Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ποιά τα οφέλη ενός ποτηριού νερό με λεμόνι;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

29 Μαρτίου 2021

Αν σου έλεγαν ότι υπάρχει τρόπος, μέσα σε μόλις 5 λεπτά, να αποκτήσεις φρέσκια αναπνοή κάνοντας καλό σε δέρμα, κύτταρα, πεπτικό σύστημα, νεφρά και ταυτόχρονα να προσέξεις τη σιλουέτα σου, δεν θα ρωτούσες «πως;» ώστε να ακολουθήσεις πιστά την οδηγία; Προφανώς ναι. Αυτό το μικρό μυστικό κρύβεται σε μερικές σταγόνες λεμόνι που πρέπει να στάξεις στο ποτήρι με νερό που πίνεις όταν ξυπνάς. Ναι, αυτό είναι! Είναι τόσο απλό και τόσο ευεργετικό για την υγεία και την ομορφιά σου. Να απαριθμήσουμε τα καλά που κάνει αυτή η τόση δα συνήθεια στον οργανισμό σου; Σημείωνε!


1) Πηγή βιταμίνης C: Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία ως αντιοξειδωτική βοηθάει στην προστασία των κυττάρων. Παράλληλα κάνει τον οργανισμό πιο ανθεκτικό σε κάθε μορφής κρυολόγημα. Επιπρόσθετα, αυτό το υπέροχο δώρο της φύσης έχει συνδεθεί με τη μείωση των πιθανοτήτων για καρδιαγγειακές παθήσεις και εμφράγματα καθώς και μείωση της πίεσης. 

2) Αδυνάτισμα και διαβήτης: Μπορεί να φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό αλλά μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι ισχύει. Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που συναντάμε στο λεμόνι βοήθησαν ποντίκια τα οποία τάιζαν υπερβολικά επιστήμονες να μην πάρουν πολύ βάρος. Αναμφίβολα εντυπωσιακό είναι ότι οι ίδιες μελέτες έδειξαν ότι περιορίστηκαν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βελτίωσαν την αντίσταση της ινσουλίνης που αποτελούν δύο βασικούς παράγοντες στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2. 

3) Καλύτερο δέρμα: Η βιταμίνη C που υπάρχει στα λεμόνια μειώνει τις ρυτίδες στο δέρμα καθώς και την αφυδάτωσή του. Παράλληλα με τις ευεργετικές δράσεις του στην αντιγήρανση, τα συστατικά του λεμονιού και δη η συγκεκριμένη βιταμίνη, το προστατεύουν και από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. 

4) Καλύτερη πέψη: Αρκετοί άνθρωποι πίνουν λεμόνι το πρωΐ ως καθαρτικό που βοηθάει στην δυσκοιλιότητα. Το σίγουρο είναι πως μερικές σταγόνες νερού σε ποτήρι με χλιαρό νερό βοηθάει το πεπτικό σύστημα. 

5) Πέτρες στα νεφρά: Το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα λεμόνια περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες για δημιουργία πέτρας στα νεφρά. Το κιτρικό άλας κάνει τα ούρα λιγότερο όξινα και είναι πιθανό να βοηθήσει στο σπάσιμο και διάλυση μικρής πέτρας! 


Extra tip1: Δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου από το να καταναλώσεις νερό. Αμερικανικές έρευνες έχουν δείξει ότι μια γυναίκα επιβάλλεται να πίνει περίπου 2,5 λίτρα νερό τη μέρα και ένας άντρας 3,5 λίτρα. Επειδή ωστόσο αρκετός κόσμος αισθάνεται ότι δεν μπορεί να πιει τόσο νερό, ειδικά δίχως γεύση σ' αυτό, μερικές σταγόνες λεμονιού.

Extra tip2: Είναι καλύτερα να καταναλώνετε δροσερό ή χλιαρό (και όχι ζεστό ή καυτό γιατί η βιταμίνη C χάνει τις θεραπευτικές ιδιότητες) νερό με μερικές σταγόνες λεμόνι το πρωί γιατί τότε έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο οργανισμός από ενυδάτωση.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .