Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι βασικοί τύποι επιδερμίδας και πως θα ξεχωρίσεις τον δικό σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

9 Νοεμβρίου 2021

Τι τύπο επιδερμίδας έχεις; Είσαι σίγουρη ότι παίρνεις τα κατάλληλα καλλυντικά για τη δική σου μοναδική επιδερμίδα; Μη θεωρείς λεπτομέρεια να εντοπίσεις το σωστό προϊόν. Είναι Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Μπορεί ένα καταπληκτικό προϊόν που χρησιμοποιεί μια φίλη σου να μην έχει τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σένα αν έχετε διαφορετικό τύπο επιδερμίδας. Αντιθέτως μπορεί ένα άλλο προϊόν να δίνει σε σένα λάμψη και σ' εκείνη να κάνει κακό. Ο τύπος της επιδερμίδας μας είναι αυτός με τον οποίο γεννιόμαστε και «αποφασίζεται» από τα γονίδιά μας. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας ωστόσο μπορεί ο τύπος επιδερμίδας να αλλάξει και αυτό μπορεί να οφείλεται σε κλιματικές συνθήκες, σε ορμονολογικές αλλαγές / διαταραχές, φαρμακευτικές αγωγές, δίαιτα, αλλεργίες ή λανθασμένα & κακής ποιότητας προϊόντα περιποίησης. Αν λοιπόν έχεις αμφιβολίες για τον τύπο του δέρματός σου ήρθε η στιγμή να δούμε μαζί και να εντοπίσουμε τον δικό σου. Θα σε βοηθήσει σίγουρα ο δικός μας ΔΩΡΕΑΝ σύμβουλος ομορφιάς που θα αναλύσει το πρόσωπό σου και συστήσει τα κατάλληλα προϊόντα. Επίσης είναι σημαντικό να διαβάσεις προσεκτικά τις παρακάτω πέντε βασικές κατηγορίες και παρατήρησε την επιδερμίδα σου ώστε να καταλήξεις ποιά είναι η δική σου.


1. Λιπαρό. Είναι το δέρμα που παράγει αρκετό σμήγμα και που κάνει την όψη της επιδερμίδας να έχει γυαλάδα από τη λιπαρότητα. Ειδικά στη ζώνη του προσώπου που σχηματίζει ένα Τ η οποία περιλαμβάνει το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Αν έχεις λιπαρό δέρμα πιθανότατα θα έχεις και πιο ανοικτούς / μεγάλους πόρους και θα αναπτύσσεις ακμή και ψεγάδια. Επίσης θα υπάρχουν και περίοδοι που η ακμή θα φουντώνει και θα γίνεται πολύ ενοχλητική. 

2. Ξηρό. Η όψη της ξηρής επιδερμίδας είναι αδιάφορη / βαρετή και συχνά γίνεται σκληρή και ξεφλουδίζει ενώ αποκτά και φολίδες. Αν ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία είναι βέβαιο ότι θα αισθάνεσαι συχνά και σφιχτό το δέρμα σου με έλλειψη ελαστικότητας. Επίσης είναι επιρρεπές στην εμφάνιση γραμμών / ρυτίδων και μερικές φορές γίνεται ερεθισμένο και φαγουρίζει. 

3. Κανονικό. Είναι το πλέον ισορροπημένο. Δεν είναι ούτε λιπαρό αλλά ούτε και ξηρό. Δεν συνηθίζει να έχει «ξεσπάσματα» ακμής, να εμφανίζει φολίδες, να δίνει αίσθηση γλιστερού ή σφιχτού. Γενικά οι πόροι είναι μικροί και η υφή του δέρματος μαλακή / λεία. Επίσης είναι μικρές οι πιθανότητες για εμφάνιση ατελειών. 

4. Μικτό. Αυτό το είδος δέρματος περιλαμβάνει έναν συνδυασμό λιπαρού και κανονικού. Συνήθως η ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) είναι λιπαρή και τα μάγουλα είτε ξηρά είτε κανονικά.

5. Ευαίσθητο. Η επιδερμίδα που είναι ευαίσθητη μπορεί να είναι είτε ξηρή, είτε λιπαρή είτε κανονική. Ανεξαρτήτως σε ποια βασική κατηγορία ανήκεις, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι κόκκινο, να έχει αίσθηση καψίματος ή φαγούρας. Αυτό το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο σε εξωτερικούς παράγοντες και μπορεί να «πυροδοτηθεί» από συγκεκριμένα συστατικά όπως οι βαφές ή τα αρώματα και φυσικά η μόλυνση του περιβάλλοντος. Αυτό που πρέπει να κάνει ένα άτομο με ευαίσθητο δέρμα είναι να παρατηρήσει και να εντοπίσει ποιά συστατικά προκαλούν προβλήματα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .