Shape
carespot.gr
carespot.gr

6 κορυφαίες συμβουλές για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Μαρτίου 2018

Αν θέλεις να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα ξεκίνα από σήμερα κιόλας τις προσπάθειες με αυτές τις 6 κορυφαίες συμβουλές.


1) Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή

Έχει αποδειχθεί ότι η μείωση του επιπλέον σωματικού λίπους μέσω μιας υγιεινής διατροφής και η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας. Η απώλεια βάρους και στη συνέχεια η διατήρηση ενός υγιούς ποσοστού σωματικού λίπους μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Πρόσθεσε στη διατροφή σου:

  • Λιναρόσπορος. Είναι εξαιρετικός για την υγεία του δέρματος και την απώλεια βάρους καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα των οιστρογόνων και μπορεί επίσης να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Φρούτα και λαχανικά. Επειδή η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και ξηρό δέρμα, προσπάθησε να καταναλώνεις τροφές που περιέχουν αρκετό νερό στη σύστασή τους. Αυτά είναι τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα, ιδιαίτερα το πεπόνι, τα μούρα, το αγγούρι, το σέλινο, τα εσπεριδοειδή και τα φρέσκα βότανα.
  • Τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες. Κυρίως λαχανικά, καρύδια, σπόρους και  μούρα. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στον καθαρισμό του παχέος εντέρου, στη μείωση της πείνας, στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην ισορροπία των ορμονών. Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες που περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, όπως τα χορταρικά ή τα μούρα, μειώνουν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών.
  • Καθαρές πηγές πρωτεϊνών. Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας που προέρχεται από το μοσχαρίσιο κρέας που τρέφεται με χορτάρι, από τα πουλερικά ελεύθερης βοσκής, από τα αυγά ελευθέρας βοσκής, από τα άγρια ​​ψάρια, μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό και να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας.
  • Τροφές σε κάλιο. Η απομάκρυνση των τοξινών από τα κύτταρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το αβοκάντο, οι μπανάνες, το νερό καρύδας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάλιο.
  • Νερό. Το νερό διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και συμβάλλει στην αποτοξίνωση. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα φαίνεται πιο ομοιόμορφο και παρουσιάζει λιγότερη ξηρότητα.
  • Απόφευγε τη ζάχαρη. Η ζάχαρη προκαλεί κατακράτηση υγρών, φλεγμονή και αποθήκευση σωματικού λίπους. Όλα αυτά αυξάνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
  • Περιόρισε την πρόσληψη νατρίου, επειδή το αλάτι είναι μία από τις κύριες αιτίες της κατακράτησης νερού, που μπορεί να επιδεινώσει την κυτταρίτιδα και το οίδημα.
  • Απόφευγε τα επεξεργασμένα άλευρα και προϊόντα. Αυτά κατανέμονται γρήγορα σε ζάχαρη και είναι υψηλά σε θερμίδες που μπορούν να αποθηκευτούν ως επιπλέον λίπος.

2) Κατανάλωσε περισσότερο κολλαγόνο

Ο συνδετικός ιστός αποτελείται από κολλαγόνο, την άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα που είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματος, τη νεανική υφή και τη συνοχή. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρεις περισσότερο κολλαγόνο είναι να καταναλώνεις ζωμό οστών. Ο ζωμός των οστών περιέχει τα αμινοξέα προλίνη και γλυκίνη, που συνθέτουν κολλαγόνο, μαζί με σημαντικά ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικές ενώσεις. Το κολλαγόνο στον ζωμό μπορεί να ενισχύσει τον ιστό του δέρματος και να μειώσει την κυτταρίτιδα.

3) Πάρτε συμπληρώματα κατά της κυτταρίτιδας

Για την επίτευξη ασφαλέστερου βάρους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την υγεία του δέρματός σου και ολόκληρου του σώματος, κατανάλωνε τα ακόλουθα συμπληρώματα και θρεπτικά συστατικά κατά της κυτταρίτιδας:

Το Celluless Διπλή Αγωγή κατά της Κυτταρίτιδας περιέχει πράσινο τσάι, μαϊντανό, άρκευθο, γκουαρανά, γκινγκο μπιλόμπα, καγιέν, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για τη μείωση της «όψης φλοιού πορτοκαλιού». Ένας μοναδικός συνδυασμός συστατικών για την απομάκρυνση των τοξίνων από τον οργανισμό, τη μείωση της κατακράτησης των υγρών και τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος. Η βιταμίνη C που περιέχει, συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος, αλλά και των αγγείων, ενώ το μαγγάνιο μαζί με το χαλκό συμβάλλουν στο φυσιολογικό σχηματισμό του συνδετικού ιστού.

Το Cellusite από την Health Aid είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που στοχεύει στην απώλεια βάρους και λίπους, και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Αποτελείται από ένα ειδικό συνδυασμό από επιλεγμένα φυτά για την αποτελεσματική καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, την όψη φλοιού πορτοκαλιού και του τοπικού πάχους. Δεσμεύει και απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την εξάλειψη του «φλοιού πορτοκαλιού», μετατρέπει το δέρμα σε σφριγηλό, λείο κα μαλακό.

4) Ασκήσου

Μαζί με τη βελτίωση της διατροφής σου και τα συμπληρώματα διατροφής, η άσκηση μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου όταν πρόκειται να κάψεις το σωματικό λίπος και να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα. Παρόλο που η cardio  μπορεί να είναι πολύτιμη για την ενίσχυση του μεταβολισμού και την απώλεια βάρους, η διαλειμματική προπόνηση είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

5) Κάνε μασάζ

Το μασάζ μπορεί να βελτιώσει την επιδερμίδα αισθητά όταν γίνεται καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ιδιαίτερη δράση του μασάζ επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος και κατά συνέπεια με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Δοκίμασε τη MEDISANA - Cellulite Massager AC 855 4in1 Συσκευή Μασάζ κατά της Κυτταρίτιδας. Δυναμώνει την κυκλοφορία του αίματος στους γλουτούς, τους μηρούς και τους βραχίονες, προσφέρει αποτελεσματική αναρρόφηση και μασάζ με υποπίεση και κυλίνδρους, για τη διέγερση και τόνωση του συνδετικού ιστού για αισθητά πιο σφιχτό δέρμα. Ο κύλινδρος μασάζ ανασηκώνει ελαφρά το δέρμα και οδηγεί προς τη διάταξη αναρρόφησης και έλκεται για αποτελεσματικότερη επεξεργασία των στρωμάτων κυτταρίτιδας. Η υπέρυθρη λειτουργία θέρμανσης διεγείρει τη λεμφική κυκλοφορία και αυξάνει την αιμάτωση, και κατά συνέπεια μειώνει την κυτταρίτιδα. Επίσης δοκίμασε την Medisana AC 850 Συσκευή Μασάζ κατά της Κυτταρίτιδας. Κάνει αποτελεσματικό μασάζ για τόνωση των συνδετικών ιστών για αισθητά πιο σφριγηλό δέρμα και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

5) Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια και κατάλληλα προϊόντα

Δοκίμασε το έλαιο γκρέιπφρουτ. Μελέτες δείχνουν ότι το αιθέριο έλαιο του γκρέιπφρουτ περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιφλεγμονωδών ενζύμων, όπως η βρωμελαΐνη, που βοηθά στη διάσπαση της κυτταρίτιδας και στην πρόληψη του σχηματισμού νέων λιπωδών κυττάρων.

Δοκίμασε τον Kam-Chat-Ka Algae Tsunami Ορός Σώματος με Φύκια κατά της κυτταρίτιδας της Natura Siberica. Εμπλουτίζει το δέρμα με οξυγόνο, ενισχύει και καταπολεμά τα σημάδια της κυτταρίτιδας και μειώνει το πρήξιμο. Βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας και τη μείωση των αποθηκών λίπους. Θρέφει και αυξάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, παρέχοντας τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Η Rose Pepper Συσφιγκτική Κρέμα Σώματος για Κυτταρίτιδα & Τοπικό Πάχος της APIVITA συνδυάζει τα συστατικά εκείνα που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, όπως είναι το τριαντάφυλλο, το ροζ πιπέρι, ο πράσινος καφές αλλά και πολλά αιθέρια έλαια. Χάρη στα εξαιρετικά συστατικά που περιέχει τονώνει τη μικροκυκλοφορία ενώ ταυτόχρονα συσφίγγει και βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα να γίνουν παρελθόν.

Το Λάδι Σημύδας κατά της Κυτταρίτιδας για Σύσφιξη/Λείανση της WELEDA αντιμετωπίζει δραστικά την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Ιδανικό λάδι για σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας από την όψη φλοιού πορτοκαλιού. ​Τα φλαβονοειδή που περιέχει η σημύδα βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και ελευθερώνουν τον οργανισμό από περιττό βάρος. Παράλληλα καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και βοηθά στην απέκκριση των τοξίνων από το σώμα.

Η Organic Royal Jelly Cellulite Cream Κατά της Κυτταρίτιδας της DR.ORGANIC βελτιώνει την κυκλοφορία, αυξάνει τη θρέψη και την παροχή οξυγόνου στους ιστούς. Αποτοξινώνει το συνδετικό ιστό και βελτιώνει τη λεμφική παροχέτευση. Αποκαθιστά φυσικά τη λιπολυτική ικανότητα των λιποκυττάρων, βοηθά στην απομάκρυνση των αντιαισθητικών καμπυλών, λειαίνει τη σιλουέτα και βοηθά στη μείωση του επιπρόσθετου όγκου των γλουτών και των μηρών.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespot.gr


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .