Shape
carespot.gr
carespot.gr

Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας και τρόποι να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

10 Μαρτίου 2021

Είσαι από τους ανθρώπους που... ξεχνούν να χαμογελούν και παράλληλα αμελούν να φροντίσουν ώστε να... ζωγραφιστούν χαμόγελα στα πρόσωπα των αγαπημένων τους; Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας που καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 2012, έρχεται να σου θυμίσει αυτό το τόσο σημαντικό «πράγμα» για το ευ ζην το δικό σου αλλά και των γύρω σου. Η συγκεκριμένη μέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου ενώ κανονικά θα έπρεπε να γιορτάζεται 365 μέρες το χρόνο. «Το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», τονίστηκε τη μέρα που θεσπίστηκε η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας και αναγνωρίστηκε «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».

Εσύ είναι δύσκολο να μπορέσεις να αλλάξεις όλο τον κόσμο αλλά είναι αρκετά απλό να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου και να κάνεις όσους αγαπάς να χαμογελούν πιο συχνά. Ιδού μερικές ιδέες (συμπληρώματα διατροφής, αρώματα, είδη ομορφιάς κτλ) συμβουλές που θα κάνουν και 'σένα και το περιβάλλον γύρω σου πιο χαμογελαστό.


1) Κάνε κομπλιμέντο στον συνάδελφό σου

Στο χώρο εργασίας περνάς αρκετές ώρες του 24ώρου και κατ' επέκταση της ζωής σου. Συνεπώς είναι απαραίτητο το κλίμα να είναι καλό παρότι θα έχουν υπάρξει και δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις ένα κομπλιμέντο στον συνάδελφό σου που μοιράζεστε τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον και έχετε τον ίδιο στόχο, να πάει καλά η επιχείρηση. Μια καλή κουβέντα θα βελτιώσει τις σχέσεις σας και θα γίνετε όλοι πιο αποδοτικοί. 


2) Δώσε βοήθεια στο σπίτι

Είτε πρόκειται για τον/την σύζυγο, τα παιδιά, τα αδέρφια ή τους γονείς, είναι βέβαιο πως κάποιος στο σπίτι σε χρειάζεται παρότι δεν στο λέει φοβούμενος ότι θα σε επιβαρύνει. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και στις δικές τους ανάγκες, γίνε το χέρι βοηθείας που θες να πάρεις κι εσύ κάποια άλλη στιγμή. Θα κάνει τη ζωή όλων ευκολότερη και θα αυξήσει τα χαμόγελα. 


3) Τηλεφώνησε σε αγαπημένο πρόσωπο που είναι μακριά

Θυμάσαι έναν/μία συμμαθητή/τρια που μοιραζόσασταν το ίδιο θρανίο αλλά οι ζωές σας πήραν πολύ διαφορετικούς δρόμους και χαθήκατε; Μήπως ήρθε η ώρα να... ζεστάνετε ξανά τη σχέση έστω κι αν η απόσταση είναι μεγάλη; Ένα τηλεφώνημα θα σας φέρει πιο κοντά και θα χαμογελάσετε αφού θα έχετε πολλά ωραία να θυμηθείτε. Κι αν δεν έχεις το νούμερό του, υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα μέσω των οποίων θα βρεθεί τρόπος επικοινωνίας. Τι περιμένεις, κάντο!


4) Πες ευχαριστώ

Είναι λογικό να αγχώνεσαι με το πως θα κυλήσει η μέρα σου και αν θα καταφέρεις να φέρεις εις πέρας όσα σου ανατίθενται. Ωστόσο δεν... κοστίζει τίποτα, κατά τη διάρκεια αυτής της μέρας, να προσφέρεις ένα χαμόγελο στους ανθρώπους που συναντάς καθημερινά και επειδή αποτελούν μέρος της ρουτίνας σου δεν δίνεις αξία. Μαζί με τα χρήματα που αφήνεις σ' εκείνον που σου φτιάχνει τον καφέ ή σε προμηθεύει κάτι στο περίπτερο της γειτονιάς, πες κι ένα ευχαριστώ. Ακόμα και στον ταχυδρόμο ή εκείνον που παραλαμβάνει τα σκουπίδια μπορείς να πεις μια καλή κουβέντα. Είναι τίποτα για σένα, μπορεί να είναι κάτι για 'κείνους...


5) Κάνε δώρο

Δε χρειάζεται να έχει κάποιος/α γιορτή ή γενέθλια για να του/της κάνεις δώρο. Πάρε κάτι, έστω και μικρό και φτηνό. Μαζί με το δώρο θα προσφέρεις στο πρόσωπο αυτό ένα χαμόγελο αφού θα αποδείξεις πόσο τον/την σκέφτεσαι. Κι αυτή η αίσθηση, για όλους, είναι αληθινά ανεκτίμητη. 


6) Φρόντισε ένα αδέσποτο

Δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο, υπάρχουν και τα ζωάκια. Μερικά εξ' αυτών είναι και πιο άτυχα από άλλα αφού δεν έχουν σπίτι και κανέναν να τα νοιάζεται. Ακόμα κι αν δεν είσαι διατεθειμένος/η να πάρεις στο σπίτι και να φροντίσεις ένα αδέσποτο, μπορείς να το κάνεις να αισθανθεί λίγο καλύτερα αφήνοντας λίγη τροφή ή ένα μπολ με νερό σε ένα μέρος που συχνάζει. Θα αισθανθεί καλά εκείνο κι εσύ ακόμα καλύτερα...


Extra info: Η Ελλάδα ήταν στην 77η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της λίστας με τα ευτυχισμένα έθνη πέρυσι (2020) ενώ το top5 κατά σειρά κατέλαβαν Φινλανδία (ήταν 1η και το 2018 και το 2019), Δανία, Ελβετία, Ισλανδία και Νορβηγία. 


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .