Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ginkgo biloba: Το θαυματουργό βότανο που μειώνει την κατάθλιψη

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

15 Μαρτίου 2018

Το βότανο που μειώνει την κατάθλιψη, σου προσφέρει καλύτερη μνήμη και κάνει αντιγήρανση απέχει μόλις ένα κλικ από τον υπολογιστή σου. Μάθε όλα τα οφέλη για αυτό το θαυματουργό βότανο που μειώνει την κατάθλιψη: το ginkgo biloba.


1) Μειώνει την κατάθλιψη

Εάν πάσχεις από χρόνιο άγχος που μειώνει την ποιότητα ζωής, σου προκαλεί νευρικότητα, κατάθλιψη ή διακυμάνσεις στη διάθεση, το ginkgo biloba μπορεί να σε βοηθήσει. Το ginkgo biloba βοηθά τον οργανισμό σου να χειρίζεται τους στρεσογόνους παράγοντες και εξουδετερώνει τις επιπτώσεις των υψηλών επιπέδων ορμονών του στρες, όπως είναι η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη. Αυξάνει την ικανότητα του σώματος να αντιμετωπίσει το στρες, μπορεί να είναι χρήσιμο σε άτομα με αγχώδεις διαταραχές και πιθανώς εποχική κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και κοινωνικές φοβίες. Το ginkgo biloba είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, εξισορροπώντας τα ορμονικά επίπεδα και ενισχύοντας τη διάθεση. H θετική του επίδραση έχει αποδειχθεί στους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα εκείνους που πάσχουν από κατάθλιψη εξαιτίας γνωστικών δυσκολιών, η έρευνα όμως φαίνεται ότι σε νεότερους ανθρώπους, που πάσχουν από κατάθλιψη, είναι πολλά υποσχόμενη.

2) Τονώνει τη μνήμη

Ορισμένες μελέτες έχουν καταδείξει την ικανότητα του ginkgo biloba να βελτιώνει τη μνήμη, να ενισχύει τη συγκέντρωση και να διεγείρει τη δημιουργική σκέψη και να συμβάλλει στη διατήρηση της σωστής εγκεφαλικής λειτουργίας.

3) Αντιμετωπίζει αλτσχάιμερ και άνοια

Το ginkgo biloba έχει θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους που πάσχουν από γνωστικές διαταραχές, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η άνοια. Το ginkgo biloba μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα να ανακάμψουν από εγκεφαλικά επεισόδια ή τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο. Σε μορφή εκχυλίσματος, στην Κίνα, χρησιμοποιείται ευρέως στη θεραπεία οξύ ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

4) Είναι αντιγηραντικό

Το ginkgo biloba είναι το μυστικό της αντιγήρανσης. Η αντιοξειδωτική του δράση, που οφείλεται κυρίως στα φλαβονικά γλυκοσίδια, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση.

5) Διατηρεί την όραση γερή

Το ginkgo biloba έχει ισχυρή επίδραση στην όραση. Τα αντιοξειδωτικά του ginkgo biloba συμβάλλουν στη διατήρηση του οφθαλμικού συστήματος, αποτρέποντας την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη, αλλά βοηθούν και όσους πάσχουν από γλαύκωμα και άλλα προβλήματα όρασης.

6) Ανακουφίζει από τον πόνο

Το ginkgo biloba έχει ήπια αναλγητική δράση, που προκύπτει από αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχουν οι αντιοξειωτικές του ενώσεις. Αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή για όσους αναρρώνουν από τραυματισμούς, καθώς και όσους πάσχουν από χρόνιους πονοκεφάλους.

7) Ρυθμίζει τη ροή του αίματος

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι το εκχύλισμα ginkgo biloba είναι ικανό να αυξήσει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και να διεγείρει τη ροή του αίματος στα άκρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των βασικών οργάνων, οξυγονώνοντας σωστά ολόκληρο το σώμα και ενισχύοντας την ενέργεια και τη δύναμη. Αυτή η αύξηση της ροής αίματος βοηθά επίσης όσους πάσχουν από κακό κυκλοφορικό, επιτρέποντάς τους να περπατήσουν μακρύτερες αποστάσεις χωρίς πόνο.

8) Προστατεύει την υγεία της καρδιάς

Επιστημονικές μελέτες έχουν επισημάνει τις αντιοξειδωτικές και ευεργετικές του ιδιότητες στη μικροκυκλοφορία και στην υγεία του καρδιαγγειακού. Το εκχύλισμα ginkgo biloba μειώνει την αρτηριακή πίεση και εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιοπαθειών.

9) Μειώνει την τριχόπτωση

Το ginkgo biloba ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο την ενδυνάμωση της τριχοφυΐας και τον περιορισμό της τριχόπτωσης.

10) Ενισχύει τη γονιμότητα

Θεωρείται αφροδισιακό, καθώς αυξάνει τη λίμπιντο. Επίσης, η δράση του βοηθάει στην καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespot.gr


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .