα χέρια σου. Χρειάζονται κι αυτά μια (ήπια) απολέπιση για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Εννοείται πως δεν πρέπει να γίνει απολέπιση σε χέρια που έχουν σκάσει πολύ και έχουν κάνει πληγή. Προηγείται η επούλωση και μετά η απολέπιση. 
  • Γάντια & αντηλιακό: Θυμάσαι που έκρυψες την άνοιξη τα γάντια που φορούσες πέρυσι το φθινόπωρο και τον χειμώνα; Ε, είναι καιρός να τα βγάλεις πάλι από την ντουλάπα ή όπου αλλού τα έχεις. Υπάρχει λόγος που τα φορούσες τότε και πρέπει να τα φορέσεις τώρα. Προστατεύουν τα χέρια σου από τον ήλιο, τον αέρα αλλά και τη ρύπανση. Επίσης όταν δεν φοράς γάντια είναι καλό να βάζεις στα χέρια αντηλιακό.  
  • Χτίσε... φράγμα: Η ενυδατική κρέμα / λοσιόν είναι υπερ-απαραίτητη για τη φροντίδα των χεριών σου. Είναι τόσο απαραίτητη που αν είναι να επιλέξεις μόνο ένα πράγμα για να κουβαλάς στην τσάντα σου πρέπει να είναι αυτό. Η ενυδατική φροντίζει να χτίζει ένα «φράγμα» μεταξύ της επιδερμίδας σου και του κρύου αέρα που ξηραίνει την επιδερμίδα σου. Μην αμελείς να βάζεις και 2η φορά μέσα σε μια μέρα, μην αρκείσαι σε μία. Ακόμα και πριν πέσεις για ύπνο βάλε ενυδατική στα χέρια κάνοντας απαλό μασάζ. Το πρωί η όψη τους θα σε ενθουσιάσει. 


Extra tip1: Έχεις ακούσει για μάσκα μαλλιών και προσώπου και πιθανότατα έχεις χρησιμοποιήσει κιόλας. Για μάσκα στα χέρια σου έχουν πει ποτέ; Νομίζεις ότι έχει ανάγκη μόνο το πρόσωπό σου; Κάνεις λάθος. Ίδια ανάγκη έχουν και τα χέρια σου. Χρησιμοποίησε λοιπόν μάσκα και στα χέρια μία φορά την εβδομάδα για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ειδικά σε πιο κρύες και γεμάτες αέρα μέρες είναι υπερ-απαραίτητη. 

Extra tip2: Κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου να θυμάσαι να τα στεγνώνεις με μια πετσέτα κατά προτίμηση και όχι με θερμό αέρα από το μηχάνημα που υπάρχει στις δημόσιες τουαλέτες. Μην αφήνεις να στεγνώνουν μόνα τους γιατί αυτό τα ξηραίνει.

Extra tip3: Καταλαβαίνουμε την ανάγκη για απολύμανση των χεριών λόγω covid-19 αλλά μην... παντρεύεσαι το αντισηπτικό και περνάς τα χέρια σου κάθε τρεις και λίγο. Με μέτρο...


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .