Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ενυδάτωση προσώπου: λαμπερό και υγιές δέρμα σε απλά βήματα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

2 Ιουλίου 2020

Πρόσωπο ή αλλιώς το... διαβατήριό σου προς τον έξω κόσμο και ταυτόχρονα η... βιτρίνα για το ποιά είσαι; Το πρόσωπό σου δίνει τεράστιο όγκο πληροφοριών για σένα. Ανήκει σε εκείνες που το αφήνουν απεριποίητο; Δίχως την απαραίτητη ενυδάτωση; Ή είσαι εκείνη που ξέρει πως να κλέβει τις εντυπώσεις; Το πρόσωπό σου αποτελεί την πρώτη σημαντική εικόνα. Και είναι μοναδικό. Οι δύο κατηγορίες προσώπων λοιπόν είναι οι εξής: 1) τα περιποιημένα και ενυδατωμένα 2) τα απεριποίητα και ξηρά. 

 

Γιατί είναι απαραίτητη η ενυδάτωση 

Το καλύτερο... δώρο στο πρόσωπό σου και το βασικό βήμα για να γοητεύεις τους γύρω σου και να «ξεγελάσεις» το ρολόι και το ημερολόγιο αναφορικά με την ηλικία σου μπορείς να το έχεις μόνιμα στην τσάντα σου. Είναι η ενυδατική σου κρέμα. Η ενυδάτωση του προσώπου δεν αποτελεί μια περιττή πολυτέλεια ούτε αφορά μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες. Αφορά και σένα που είσαι νεότερη. Βλέπεις, για να δείχνεις φρέσκια και μετά από μερικά χρόνια, επιβάλλεται να «χτίσεις» καλύτερες αντοχές της επιδερμίδας σου από τώρα. Πέρα από το αισθητικό σκέλος, η ενυδάτωση προσώπου είναι απαραίτητη για λόγους υγείας. Μην ξεχνάς ότι τα 2/3 του σώματός σου αποτελείται από νερό και το 20% αυτού στο δέρμα. Μην ξεχνάς επίσης ότι το πρόσωπο είναι μόνιμα εκτεθειμένο σε εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Επίσης εκεί το δέρμα είναι πιο λεπτό με λιγότερο λίπος και άρα αφυδατώνεται πιο άμεσα.

Λάθη και σωστά στην ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση του προσώπου γίνεται με απλά και συγκεκριμένα βήματα και με τη σωστή σειρά. Πριν απ' όλα το πρόσωπο πρέπει να είναι καθαρό από ρύπους, λιπαρότητα ή μακιγιάζ. Αν πλύνετε το πρόσωπο με το κατάλληλο καθαριστικό προσώπου μην το αφήσετε αρκετή ώρα να δράσει για να μην το αφυδατώσετε. Συστήνεται και 1-2 φορές την εβδομάδα απολέπιση προσώπου για να ανανεώνονται τα κύτταρα και εδώ υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα απολέπισης ή πίλινγκ για κάθε τύπο δέρματος. Προαιρετική σ' αυτό το σημείο μπορεί να είναι η λοσιόν ή ένα serum που θα βοηθήσει για ακόμα πιο άμεσα ενυδατικά αποτελέσματα. Και τελευταία βεβαίως ακολουθεί η ενυδατική κρέμα όπου η ποικιλία εξαιρετικών προϊόντων για να διαλέξεις εκείνη που ταιριάζει στο πρόσωπό σου, είναι πραγματικά τεράστια. Υπάρχουν ενυδατικές για κανονικές ή μικτές επιδερμίδες, ελαφριάς ή πλούσιας υφής, νύχτας ή μέρας, για σκουρόχρωμες ή ξηρές επιδερμίδες. Είναι λάθος να μη διαλέξεις τη σωστή κρέμα για σένα όπως και το να χρησιμοποιήσεις την κρέμα ημέρας, τη νύχτα. Είναι λάθος να τρίβεις το δέρμα βάζοντας την κρέμα ενώ πρέπει, απλά, να κάνεις απαλό μασάζ ώστε να απορροφηθεί σωστά.

Το δέρμα μετά την ενυδάτωση

Αν τα κάνεις όλα σωστά με χαρά θα διαπιστώσεις ότι η ενυδατική σου κρέμα και τα προϊόντα που βοήθησαν στη διαδικασία σε έβγαλαν... ασπροπρόσωπη. Τα επίπεδα υγρασίας θα είναι στο σημείο που πρέπει και η επιδερμίδα σου θα λάμπει, θα είναι απαλή, σφριγηλή και θα έχει ελαστικότητα. Παράλληλα θα αργήσουν να σε... επισκεφθούν και κάποιες γραμμές ωρίμανσης που δίχως φροντίδα θα έρχονταν το συντομότερο και θα ήταν πιο έντονες. Και μην ξεχνάς ότι συστήνεται και δεν πρέπει να αμελείται η χρησιμοποίηση αντηλιακής κρέμας προσώπου μετά την ενυδατική το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα για προστασία του μονίμως εκτεθειμένου προσώπου.

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .