Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ασφαλές σεξ εν μέσω Covid-19 γίνεται; Γίνεται!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

13 Μαΐου 2021

Η πανδημία μας ανάγκασε να κρατήσουμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Λόγω covid-19 οι επαφές και οι κοινωνικές συναναστροφές περιορίστηκαν στο ελάχιστο με συνέπεια να επηρεαστούν όλοι οι τομείς της ζωής μας. Σημαντικός ήταν ο αντίκτυπος και στην προσωπική μας ζωή, το σεξ αποτέλεσε για πολύ κόσμο «πολυτέλεια» ή... μακρινή ανάμνηση. Υπάρχει άραγε τρόπος να το απολαύσει κανείς δίχως να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του; Ήταν κατανοητό και αναμενόμενο ότι ο περισσότερος κόσμος θα κατέφευγε στην εναλλακτική της αυτο-ικανοποίησης. Ωστόσο και το κανονικό σεξ με τον παρτενέρ σου μπορεί να είναι ασφαλές αν ακολουθηθούν ορισμένοι κανόνες. Ποιοί κανόνες είναι αυτοί; 


  • Περιόρισε στο ελάχιστο τους ερωτικούς παρτενέρ, μείνε πιστή/ος σε έναν και ζήτα από εκείνη/ον να κάνει το ίδιο. 
  • Απέφευγε παρτενέρ εκτός του στενού περίγυρου που γνωρίζεις πολύ καλά και εμπιστεύεσαι.
  • Χρησιμοποίησε προφυλακτικά ακόμα και κατά το στοματικό ή πρωκτικό σεξ. 
  • Απέφευγε παρτενέρ με συμπτώματα COVID-19. 
  • Πες όχι σε πιο extreme σεξουαλικές συνήθειες με ανταλλαγή διαφόρων ειδών ανθρωπίνων υγρών. 
  • Απέφευγε τα φιλιά και ειδικά στο στόμα. 
  • Πλύσου σχολαστικά πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα και ζήτα από την/ον παρτενέρ να κάνει το ίδιο. Καλό θα είναι να γίνει το ίδιο και αμέσως μετά. 
  • Χρησιμοποίησε υγρά μαντηλάκια (με αλκοόλη) για να καθαρίσεις τις περιοχές που ήρθαν σε επαφή με το άλλο πρόσωπο ή τα υγρά του. 


Extra tip1: Αν χρησιμοποιείς με την/ον παρτενέρ σου διάφορα βοηθητικά παιχνίδια (sex toys) πλύνε τα σχολαστικά και πριν και μετά τη σεξουαλική πράξη. 

Extra tip2: Αν θες να είσαι απόλυτα ασφαλής αλλά να μην ακολουθήσεις τον... μοναχικό δρόμο της αυτο-ικανοποίησης, υπάρχει η εναλλακτική του sexting όπου ανταλλάσσεις μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου με την/ον παρτενέρ. Επίσης μπορεί να γίνει ανταλλαγή φωτογραφιών ή βίντεο. Ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή σ' αυτό καθώς αν συμβεί με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις πολύ καλά και δεν εμπιστεύεσαι ενδέχεται να υπάρξει... διαρροή τους δημόσια. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .