Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι 6 συμβουλές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του παιδιού σας

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

7 Σεπτεμβρίου 2021

Ανησυχούσες πάντα για την υγεία του παιδιού σου εξαιτίας της συνύπαρξης με άλλα παιδιά στην ίδια αίθουσα στο σχολείο. Τώρα με την πανδημία covid-19 αυτή σου η ανησυχία εκτοξεύτηκε στα ύψη. Μην σε πιάνει πανικός στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς. Ακόμα και τώρα μπορείς να εξασφαλίσεις ότι το παιδί σου θα μείνει μακριά από περιπέτειες υγείας ή, τέλος πάντων, θα κληθεί να αντιμετωπίσει όσες λιγότερες γίνεται και σ' αυτές τις «μάχες» θα πάει πλήρως «εξοπλισμένο». Τι εννοούμε λέγοντας: εξοπλισμένο; Μα, φυσικά, με το ανοσοποιητικό του σύστημα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αναρωτιέσαι αν μπορείς να το βοηθήσεις να ενισχύσει την άμυνα της υγείας του; Το ρωτάς; Προφανώς και μπορείς. Το θέμα είναι να κάνεις τις σωστές επιλογές. Τι είδους επιλογές πρέπει να κάνεις; Ιδού!


  • Ψευδάργυρος power! Ένα από τα πιο σημαντικά ιχνοστοιχεία για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού ενός παιδιού (και όχι μόνο ενός παιδιού) είναι ο ψευδάργυρος. Τον συναντάμε σε τρόφιμα που έχουν βάση την πρωτεΐνη. Το κόκκινο κρέας, τα στρείδια και τα πουλερικά αποτελούν μερικές καλές «πηγές» ενώ καλό είναι να υπάρχει στο διαιτολόγιο του παιδιού όσπρια και καρύδια. 
  • Προβιοτικά και πρεβιοτικά. Το γαστρεντερικό σύστημα ενός ανθρώπου είναι γεμάτο από βακτήρια. Άλλα είναι καλά και άλλα όχι και τα προβιοτικά βοηθούν στην καλύτερη ισορροπία μεταξύ των υγιεινών και των ανθυγιεινών βακτηρίων. Το γιαούρτι που περιέχει αρκετά προβιοτικά είναι και δημοφιλές στα παιδιά γι' αυτό να το βάζετε στη διατροφή τους. Οι πίκλες και τα λάχανα περιέχουν επίσης αλλά δεν είναι και τόσο δημοφιλή στα παιδιά... Όσον αφορά στα πρεβιοτικά τα βρίσκουμε σε μπανάνες, γλυκοπατάτες και σπαράγγια. 
  • Σπόροι super... heroes! Τα παιδιά, συνήθως, τρελαίνονται για σπόρους. Φροντίστε λοιπόν να τους δίνετε αλλά εκείνους που κάνουν καλό στην υγεία τους. Π.χ. φουντούκια, καρύδια και κολοκυθόσπορους που περιέχουν λινολεϊκό οξύ (ALA) που αποτελεί τη φυτική μορφή των Ω3 λιπαρών και καταπολεμούν τις ασθένειες. Οι σπόροι λοιπόν κάνουν ένα παιδί... σούπερ ήρωα αφού αποτελούν ένα κοκτέιλ βιταμινών (E, B6, B12 και A), πολυακόρεστων, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και χαλκό. 
  • Go... green! Ένα δυνατό ανοσοποιητικό χτίζεται με υγιεινή διατροφή. Και μια υγιεινή διατροφή δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει λαχανικά και φρούτα. Το πράσινο χρώμα των λαχανικών είναι απαραίτητη επιλογή όπως και η πολυχρωμία των φρούτων. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες και ασθένειες. Όλων των ειδών τα μούρα (berries), τα πράσινα λαχανικά και το σπανάκι είναι γεμάτα. Σημαντικό επίσης είναι ότι περιέχουν και αρκετές βιταμίνες μεταξύ των οποίων και η C που είναι η κατ' εξοχήν βιταμίνη ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού. Άφθονη βιταμίνη C βρίσκουμε στα πορτοκάλια τα λεμόνια και τα γκρέιπφρουτ όπως και οι φράουλες.
  • Ύπνος, ήλιος και γυμναστική: Πέρα από τις σωστές διατροφικές συνήθειες, το ανοσοποιητικό ενός παιδιού έχει ΑΝΑΓΚΗ από τρεις άλλους παράγοντες. 1) Τον επαρκή ύπνο χάρη στον οποίο το σώμα ανακτά τις δυνάμεις του. 2) Την έκθεση στον ήλιο η οποία βοηθάει τον οργανισμό να συνθέτει την πολύτιμη βιταμίνη D. 3) Την άθληση και τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού αφού ένας ενεργός οργανισμός γίνεται πιο υγιής και πιο ανθεκτικός σε ό,τι ασθένεια κληθεί να αντιμετωπίσει. 
  • Και συμπληρώματα. Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες η απολύτως ισορροπημένη διατροφή για γονείς και παιδιά συχνά αποτελεί ουτοπία. Κι αυτό γιατί οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο χρόνος για μαγειρική στο σπίτι λίγος. Γι' αυτό λοιπόν, κατόπιν συνεννόησης με τον παιδίατρο, δεν είναι λάθος να δίνονται τα σωστά συμπληρώματα διατροφής στα παιδιά. Εφόσον δεν γίνεται να έχουν απολύτως ισορροπημένη διατροφή αλλιώς, είναι μια λύση και τα συμπληρώματα που είναι γεμάτα βιταμίνες και ό,τι άλλο έχει ανάγκη ο οργανισμός ενός παιδιού. 


Extra info1: Είναι υπερ-απαραίτητο να διδάξετε στο παιδί σας πόσο σημαντικό είναι να προσέχει την ατομική του υγιεινή. Να πλένει / απολυμαίνει τα χέρια του κάθε φορά που αγγίζει επιφάνειες που άγγιξαν άλλοι και να είναι έξτρα προσεκτικό όταν επισκέπτεται την τουαλέτα. 

Extra info2: Είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζετε εσείς να τηρεί το παιδί σας το πλάνο των απαραίτητων εμβολίων που έχει καθορίσει ο παιδίατρος. Μην ξεχνάτε ή αμελείτε να εμβολιάζετε το παιδί στην ώρα του. Επίσης αποφεύγετε (σίγουρα δίχως προηγούμενα να υπάρχει συμβουλή γιατρού) να του δίνετε φάρμακα κάθε φορά που βήχει ή παραπονιέται ότι πονάει κάπου. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Άμεσα Διαθέσιμο
€ 22.90
€ 16.49