Shape
carespot.gr
carespot.gr

Η άσκηση που μειώνει τις πιθανότητες για ακράτεια ούρων

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Σεπτεμβρίου 2021

Ακράτεια ούρων. Τι άβολη κατάσταση αλήθεια. Άβολη αλλά απολύτως διαχειρίσιμη γι' αυτό δεν πρέπει να απελπίζεσαι. Πρέπει ωστόσο να κάνεις κάτι γι' αυτό και να μην παριστάνεις ότι δεν συμβαίνει. Εξάλλου, δεν συμβαίνει μόνο σε σένα. Περίπου 25% του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Αν κάνουμε διαχωρισμό των δύο φύλων θα δούμε ότι η ακράτεια είναι περισσότερο γυναικεία υπόθεση παρά αντρική. Πως... επιλέγει η ακράτεια τους ανθρώπους; Πέρα από το φύλο παίζει ρόλο η ηλικία αλλά και ο τρόπος ζωής και σ' αυτόν περιλαμβάνονται οι διατροφικές συνήθειες αλλά και τα επίπεδα του στρες

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με επιτυχία και να μην βάλεις τον εαυτό σου σε κοινωνική απομόνωση; Προφανώς να προμηθευτείς τα κατάλληλα βρακάκια ή πάνες ή σερβιέτες. Να αγχώνεσαι λιγότερο. Να μην καταναλώνεις πολύ καφέ / αλκοόλ / ανθρακούχα υγρά. Να μην καταναλώνεις αρκετά μπαχαρικά. Βεβαιώσου ότι παίρνεις αρκετή βιταμίνη D και μαγνήσιο

Υπάρχει και κάτι άλλο ωστόσο που βοηθάει πολύ δεδομένου ότι η ακράτεια ούρων μπορεί να προέρχεται από αδύναμους μύες της γύρω περιοχής της ουροδόχου κύστης. Αν συμβαίνει αυτό θα βοηθήσει να βάλεις στην καθημερινότητά σου ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης. Μιλάμε για την άσκηση Kegel την οποία μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία. Είναι αυτό που αρκετοί αποκαλούν «γέφυρα». Είτε ξαπλώνοντας ανάσκελα και σηκώνοντας ψηλά τη μέση του σώματος είτε πέφτοντας μπρούμυτα και σηκώνεις το μπροστινό μέρος με τα χέρια, γυμνάζονται οι μύες του πυελικού εδάφους που ενδεχομένως έχουν μείνει ανενεργοί. Γυμνάζοντας αυτούς τους μύες βελτιώνεις τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και φροντίζεις ώστε να μην υπάρχει διαρροή ούρων.

Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα μελέτης από Πανεπιστήμιο της Νέας Ζηλανδίας. Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που έκαναν ασκήσεις Kegel είχαν σαφώς λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με ακράτεια ούρων. Πιο συγκεκριμένα από 2,5 μέχρι και 17 φορές! Πολύ καλό επίσης κάνει και ο χορός, ειδικά στις γυναίκες παίζοντας σημαντικό ρόλο στο σώμα αλλά και την ψυχολογία τους. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ