Shape
carespot.gr
carespot.gr

Βόλτα με το σκύλο στη θάλασσα: Πως δεν θα κινδυνέψει η ζωή του

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

1 Ιουλίου 2021

Ετοιμάζεστε να εξορμήσετε στην θάλασσα αλλά προβληματίζεστε να πάρετε μαζί τον αγαπημένο σας σκύλο; Κακώς. Δεν πρέπει να αφήσετε μόνο στο σπίτι το κατοικίδιο. Εξάλλου η βόλτα στη θάλασσα θα κάνει πολύ καλό στη σωματική και ψυχική του υγεία. Θα περάσει περισσότερο χρόνο μαζί σας, θα παίξει, θα δροσιστεί και πιθανότατα θα συναναστραφεί και με άλλα κατοικίδια. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις ώστε αυτή η βόλτα στη θάλασσα να του κάνει μόνο καλό και να μη θέσει σε κίνδυνο την υγεία του. Βλέπετε, η φροντίδα σας δεν σταματάει στο να του αγοράσετε το υπερ-απαραίτητο αντιπαρασιτικό περιλαίμιο ή να το ταΐσετε με τις κατάλληλες τροφές. Τι πρέπει να προσέξετε στην παραλία για να παραμείνει ασφαλής ο πιστός σας φίλος;


1) Μην πιει θαλασσινό νερό. Ξέρουμε όλοι πόσο δυσάρεστη είναι η γεύση του θαλασσινού νερού όταν πίνουμε κατά λάθος κολυμπώντας. Ο σκύλος λοιπόν που δεν γνωρίζει εκ των προτέρων τη διαφορά του νερού της θάλασσας με το πόσιμο που του δίνουμε, υπάρχει περίπτωση να πιει (ακούσια ή εκούσια αν διψάσει) αρκετό θαλασσινό νερό. Εξαρτάται και από την ποσότητα τι ακριβώς θα του συμβεί. Αν πιει λίγο θα πάθει διάρροια, θα κάνει εμετό, θα ζαλιστεί ενώ σε μεγαλύτερη ποσότητα θα υποστούν βλάβη τα νεφρά του και μπορεί να πέσει σε κώμα ή ακόμα να πεθάνει! Επιβάλλεται λοιπόν να του δώσετε εσείς πόσιμο νερό πριν μπει στη θάλασσα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα διψάει για να στραφεί στο νερό της θάλασσας όσο παίζει. Ιδιαίτερα αυξημένη πρέπει να είναι η προσοχή σας όταν μπαίνει και όταν βγαίνει από το νερό γιατί τότε κάνει παύσεις να πιει. 

2) Ντους μετά τη θάλασσα. Το θαλασσινό νερό ξηραίνει τη δική μας επιδερμίδα γι' αυτό εξάλλου πρέπει να κάνουμε ντους με το που τελειώσουμε το μπάνιο. Το κατοικίδιό μας δεν πρέπει να εξαιρείται από τη διαδικασία. Και το δικό του δέρμα ξηραίνεται και ερεθίζεται από το αλάτι αν αυτό μείνει για αρκετές ώρες. Πλύντε το λοιπόν με καθαρό νερό με το που τελειώσει η βόλτα στη θάλασσα. 

3) Σκιά και αντηλιακό. Η δροσιά που προσφέρει στο σκυλί το θαλασσινό νερό το κάνει να μην αντιλαμβάνεται πόσο «καίγεται» ταυτόχρονα από τον ήλιο, όπως εξάλλου συμβαίνει και με μας τους ανθρώπους. Γι' αυτό φροντίστε να έχετε μια ομπρέλα (ή βρείτε ένα δέντρο) για να κάθεται και το κατοικίδιο μαζί με σας κάνοντας διαλείμματα από την έκθεση στον ήλιο. Επίσης μην το αφήνετε να περπατάει ώρα στην καυτή άμμο γιατί καίγεται. Απαραίτητο είναι να βάλετε αντηλιακό στις πατούσες του που δεν έχουν τρίχωμα και το δέρμα έρχεται σε άμεση επαφή με την άμμο που έχει αναπτύξει πολλούς βαθμούς θερμοκρασία. 


Extra info: Αν το σκυλί εμφανίσει συμπτώματα (ζάλη, διάρροια, εμετό) που επιβεβαιώνουν ότι ήπιε αρκετό θαλασσινό νερό, είναι απαραίτητο να πάτε άμεσα στον πλησιέστερο κτηνίατρο γιατί ενδεχομένως να κινδυνεύει η ζωή του.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .