Shape
carespot.gr
carespot.gr

Λάδι καρύδας και σεξ: Είναι ασφαλές ή όχι;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

13 Ιουλίου 2021

Σε έρευνα που διεξήχθη το 2015 περίπου το 30% των γυναικών ανέφεραν ότι αισθάνονται πόνο την ώρα του σεξ. Έναν πόνο που προέρχεται από την ανεπαρκή (φυσική) λίπανση κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. Κάπως έτσι λοιπόν άρχισε η χρήση των λιπαντικών που έκαναν το σεξ πιο εύκολο και για το συγκεκριμένο ποσοστό γυναικών οι οποίες έχουν στεγνό κόλπο. Εκτός του ότι η λίπανση έκανε πιο εύκολη τη διείσδυση, παρατηρήθηκε αύξηση της διέγερσης. Τα λιπαντικά λοιπόν μειώνουν την τριβή και την πιθανότητα να υπάρξει πόνος κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής σ' ένα ζευγάρι όπου δεν υπάρχουν αρκετά σωματικά υγρά είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ιατρικών / φαρμακευτικών αιτιών. 

Ενώ λοιπόν υπάρχουν ουκ ολίγα ασφαλή και αποτελεσματικά λιπαντικά, εσχάτως δημιουργήθηκε μία μόδα που θέλει ερωτικούς παρτενέρ να χρησιμοποιούν λάδι καρύδας ως ένα πιο φυσικό λιπαντικό στο σεξ. Μελέτη του 2014 επιβεβαίωσε ότι το λάδι καρύδας όταν χρησιμοποιείται στο σεξ έχει ως... παράπλευρο όφελος την ενυδάτωση. Μην ξεχνάμε ότι, συνήθως, οι γυναίκες που έχουν ανάγκη κάποιας μορφής λιπαντικό στο σεξ είναι γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση. Ωστόσο, πέρα από τα θετικά, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Δηλαδή, οι πιθανές αρνητικές συνέπειες της χρησιμοποίησης λαδιού καρύδας ως λιπαντικό στο σεξ. Και λέμε πιθανές γιατί δεν έχουν υπάρξει ακόμα αρκετές επιστημονικές έρευνες που να επιβεβαιώνουν ότι είναι γενικότερα ασφαλές να χρησιμοποιείται το λάδι καρύδας ως λιπαντικό και να έρχεται σε επαφή με τόσο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Ποιές είναι αυτές;


ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

  • Μπορεί να κάνει πιο αδύναμο το προφυλακτικό και να προκαλέσει σπάσιμό του με δυσάρεστα και ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παλιότερη μελέτη επιβεβαίωσε ότι η επαφή του λάτεξ των προφυλακτικών με λάδι έστω για 60 δεύτερα μείωσε την ανθεκτικότητά τους κατά 90!
  • Ενδέχεται να δημιουργήσει μολύνσεις στον γυναικείο κόλπο αφού το λάδι καρύδας έχει υψηλό pH που το κάνει αλκαλικό ενώ το φυσιολογικό pH του κόλπου είναι όξινο. Προσοχή λοιπόν και στη χρησιμοποίησή του αλλά και στην ποσότητα, μην το παρακάνετε!
  • Κατά πάσα πιθανότητα θα «ξυπνήσει» αλλεργίες που αντιμετωπίζει ένας οργανισμός. Και τα συμπτώματα αυτών των αλλεργιών μπορεί να ποικίλλουν, από μια κοκκινίλα στο σημείο που ήρθε σε επαφή με το λάδι καρύδας μέχρι ναυτία, εμετό, έκζεμα, διάρροια ή ακόμα και αναφυλαξία. 


Extra tip: Προφανώς δεν είναι το πιο σημαντικό για το οποίο πρέπει να προβληματιστεί κανείς αλλά το λάδι καρύδας έχει και ένα δεδομένο αρνητικό. Θα λερώσει σίγουρα τα ρούχα και τα σεντόνια / παπλώματα με τα οποία θα έρθει σε επαφή. Και ως γνωστόν βγαίνει πολύ δύσκολα ο λεκές από λάδι στα υφάσματα... 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .