Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γιατί η πανδημία covid-19 περιόρισε τις αλλεργίες σου;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

5 Μαΐου 2021

Υποφέρεις από εποχικές αλλεργίες αλλά αισθάνθηκες μήπως ότι η αλλεργική ρινίτιδα ή το άσθμα σου είχαν πιο ήπια συμπτώματα την άνοιξη του 2020 αλλά και του '21; Αν ναι, μην αισθάνεσαι καμία έκπληξη. Μέσα σε όλα τα δεινά της εποχής covid-19, υπήρξε και μια παράπλευρη... θετική συνέπεια. Η υποχρέωση χρήσης μάσκας προσώπου είναι ο λόγος που υποχώρησαν από λίγο έως πολύ (αναλόγως την περίπτωση και τη συνέπεια χρήσης μάσκας) τα συμπτώματα των εποχικών αλλεργιών. 


Ερευνητές στις ΗΠΑ (αλλά και σε άλλες χώρες όπως το Ισραήλ) κατέληξαν σ' αυτό το συμπέρασμα και εξήγησαν γιατί αισθάνθηκαν αρκετά καλύτερα περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη χώρα. «Η παραμονή σε κλειστούς χώρους για περισσότερο από το συνηθισμένο και η χρήση μάσκας όταν βγαίνουν εκτός βοηθάει τους ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα», σχολίασε αλλεργιολόγος. Οι κόκκοι της γύρης έχουν μέγεθος 10 μικρόμετρα ενώ οι χειρουργικές μάσκες έχουν την ικανότητα να... μπλοκάρουν κόκκους μέχρι και 3 μικρόμετρων! 


Πάντως, είναι εξίσου σημαντικό να τονιστεί ότι πρέπει να γίνεται σωστή χρήση μάσκας, είτε πρόκειται για μιας χρήσης ή υφασμάτινη και πλενόμενη. Επιβάλλεται να τοποθετείται σωστά αλλά και να αφαιρείται επίσης σωστά από το πρόσωπο. Στον αντίποδα, άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες εσωτερικού χώρου (π.χ. από μούχλα, σκόνη κτλ), είδαν αύξηση στην ένταση των συμπτωμάτων τους. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.



Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .