Shape
carespot.gr
carespot.gr

Face yoga, τι είναι και πως σε βοηθάει;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

2 Μαρτίου 2021

Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες να έχεις όλα τα οφέλη του botox αλλά δίχως... νυστέρι; Μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως, είναι. Δεν είναι τυχαίο που στην Αμερική αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται μεγάλους ρυθμούς η face yoga και πια είναι πολύ δημοφιλής και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν είναι, απλά, μια μόδα που περνάει. Αποτελεί έναν πολύ καλό σύμμαχο στη μάχη της αντιγήρανσης στην οποία παραμένουν φυσικά απαραίτητες οι κρέμες, οι οροί και οι ενυδατικές σου. Η γιόγκα προσώπου θα σε βοηθήσει ακόμα πιο πολύ και αποτελεσματικά να διατηρήσεις την επιδερμίδα του προσώπου σου και του λαιμού σου (από το μέτωπο μέχρι και το ντεκολτέ) νεανική και λαμπερή


Τι είναι η face yoga;

Γνώριζες ότι γύρω από τα μάτια σου υπάρχουν 10 διαφορετικοί μύες; Αν προσθέσεις και όλους τους υπόλοιπους στο πρόσωπο ο αριθμός μεγαλώνει, φτάνουν τους 42! Συνεπώς αυτοί οι μύες, όπως οι υπόλοιποι στο σώμα σου που φροντίζεις να γυμνάζεις, έχουν τις δικές τους ανάγκες. Είναι οι μύες που σε βοηθούν να επικοινωνείς με τους γύρω σου αφού χάρη σ' αυτούς δείχνεις τα αισθήματά σου και την ψυχολογική σου κατάσταση. Κάθε μορφασμός, κάθε έκφραση συναισθήματος, εξαρτάται από τους μύες του προσώπου γι' αυτό λοιπόν φρόντισε να τους έχεις καλογυμνασμένους και αυτούς. Η face yoga λοιπόν είναι μια φυσική και αποτελεσματική ολιστική μέθοδος αντιγήρανσης (πρόληψης και αντιμετώπισης) που περιλαμβάνει συνδυασμό ασκήσεων γιόγκα, μασάζ και πιέσεων στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού. 


Ποιά τα οφέλη της;

Πέρα από το προφανές, δηλαδή την εκγύμναση των μυών έκφρασης και της απομάκρυνσης του στρες και της έντασης, η face yoga έχει και ένα έξτρα σημαντικό όφελος. Σου... κρύβει χρόνια. Κάνει την επιδερμίδα του προσώπου σου πιο υγιή, λαμπερή και αναζωογονημένη. Προσφέρει σύσφιγξη αφού ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και συνάμα καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης. Μα, θα αναρωτηθεί κανείς, η υπερκινητικότητα στις εκφράσεις προσώπου και η έξτρα... ταλαιπωρία των μυών του, μήπως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή πρόωρη γήρανση; Οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αφού όσο πιο πολύ γυμνάζονται οι μύες του προσώπου (όπως και του σώματος) βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και το σφίγγουν. 


Extra tip1: Οι face yoga experts συστήνουν, ιδανικά, να κάνεις yoga στο πρόσωπο δύο φορές την ημέρα. Το πρωί που ξυπνάς για να... ξυπνήσει και το πρόσωπο και το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο ώστε να φύγει όλη η ένταση. 

Extra tip2: Πόση ώρα χρειάζεται να κάνεις ασκήσεις προσώπου; Περίπου 4-5 με 30 δεύτερα την κάθε μία. 


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .