Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι 10 κορυφαίες συμβουλές να απαλλαγείς από παλιές ουλές

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

14 Μαΐου 2021

Χτύπησες στα (πολύ) νιάτα σου και σου έμεινε μια ουλή που σου θυμίζει αυτή την περιπέτεια; Ανήκεις στους ανθρώπους που αγαπούν τα σημάδια τους ή στενοχωριέσαι που δεν επουλώθηκαν πλήρως με το πέρασμα του χρόνου και ψάχνεις τρόπο να τα ξεφορτωθείς; Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία σου έχουμε πολύ ευχάριστα νέα. Μπορεί, πια, να θεωρείς ότι δε γίνεται να επουλωθούν πλήρως αλλά κάνεις λάθος. Υπάρχουν σειρά εξαιρετικών προϊόντων τα οποία θα βελτιώσουν την όψη της ουλής, αν δεν την εξαφανίσουν εντελώς. Εξαρτάται από το μέγεθος και τη σοβαρότητα της πληγής που είχε γίνει αρχικά. Παράλληλα υπάρχουν και διάφορα «κόλπα» που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τη διαδικασία. Ποιά είναι αυτά; Συνέχισε το διάβασμα... 


1) Αλόη: Είτε πρόκειται για καθαρή αλόη, είτε για προϊόν που την περιλαμβάνει μαζί με άλλα, είναι ξεκάθαρο ότι βοηθάει στην ταχύτερη επούλωση του σημαδιού μιας πληγής. 

2) Βιταμίνη Ε: Σε μορφή κάψουλας (σ.σ.: την πιέζεις και στάζεις το περιεχόμενο πάνω στο σημάδι από την πληγή) ή οποιαδήποτε άλλη, βοηθάει σημαντικά. Αν μιλάμε για κάψουλα, κάνε μασάζ με το υγρό της γύρω από το σημάδι για 10 λεπτά. Ξέπλυνε μετά από 20 λεπτά και επανέλαβε τη διαδικασία περίπου 3 φορές τη μέρα. 

3) Μέλι: Πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ, κάλυψε το σημείο με ένα στρώμα μελιού και βάλε επίδεσμο αφήνοντάς το να δράσει όλη νύχτα. Το πρωί αφαίρεσε τον επίδεσμο και ξέπλυνε το μέλι με ζεστό νερό. 

4) Λάδι καρύδας: Ζέστανε ένα κουτάλι με λάδι καρύδας μέσα έως ότου αυτό υγροποιηθεί εντελώς. Κάνε μασάζ με το λάδι στο σημάδι για περίπου 10 λεπτά και άφησέ το να δράσει για μία ώρα περίπου. Επανέλαβε 2-4 φορές τη μέρα. 

5) Ξύδι από μηλίτη: Ανακάτεψε 4 κουταλιές αποσταγμένου νερού και 2 κουταλιές με ξύδι από μηλίτη. Βούτηξε βαμβάκι στο μίγμα και άπλωσε πάνω στο σημείο και ύστερα άφησέ το να στεγνώσει. Επανέλαβε κάθε νύχτα πριν πέσεις για ύπνο. 

6) Λεβάντα και ελαιόλαδο: Ανακάτεψε 3 σταγόνες με αιθέριο έλαιο λεβάντας σε άλλες 3 παρθένο ελαιόλαδου. Κάνε μασάζ με το μίγμα στην σημαδεμένη περιοχή για περίπου 5 λεπτά. Άσε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά και καθάρισε ύστερα την πληγή με ζεστό νερό. Κάνε το ίδιο περίπου 3 φορές τη μέρα. 

7) Λεμόνι: Κόψε μια φέτα φρέσκου λεμονιού και απαλά τρίψε τον χυμό του στην περιοχή. Άφησέ το να δράσει για περίπου 10 λεπτά και ύστερα ξέπλυνε με δροσερό νερό. Κάνε το μία φορά την ημέρα και περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα.

8) Πατάτα: Κόψε μια πατάτα σε μεσαίου μεγέθους στρογγυλές φέτες. Τρίψε τη πάνω στο σημάδι έως ότου αρχίσει να στεγνώνει και την αντικαταστήσεις με μια άλλη. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις για 20 λεπτά και ύστερα άφησε να στεγνώσει η περιοχή για περίπου άλλα 10. Καθάρισε με καθαρό δροσερό νερό. Κάνε το μία φορά τη μέρα. 

9) Άγριο τριαντάφυλλο & λιβάνι: Ανακάτεψε αιθέριο έλαιο από άγριο τριαντάφυλλο και αιθέριο έλαιο από λιβάνι και ύστερα κάνε μασάζ με το μίγμα στο σημείο. Περίμενε για 45 έως ότου δράσει και μετά καθάρισε απαλά με ζεστό νερό. Κάνε το ίδιο τρεις φορές την ημέρα. 

10) Μαγειρική σόδα: Ανακάτεψε αποσταγμένο νερό με δύο κουταλιές μαγειρική σόδα μέχρι να πάρει τη μορφή πάστας. Βρέξε το σημάδι σου και ύστερα άπλωσε την πάστα που έφτιαξες. Κράτησέ τη μαζί με μια ζεστή κομπρέσα για 15 λεπτά, ύστερα καθάρισε την περιοχή. Επανέλαβε καθημερινά τη διαδικασία. 


Extra info1: Πριν εφαρμόσεις οποιαδήποτε από τις παραπάνω πρακτικές, βεβαιώσου ότι είναι καθαρή και στεγνή η πληγή καθώς και η περιοχή γύρω της. Επίσης είναι σημαντικό να εφαρμόζονται αυτές οι συμβουλές σε σημάδια από πληγές, όχι σε ανοιχτές πληγές γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος ερεθισμών ή μολύνσεων.  

Extra info2: Το κατά πόσο μπορεί να φύγει εντελώς μια ουλή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Από τη σοβαρότητα της αρχικής πληγής και τον τύπο της καθώς και το σημείο στο οποίο έχει γίνει.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .