Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ηλιοθεραπεία και λαμπερό δέρμα γίνεται; Τα 4+1 βήματα να το πετύχεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

27 Ιουλίου 2021

Εκτέθηκες για πολλή ώρα στον ήλιο και το δέρμα σου αφυδατώθηκε (αφού το αντηλιακό δεν μπορεί να τα κάνει όλα...) με συνέπεια να σε προβληματίζει η εικόνα σου στη βραδινή έξοδο; Μην «σκας». Υπάρχει τρόπος να επιδιορθωθεί το πρόβλημα σε χρόνο dt ώστε και να μη νιώθεις τύψεις που απήλαυσες την ηλιοθεραπεία και με λαμπερό και υπέροχο δέρμα να βγεις στη βραδινή σου έξοδο. Υπάρχουν 4+1 πολύ απλά αλλά σημαντικά βήματα για να ακολουθήσεις. Εσύ από την πλευρά σου πρέπει να φροντίσεις να τα κάνεις σωστά και φυσικά να επιλέξεις και τα κατάλληλα προϊόντα


1) Αναζωογονητικό ντους: Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις ένα καλό ντους. Ένα ντους στο οποίο θα χρησιμοποιήσεις ένα αφρόλουτρο ή σαπούνι που θα έχει δημιουργηθεί με όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά συστατικά και θα περιέχει ενυδατικούς παράγοντες. Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά προϊόντα ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία του νερού. Απόφυγε το ζεστό νερό και προτίμησε δροσερό ή ακόμα και κρύο αν αντέχεις. 

2) Βαθύς καθαρισμός: Πολύ σημαντικό επίσης είναι να βεβαιωθείς ότι θα απομακρυνθεί από την επιδερμίδα σου κάθε κόκκος άμμου, κάθε σκόνη, κάθε υπόλειμμα αντηλιακού και αλατιού από το νερό της θάλασσας. Πρέπει να βεβαιωθείς δηλαδή ότι το δέρμα σου θα καθαριστεί απόλυτα. Για να το πετύχεις επιβάλλεται να προμηθευτείς το κατάλληλο καθαριστικό σώματος αλλά και προσώπου είτε σε μορφή τζελ είτε σε μορφή αφρού.

3) Ενυδατικό booster: Μετά το ντους και τον βαθύ καθαρισμό ήρθε η ώρα για το ενυδατικό booster. Η λίστα των άκρως αποτελεσματικών προϊόντων είναι μεγάλη, χρειάζεται απλά να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στη δική σου επιδερμίδα. Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί, μόνο, μετά από μια μέρα στον ήλιο. Το συγκεκριμένο προϊόν το χρειάζεσαι 365 μέρες το χρόνο, απλά το καλοκαίρι αυτή η ανάγκη είναι μεγαλύτερη. Το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί κάθε φορά που θα χρησιμοποιείς booster. 

4) Αλόη: Με το 99% της σύνθεσής της να αποτελείται από νερό καταλαβαίνει κανείς ότι η αλόη (aloe vera) είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση. Θα δώσει έξτρα ενυδάτωση στην επιδερμίδα και θα την κάνει να φαίνεται λεία και λαμπερή. Παράλληλα, αν το δέρμα έχει δεχθεί αρκετή ακτινοβολία και υπάρχει ερεθισμός θα προσφέρει και άμεση ανακούφιση.

5) Απολέπιση NOT: Υπάρχει και ένα βήμα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις για να επαναφέρεις άμεσα το δέρμα σου μετά από ηλιοθεραπεία. Απολέπιση. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για απολέπιση παρότι σου μοιάζει λογικό και σωστό να απομακρύνεις τις πετσούλες που υπάρχουν στο δέρμα από πιθανό «κάψιμο» από τον ήλιο. Το scrub θα απομακρύνει τις πετσούλες αλλά θα... γδάρει το δέρμα σ' εκείνα τα σημεία που έχουν γίνει πιο ευαίσθητα αφού ουσιαστικά είναι τραυματισμένα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άμεσα Διαθέσιμο
€ 13.45
€ 9.42