Shape
carespot.gr
carespot.gr

Καλοκαίρι και ενυδάτωση: 5+1 tips για λαμπερό δέρμα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

28 Ιουνίου 2021

Καλοκαίρι και ενυδάτωση επιδερμίδας. Στις περισσότερες ακούγεται με μάχη που έχει ήδη... χαθεί. Δεν είναι έτσι. Μπορείς ακόμα και στις υψηλότερες θερμοκρασίες να έχεις μια λαμπερή, φρέσκια και λεία επιδερμίδα. Για να το καταφέρεις θα πρέπει να ενεργοποιήσεις μια καθημερινή ρουτίνα την οποία πρέπει να ακολουθείς πιστά και το δέρμα σου θα στο ανταποδώσει διατηρώντας τον καλύτερο εαυτό του ακόμα και με καύσωνα. Διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλές και είναι θέμα χρόνου να είσαι εκείνη που θα κερδίσει τη... μάχη που τώρα φαίνεται χαμένη εκ των προτέρων. Α, φυσικά και θα κερδίσει και τα καλύτερα σχόλια στην παραλία... 


Καθαρισμός & απολέπιση:

Πλύνε το πρόσωπο δύο φορές την ημέρα και κάνε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση, σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως λέγεται, είναι απαραίτητη και το καλοκαίρι απλά όχι το ίδιο συχνά και όχι πάνω σε δέρμα που έχει υποστεί ηλιακό έγκαυμα. Πρέπει να κάνεις απολέπιση σε πρόσωπο και σώμα ώστε να σιγουρευτείς ότι θα απομακρυνθεί αποτελεσματικά η βρωμιά από τους πόρους προκειμένου να εισχωρήσουν και να κάνουν δουλειά οι ενυδατικές που χρησιμοποιείς. 

Μείωσε το μακιγιάζ:

Σου αρέσει να βάζεις μακιγιάζ για να διορθώνεις τις ατέλειες και πολύ καλά κάνεις. Απλά το καλοκαίρι φρόντισε να μειώσεις την ποσότητα και την συχνότητα του make up σου. Πήγαινέ το με το... μαλακό. Μην το παρακάνεις γιατί επιβαρύνεται η επιδερμίδα και δεν... αναπνέει. Όπως λένε αρκετοί δερματολόγοι: αφού εσύ δεν φοράς... παλτό, γιατί να «φοράς» έξτρα βάρος στο δέρμα σου; 

Ενυδάτωση:

Το σώμα, λόγω ζέστης, χάνει αρκετή από την υγρασία του το καλοκαίρι σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Είναι βασικό λοιπόν να το ενυδατώνεις κάθε μέρα. Πέρα από τα προϊόντα που θα απλώσεις στην επιδερμίδα, οι δερματολόγοι θα σου πουν ότι επιβάλλεται να πίνεις πολύ νερό (και χυμούς) ημερησίως ενώ έξτρα ενυδάτωση προσφέρει η κατανάλωση φρούτων. Στην ημερήσια ρουτίνα σου βάλε και μια ενυδατική κρέμα νύχτας ώστε το πρωί να σηκωθείς με φρέσκια επιδερμίδα από το κρεβάτι. 

Ορός και βιταμίνη C:

Η βιταμίνη C είναι σημαντική όλο το χρόνο για το δέρμα αλλά το καλοκαίρι η σπουδαιότητά της αυξάνεται. Αποτρέπει τον υπερχρωματισμό, βελτιώνει την όψη των γραμμών και βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου από το δέρμα. Στύψε μερικές σταγόνες από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού στο δέρμα μεταξύ καθαρισμού και ενυδάτωσης και άφησε λίγο να δράσει πριν ξεπλύνεις (γιατί κολλάει...). Είναι ακόμα πιο σημαντικό να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς ορό ενυδάτωσης.

SPF, SPF & SPF:

Θα το έχεις ακούσει ή διαβάσει άπειρες φορές, θα στο πούμε μία ακόμη γιατί δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς του δέρματος αλλά αφορά και την υγεία σου. Βάζε αντηλιακό. Ποτέ, μα ποτέ μην ξεχνάς το αντηλιακό. Βάλε στο πρόσωπο βάλε και στο σώμα και ανανέωνέ το κάθε 2-3 ώρες και ειδικά εφόσον εκτίθεσαι στις ακτίνες του ηλίου. Αντηλιακό χρειάζονται και τα αυτιά σου, ο σβέρκος, η μύτη, τα πόδια, τα δάχτυλα. Παντού όπου σε βλέπει ο ήλιος. 


Extra tip: Δροσιά στο δέρμα σου θα προσφέρει και η τομάτα! Είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και είτε την καταναλώσεις είτε απλώσεις στο δέρμα σου (για 10 λεπτά και ύστερα πλύνε το με δροσερό νερό) τον χυμό της θα αισθανθείς την ανανέωση και την ενυδάτωση που προσφέρει. Σημαντικός για την επιδερμίδα (και την υγεία γενικώς) είναι και ο χυμός λεμονιού. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .