Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι βιταμίνες που γίνονται... ασπίδα στο ανοσοποιητικό σου!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

21 Ιουλίου 2021

Σε ούτως ή άλλως δύσκολες εποχές λόγω και της κλιματικής αλλαγής, που έγιναν πιο δύσκολες εξαιτίας της πανδημίας covid-19, είναι λογικό να δοκιμάζονται οι αντοχές κάθε οργανισμού. Το ανοσοποιητικό σύστημα καλείται να αντεπεξέλθει σε ζόρικες καταστάσεις στις οποίες δεν ήταν και τόσο συνηθισμένο. Για να τα καταφέρει χρειάζεται τη δική σου βοήθεια. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να επιλέγουμε έναν πιο προσεκτικό και υγιεινό τρόπο διατροφής. Να κόψουμε ή ελαττώσουμε το κάπνισμα, αν καπνίζουμε. Να κόψουμε ή να περιορίσουμε το αλκοόλ αν καταναλώνουμε αρκετό. Να κάνουμε στροφή σε υγιεινά τρόφιμα αποφεύγοντας κάθε τι επεξεργασμένο. Να γυμναζόμαστε. Να κοιμόμαστε καλά και να ξεκουραζόμαστε ικανοποιητικά.

Ωστόσο, ακόμα κι αν κάνουμε όλα αυτά, δεν αρκούν. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα που έχει αυξημένο φόρτο... εργασίας, θέλει τη βοήθειά μας όπως προαναφέραμε. Τι είδους βοήθεια; Τις βιταμίνες που όσο και προσεκτικά να τρώει κανείς, είναι δύσκολο να τις πάρει σε ικανοποιητική ποσότητα μέσω της διατροφής. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν τα κατάλληλα σκευάσματα. Ποιές βιταμίνες θα κρατήσουν ακμαίο το ανοσοποιητικό σου;


Βιταμίνη C: Πρόκειται δίχως αμφιβολία για μία από τις πλέον τονωτικές βιταμίνες για το ανοσοποιητικό. Στην πραγματικότητα, η έλλειψή της βιταμίνης C μπορεί να μας οδηγήσει στο να αρρωσταίνουμε πιο εύκολα. Πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, φράουλες, σπανάκι, μπρόκολο είναι τροφές στις οποίες μπορεί να βρει κανείς αυτή την σημαντική βιταμίνη. 

Βιταμίνη B6: Αυτή η βιταμίνη είναι σημαντική στο να υποστηρίζει βιοχημικές διαδικασίες του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Φαγητά που είναι πλούσια σε αυτή είναι το κοτόπουλο, ο σολωμός και ο τόνος. Επίσης υπάρχει και σε πράσινα λαχανικά αλλά και ρεβύθια. 

Βιταμίνη E: Αποτελεί μια πανίσχυρη αντιοξειδωτική βιταμίνη που βοηθάει το σώμα να καταπολεμήσει διαφόρων ειδών μολύνσεις. Το σπανάκι, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια περιέχουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη και καλό είναι να περιλαμβάνονται στο τακτικό μας διατροφολόγιο. 

Βιταμίνη D: Λέγεται και βιταμίνη του ηλίου αφού τη συνθέτει ο οργανισμός μας όταν βγαίνουμε στον ήλιο. Επειδή ωστόσο δεν την περιλαμβάνουν σε μεγάλη ποσότητα οι τροφές (π.χ. σολωμός, τόνος, σαρδέλες) και εφόσον κάποιος δεν βγαίνει συχνά στον ήλιο, τότε το συμπλήρωμα είναι ο πιο ασφαλής και σίγουρος τρόπος για να δώσουμε στον οργανισμό μας όση χρειάζεται. 


Extra info: Ένας υγιής οργανισμός και ένα δυνατό ανοσοποιητικό, προφανώς, έχουν ανάγκη και μερικά άλλα πολύτιμα συστατικά / βιταμίνες. Ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το φυλλικό οξύ και αρκετά άλλα είναι καλό να τα προσφέρουμε στον οργανισμό μας είτε με συμπλήρωμα διατροφής είτε μέσω της κανονικής διατροφής. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .